Частина Вінниці без холодної води. Усе через конфлікт між енергетиками та «Водоканалом»

Частина Вінниці без холодної води. Усе через конфлікт між енергетиками та «Водоканалом»
  • Насосні станції, які качають воду в будинки на Старому місті та Вишеньці, відключили від електроенергії.
  • Тому в жителів кількох мікрорайонів міста вода з-під крана тече зі слабким тиском, або її взагалі немає.
  • Світло відключили через невиплату авансу за лютий. І як пояснили у «Водоканалі» брати гроші немає звідки, бо споживачі розраховуються за лютий в березні.

Від учора, 11 лютого, відключили від електрики насосну станцію на Старому місті (ВНС ІІІ підйому «Старе місто»). А сьогодні, 12 лютого, від світла відключили насосну станцію на Вишеньці (ВНС ІІІ підйому «Вишенька»).

З того часу, води немає на Старому місті. А на Вишеньці та Поділлі може бути зниження тиску або повна відсутність водопостачання у житлових будинках.

Причиною, як пояснили у прес-службі «Вінницяоблводоканалу» стало те, що через зміни у законодавстві, зокрема через закон «Про ринок електроенергії», підприємство має сплачувати аванс за спожиту електроенергію.

Відео дня

— У підприємства немає змоги оплатити  товариству «Енера Вінниця» 100% авансового платежу за лютий. Тому нас і відключили Вінницькі міські електромережі від світла. Ці гроші нам немає звідки брати, бо споживачі оплачують комунальні послуги за лютий в березні. Тим паче, при нинішньому тарифі на водопостачання та водовідведення підприємство взагалі працює у «мінус», — сказала прес-секретар «Водоканалу» Юлія Калуцька.

І додала, що наразі керівництво компанії шукає шляхи вирішення проблеми, аби відновити водопостачання в оселях вінничан. Але конкретних строків — не змогла назвати.

Позицію товариства-постачальника електроенергії «Енера Вінниця» нам ще не вдалося з’ясувати.

Однак, свою позицію дала вінницька мерія, що засуджує дії енергетиків щодо припинення подачі світла до насосних станцій. Але, як йдеться у повідомленні, важелів впливу на постачальників світла і води мерія немає.

«Оскільки КП «Вінницяоблводоканал» підпорядковується обласній раді – органи місцевого самоврядування міста Вінниці не мають повноважень втручатись у фінансову діяльність підприємства та відрегулювати його управлінську функцію для вирішення питань розрахунків із іншими структурами.

Разом з тим, міська рада готова спільно з обласною владою, КП «Вінницяоблводоканал», ПАТ «Вінницяобленерго» та ТОВ «Енера Вінниця» шукати механізм виходу із даної ситуації», — йдеться у повідомленні.

У «Водоканалі» повідомили, коли відновлять подачу води

Нагадаємо, ряд будинків без опалення та гарячої води. Чому та на скільки?

Головне фото - pixabay.com

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Олександр Мазур

    1.Вбачається, що офшорні посередники постачання/розподілу електроенергії за фантастичними тарифами збирає з вінничан кошти на сепаратизм, тероризм, російську агресію:
    Власниками ТОВ"ЕНЕРА-вінниця", ТОВ «Вінницікі Міські Електричні Мережі»,  ПАТ "Вінницяобленерго" є офшорні компанії з Кіпру та Віргінських островів: - 50 % акцій Луганському енергетичному об'єднанню", яке  належить  офшорній компанії " GARENSIA ENTERPRISES LIMITED"; - 25 % акцій - ТОВ «Компанія з управління активами «Інвестиційний капітал Україна», засновник «Айсію холдінгз лімітед», яке зареєстровано в офшорній зоні на Віргінських островах; -22% акцій -  «Garensia enterprises limited» з Кіпру. Кінцевий бенефіціарним власником є Марков Максим Олександрович, адреса засновника – Республіка Болгарія. м. Каварна, 9650, вул.Простор, буд.19, кв. 16. Фактично контролює Костянтин Григоришин – громадянин Російської Федерації і Кіпру.
    2. Вбачаються ознаки вчинення злочинів, відповідно Кримінального Кодексу України (ККУ) в частині:
    - ст.189 ККУ «Вимагання, обмеження прав, свобод або законних інтересів осіб»;
    - ст. 190-4 ККУ «Заволодіння чужим майном … шляхом обману чи зловживання довірою, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою».;
    - ст. 192-2.ККУ«Заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою»;
    - ст.205-2 ККУ.«Фіктивне підприємництво, створення …суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності…що-заподіяли велику матеріальну шкоду державі,…  юридичним особам або громадянам»;
    - ст.209-1 ККУ «Легалізація, відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом»;
    - Ст. 222-2 ККУ. «Шахрайство з фінансовими ресурсами. Надання завідомо неправдивої інформації …- завдали великої матеріальної шкоди».
    - ст.365-2 ККУ «Зловживання повноваженнями…незалежного посередника…з метою отримання неправомірної вигоди,  завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам або інтересам  громадян, державним чи громадським інтересам… ».
    - ст.364-2 ККУ«Зловживання владою або службовим становищем,  умисне, з метою одержання  неправомірної вигоди … якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб,якщо воно спричинило тяжкі наслідки»,
    - ст.366-2,3,4 ККУ «Службове підроблення ..Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів… спричинили тяжкі наслідки".
    - ст. 367-2 ККУ«Службова недбалість»;
  • Вася

    Здається, що скоро виползе рятівниця, яка наведе порядок....
    В якої партії ці добродії? Хто від них кандидат у президенти?
  • Олександр Мазур

    ЕНЕРГЕТИКА ВІННИЧЧИНИ НАЛЕЖИТЬ УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКОМУ ОЛІГАРХУ ТА ОФШОРНИМ КОМПАНІЯМ
    Керівником ПАТ «Вінницяобленерго» з 2014 року є Андрій Поліщук. Згідно з Державним реєстром прав на нерухоме майно, людина з таким прізвищем ім'ям та по батькові має квартиру у мікрорайоні «Академічний» та земельні ділянки на околицях Вінниці. Відповідно до державного реєстру МВС, Андрій Поліщук має чотири автівки: Volkswagen Passat 2012 року випуску, Daewoo Lanos 2009 випуску, Mercedes-Benz S500L 4Matic 2008 року випуску та Audi Q7 2016 року випуску.
    Наприклад, Mercedes-Benz S500L 4Matic 2008 року випуску на вторинному ринку коштує у середньому 30 тисяч доларів. Audi Q7 2016 року випуску коштує у мінімальній комплектації приблизно 2 мільйона гривень або десь 74 тисячі доларів. Але це можуть бути не всі автомобілі, які належать керівникові ПАТ «Вінницяобленерго». Деякі автівки можуть належати його однофамільцям. На ПАТ «Вінницяобленерго» зареєстровано у 2016 році багато автівок, серед них: Toyota Avalon 2008 року випуску та Kia Sorento 2015 року випуску.
    Засновник ПАТ «Вінницяобленерго» є Міністерство палива та енергетики України, але кінцевим бенефіціарним власником є Максим Марков, який прописаний у курортному місті Каварна на березі Чорного моря. Це місто знаходиться у Болгарії. Максим Марков є кінцевим бенефіціаром також у інших 20 великих підприємствах. Серед них: ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання», ТОВ «Столиця-Буд», ТОВ « Маш-Сервіс», ТОВ «Альфа-Флот», ТОВ «Суми-Електрод», ДП «Херсонський річковий порт», консорціум «Атоммашпроект» тощо. Всі ці компанії з мільйонним та мільярдним рухом капіталу. Максим Марков є людиною україно-російського олігарха Костянтина Григоришина, який проживав довгий час у Москві.
    Де-факто контролює державну компанію «Укренерго». Громадянин Російської Федерації та Кіпру. У 2016 року отримав громадянство України, бо родом з Запоріжжя. Акціями ПАТ «Вінницяобленерго» володіє три підприємства. 25 % акцій належить ТОВ «Компанія з управління активами «Інвестиційний капітал Україна». Засновник цього підприємства – «Айсію холдінгз лімітед», яке зареєстровано в офшорній зоні на Віргінських островах.
    Половина акцій ПАТ «Вінницяобленерго» належить ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання», засновниками якого є дві офшорні компанії з Кіпру. Кінцевим бенефіціаром ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» є знов таки Максим Марков. Остання, третя компанія, яка володіє акціями ПАТ «Вінницяобленерго» – «Garensia enterprises limited». Це офшорна компанія з Кіпру і їй належить 22 відсотка ПАТ «Вінницяобленерго».
  • Kazimir

    Які там аванси? Тут за минулий місяць сплатити неможливо. На сайті зареєструватись і створити особистий кабінет неможливо, працює тільки розділ з тарифами. Пішом сам до тої ХОЛЕРИ, в трьох віконцях сидить 5 жінок. Кажуть, чекайте платіжки.
    Така муйня, малята. Для себе, рідних, енергії не вистачає, тому по 1,68 грн. А для молдован продаємо надлишкі, зато за зелені.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up