Скицька and Флетчер: ТОП-5 книг, які варто прочитати у грудні

Скицька and Флетчер: ТОП-5 книг, які варто прочитати у грудні
  • Наприкінці кожного місяця редакція RIA/20minut разом із літературознавцем та координатором подій у Книгарні “Є” Олександром Вешелені відбирає п’ять книжок, які, на нашу думку, варто прочитати.
  • У цій добірці ми зібрали твори Каті Брандіс, Бурки Джейн і Юен Ленори, Максима Віхрова, Уляни Скицької та Тома Флетчера.

На складання цієї добірки певним чином вплинув стан, у якому наша країна сьогодні перебуває. Більшість книжок про нелегкі шляхи і про світло у кінці тунелю.

Як-то виборювання перемоги за допомогою інноваційних приладів або власних сил.

Про постійне відкладання важливих справ та їх негайне вирішення. Про зовсім інше і нове сприйняття такого потужного регіону, як Донбас.

Про усвідомленням того, що велика кількість українців стала невід'ємною частиною надважливих процесів нашого світу. І врешті про те, що ми маємо нести відповідальність за власні бажання.

«Фристайлерка»

(Катя Брандіс)

Переважно вона пише романи для підлітків. І вони стають доволі успішними. Але саме цю книгу Катя зробила настільки динамічною, що її буде цікаво читати й дорослим. До речі, це єдина художня книжка з нашої грудневої добірки.

Роман про спорт. Не зовсім той, до якого ми звикли у книжках, але все ж таки спорт. У ньому йдеться про недалеке майбутнє, коли заборони та питання моралі під час проведення Олімпійських ігор відходять на другий план. Головним стає перемога і спортсмени масово починають «тюнінгувати» свої тіла за рахунок різноманітних імплантів. Це несе у собі як позитивні, так і негативні наслідки у подальшому житті спортсменів.

Головній героїні, спринтерці Йолі, вдалося вчасно зрозуміти це і тепер їй доведеться зробити складний вибір: перемога або нормальне життя. Великою мірою, ця історія про Україну. Тому що індекс успішності наших паралімпійців у рази вищий, ніж звичайних спортсменів.

«Прокрастинація»

(Бурка Джейн, Юен Ленора)

Вочевидь, ця книжка стосується і минулого, і сьогодення, і майбутнього. Бо чим більше людей опиняються в критичних, патових і напружених ситуаціях, тим більше зростає, власне, прокрастинація – схильність відкладання на потім.

У книжці чітко пояснюється, що відбувається з людьми, коли вони прокрастинують. Книга розвиває емоційний інтелект. Тому що просте, на перший погляд, вміння вчасно реагувати на свої внутрішні імпульси дозволяє уникнути стресових ситуацій і надають змогу рухатися далі.

Зі сторінок ми розуміємо, що прокрастинацію не потрібно лікувати пігулками або мотиваційними відеороликам. Це психологічний момент, який при правильних діях може врятувати людину від глухого і замкнутого кута.

«Дикий Схід»

(Максим Віхров)

Зважаючи, що колонізація Донбасу є темою, на якій тривалий час розставляли неправильні акценти, це чи не перше цілісне дослідження про цей регіон. Воно починається від XVI ст. і закінчується 2014-им роком.

Тут можна знайти відповіді про те, для чого цей край взагалі створювався, навіщо будувалися великі міста, чому туди долучалися інвестори, передусім європейські. І як потім радянська влада це все дуже швидко трансформувала в своєрідний синдром «шахтарського краю». Причому з таким твердженнями погоджуються не тільки ті, хто там народився і жив, але й ті, хто приїжджав на Донбас у пошуках кращої долі.

Книжка не пропонує рішень. Вона про історію, але ту, яка дозволяє випрацювати певні механізми і для майбутнього, і для умовної деокупації цього краю.

«#НАШІ на карті світу»

(Уляна Скицька)

Книгу написала журналістка «24 каналу» Уляна Скицька, яка не перший рік готує телевізійний цикл «Наші». У ньому розповідається про людей, які народилися в Україні або батьки яких родом з України.

Уляна робила акцент на те, що всі ці люди є гордістю нашої країни. Головний критерій відбору героїв, яких тут аж вісімдесят, полягає в тому, що всі вони мають дивувати. Тобто авторка хоче привнести щось таке нове, чого пересічний українець не знав або навіть подумати про це не міг.

Наприклад, що один із авторів Супермена мав українське коріння. Або, що одним з найвідоміших мультиплікаторів студії Disney часів самого Діснея, Володимир Титла, був українцем. Він був визнаним у своєму професійному колі, як один з найцікавіших художників і новаторів техніки і образної системи мультфільмів. Засновник всесвітньо відомої баскетбольної ліги NBA народився в Україні, і про це також мало хто знає.

Це зріз майже двох століть з купою цікавих винаходів і досягнень, до яких долучилися українці в широкому сенсі цього слова. Це яскравий приклад нон-фікшну, у який хочеться занурюватися і переповідати.

«Різдвозавр»

(Том Флетчер)

А ця книжка для того, щоб навіяти святкового настрою і мати що поставити у торбиночку Миколаєві. Вона поєднала у собі два мейнстріми серед діточок: зимові свята та динозаврів.

Це пригодницька комедійна історія про хлопчика Вільяма, який побажав на Різдво динозавра і Санта виконав його бажання. Книжка ще й класно ілюстрована, що дозволяє привернути увагу не сильно читаючих дітей до читання.

У цій неймовірній історії криється багато таємниць і відповідей на питання, що турбують чи не кожну дитину: де Санта бере своїх оленів або хто йому допомагає у різдвяних приготуваннях.

Мораль історії напевно в тому, що коли ти щось для себе бажаєш, то це «щось» має робити світ кращим.

Якщо раптом пропустили: Морріс and Черчілль: ТОП-5 книг, які варто прочитати у листопаді 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up