24 години на велосипедах: Вінниця готується зустріти фінішерів командного заїзду

24 години на велосипедах: Вінниця готується зустріти фінішерів командного заїзду
Фото: facebook-сторінка Олександра Царевського
  • Завтра, 9 травня, Вінниця очікує фініш добового командного заїзду на велосипедах.
  • У «Fleches nationales Ukraine» беруть участь команди зі всієї України, серед них відразу п’ять команд з Вінниці.
  • Що це за заїзд і де буде фінішне містечко — читайте далі.

Вранці 8 травня команди велосипедистів стартували з різних міст і сіл України, щоб завтра о 9.00 фінішувати у Вінниці. Добовий і мінімум 360-кілометровий заїзд з незначними перервами на відпочинок — це командне змагання «Fleche nationales».

За правила, у змаганнях можуть брати участь команди від трьох до п’яти людей. Вони самостійно визначають точку старту, а фінішують у тому місці, яке оберуть організатори.

— Кожен велоклуб подавав заявку організатором, аби  провести фініш саме у них, але обрали зрештою Вінницю, — розповідає відомий велоактивіст Олександр Царевський. — І це навіть попри те, що вінницькому клубу лише минулого року виповнився один рік. Нас, думаю, обрали через нашу гарну репутацію.

Відео дня

Зазначимо, що такий добовий заїзд проходить по всьому світу, починаючи з 1947 року.

— У «Fleche nationales Ukraine» «Центр Країни» беруть участь 29 команд, які представляють 12 клубів зі всієї країни. Вони стартували сьогодні о 9.00 і 10.00 з 23 міст і сіл нашої держави, — продовжує вінничанин. — Усі маршрути команд мають попередньо погодити організатори, бо мета заїзду — проїхати за добу якомога більшу відстань. 
Маршрути команд заїзду/ з facebook Олександра Царевського

За його словами, для України рекорд складає 605 кілометрів. Станом на 15.00, команди вже подолали відстань мінімум у 120 кілометрів.

Додамо, що для зарахування фінішу, його повинні перетнути щонайменше три учасники команди.

Фінішне містечко

Фінішуватимуть велосипедисти у центрі міста біля колишнього кінотеатру «Росія».

Пропонуємо ознайомитись із розкладом роботи фінішного містечка: 

  • 6.00 — початок робот фінішу
  • 6.30-8.30 — початок роботи комісарів на фініші, відправлення команд, які прибули, на додаткові кола
  • 6.40 — початок роботи точки харчування
  • 8.30 — початок зустрічі команд, які фінішують
  • 9.00 — урочисте відкриття фінішу, оголошення попередніх результатів
  • 9.10 — святковий сніданок для учасників
  • 11.10 — оголошення результатів «Fleche nationales Ukraine»
  • 17. 00 — закриття фінішу

Підтримати сміливих велосипедистів можуть усі охочі, проте організатори нагадують про карантинні обмеження. Тому не забувайте засоби індивідуального захисту та дотримуйтесь соціальної дистанції.

 

Читайте також:

ФОТО ДНЯ: у Вінниці вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

Зрозуміти без слів: з чого почати вивчення жестової мови й для чого це потрібно?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up