- Випічка без масла чи сметани, тому підійде навіть тим, хто зараз дотримується посту.
- Як каже автор рецепту, виходить кекс дуже м’яким і ароматним та подобається дітям.
Ароматний, повітряний, дуже м’який шоколадний кекс під назвою «Негреса» ідеально підійде до чайних посиденьок. Він просто готується і всім подобається, навіть дітям, — пише Моє домашнє натхнення.
Інгредієнти:
- вода мінеральна — 300 мл,
- борошно пшеничне — 300 грамів,
- олія соняшникова — 150 мл,
- цукор — 150 грамів,
- джем або варення вишневе без кісточок — п’ять столових ложок,
- повидло сливове — шість столових ложок (сливове варення або повидло дуже підходить до какао або шоколаду),
- розпушувач — один пакетик,
- горіхи очищені — 100 грамів,
- какао порошок — чотири столові ложки,
- цукор ванільний — один пакетик (можна замінити ванільною есенцією),
- родзинки — 50 грамів,
- стружка кокосова — 50 грамів,
- лимон — цедра одного лимона.
Приготування:
- Приготувати миску. Вилити в неї воду, олію рослинну і цукор. Перемішати.
- В іншу місткість висипати заздалегідь просіяне борошно, розпушувач і какао порошок. Ретельно перемішати до однорідного стану.
- Борошняну суміш висипати в рідку суміш з водою і рослинною олією.
- Перемішати вінчиком до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки.
- Викласти в отриману суміш родзинки, вишневий джем і сливове повидло. Перемішувати дві хвилини.
- Горіхи подрібнити в крихту. Зняти з лимона жовту лимонну цедру і подрібнити її.
- У суміш додати мелені горіхи, стружку кокосову, цедру лимона і ванільний цукор. Ще раз все перемішати до однорідності. Тісто для шоколадного кексу Негреса готове.
- Приготувати форму для випічки. Змастити її маслом. Застелити папером для випічки. Вилити у форму тісто і розрівняти його.
- Духовку розігріти до 180 градусів. Надіслати форму з тістом в духовку приблизно на тридцять п’ять хвилин. Готовність випічки перевірити пробою на суху паличку.
- Готовий кекс охолодити, посипати цукровою пудрою і нарізати на порційні шматочки.
Смачного!
Читайте також:
Вінничанка Марина Боржемська поділилась рецептами страв, які не позначаться на фігурі
Як на Поділлі робили пизи і киселицю? Віктор Бронюк поділився кращими сімейними рецептами
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.