Червоні і зелені зони: у МОЗ розповіли, як в Україну пускатимуть іноземців

Червоні і зелені зони: у МОЗ розповіли, як в Україну пускатимуть іноземців
  • Країни, з яких прибуватимуть іноземці в Україну після відновлення міжнародного авіасполучення, поділять на «червоні» та «зелені» зони. Для них діятимуть різні правила.

Про це сказав під час брифінгу Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, у МОЗ аналізують ситуацію в різних країнах та консультуються з країнами ЄС, у який спосіб там планують допускати іноземних громадян на свою територію.

— Зараз ми розглядаємо варіанти прибуття, щоб у нас була червона і зелена зони. Червона зона — це ті країни, з яких будуть прибувати громадяни, де епідемічна ситуація гірша, ніж в Україні. Зелена зона — це ті країни, де ситуація така ж, як в Україні, або краще, — сказав Степанов.

Відео дня

Він зазначив, що поки що це «попередні думки» і остаточне рішення буде ухвалене згодом.

Люди, які прибуватимуть із «червоної зони», за словами Степанова, повинні будуть перебувати 14 днів на карантині (на самоізоляції або на обсервації), а з «зеленої зони» — не потребуватимуть ізоляції.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що на рівні Євросоюзу ще не затверджені епідемічні критерії, але у МОЗ співпрацюють з іноземними колегами та знають, що розглядається показник 40 активних випадків на 100 тисяч населення.

Він додав, що в Україні такий показник нині складає 33 на 100 тисяч населення.

— Тож якщо людина буде приїжджати з країн, у яких епідемічна ситуація така ж, як в Україні, або краща, вона буде спокійно, без обсервації, проходити на територію України і вільно пересуватися, за умови, якщо у неї буде оформлений поліс медичного страхування, — наголосив Ляшко.

 

Читайте також:

В Україні 28 тисяч 381 випадок COVID-19, на Вінниччині — 1192 хворих

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up