Курс «Я лідер»: три місяці, щоб допомогти дитині стати успішною

Курс «Я лідер»: три місяці, щоб допомогти дитині стати успішною
  • У березні стартує всеукраїнський проект «Я лідер».
  • Дітей віком від 9 до 16 років три місяці будуть вчити як стати успішними і знайти себе у житті.
  • Відомі вінничани поділяться з ними секретами власного успіху і покажуть як вони працюють.

 

Учасники проекту — діти із звичайних сімей, з інтернатів та діти учасників АТО.  Дві-три групи по 15 людей будуть впродовж трьох місяців набувати знання та навички зовсім не з дитячих предметів, які, на думку ідейників проекту, є дуже важливими. Це:

  • Психологія успішності.  Як формувати свій день, хто така успішна людина. Які в неї є звички.

  • Конфліктологія. Як вирішувати незручні ситуації, як відстоювати свою територію.

    <

    Відео дня
    /li>
  • Етика сімейних взаємостосунків.

  • Фінансова грамотність. Що таке гроші, як ними користуватися і примножувати.

  • Ораторське мистецтво. Вміння як правильно комунікувати, спілкуватися, подавати себе і продавати свій труд.

  • Профорієнтація.

Всі заняття з дітьми будуть проходити в  ігровій формі та у вигляді тренінгів на базі центру розвитку особистості «Харизма».  Батьки, які бачать перспективу в цьому проекті для своїх дітей, можуть зареєструвати їх вже з березня. Вартість години заняття близько 100 гривень. Для соціально-незахищених верств населення заняття безкоштовні. Психологи, тренери з різних міст України працюватимуть над розвитком емоційного інтелекту.

—  Це почуття, усвідомлення та розуміння власних емоцій і емоцій оточуючих, — каже директор центру «Харизма» Анна Нінова. —  80% людського успіху залежить від емоційного інтелекту і лише 20% від розумових здібностей.

Фішкою проекту вважають профорієнтацію. Кожний фахівець в своїй професії буде зустрічатися з дітьми і розказувати про секрети власного успіху, про проблеми, з якими зіштовхнувся на професійній ниві. За словами Анни, зараз дітям важко визначитися, яку професію обрати.

— Дуже багато людей отримують по дві-три освіти і не можуть знайти себе в житті, — говорить вона. — Тому профоріентація буде проходити там,  де ця людина працює. Щоб дитина, прийшовши, приміром, в лікарню, побачила ці стіни, відчула запах. Зважила плюси і мінуси, і врешті визначилися:  її ц справа чи ні.  

Людмила Станіславенко:

— Я планую, щоб діти відвідали сесійну залу обласної ради. Гадаю, що якщо хтось буде мати бажання посидіти в кріслі голови обласної ради, це для них буде таки стимулом у житті, що вони точно знатимуть і йтимуть до своєї  мети. А, можливо, колись хтось з них дійсно стане головою обласної ради Вінницької області.

Проект стартує з Вінниці, а розпочати хочуть з Вороновицького дитячого будинку. За словами голови громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Розвиток. Розвиток» Ірини Борзової, діти з будинків-інтернатів не пристосовані до соціального життя.

—  Сьогодні багато волонтерів, благодійників, які допомагають цим дітям, везуть туди цукерки, одяг, розвиваючи ігри і це добре. Але ситуація складається таким чином, що коли дитина досягає зрілого віку і виходить у світ, вона виявляється абсолютно непристосована до реального життя. Невпевнені в своїй майбутній діяльності, не знають як будувати сімейні стосунки. А якщо говорити про успіх, відкриття власного бізнесу, вони про це навіть не мріють, і не думають. А якщо і мріють, то не знають як це робити. В мене була розмова з Миколою Кулебою (Уповноважений Президента України з прав дитини, — ред.) і він розказував, що, на жаль, коли такі  діти виходять з дитячого будинку — практично всі опиняються на вулиці. В них сильна депресія. Тому, що цукерки, іграшки, гроші та іншу допомогу вже ж ніхто із благодійників їм не приносить.

Робота проходитиме також із батьками дітей. На зборах з ними буде спілкуватися психолог, який проводитиме тести, даватиме практичні рекомендації, поради. По завершенню проекту отримані знання, уміння і навички допоможуть дітям реалізувати себе в житті. Щоб вони, як каже дитячий психіатр Ольга Мостова, усвідомили ті навантаження, які лягають на плечі людини, коли вона прагне до своєї мети.

Всеукраїнський курс успішності «Я лідер« стартує у Вінниці на базі центру «Харизма» за підтримки юнацького корпусу «Джура».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up