Звільнили прокурора, якого разом із водієм упіймали на хабарі у 6000 доларів

Звільнили прокурора, якого разом із водієм упіймали на хабарі у 6000 доларів
Фото: facebook / Лариса Сарган
  • Прокурор казав, що мічені купюри — ніякий не хабар, а повернення боргу його батьку.

29 липня 2018-го «на гарячому» попалися прокурор Жмеринської місцевої прокуратури та його водій.

«О — Очищення» — так назвала facebook-пост речниця Генпрокуратури Лариса Сарган, у якому повідомила про затримання на хабарі жмеринського прокурора та його водія.

«Встановлено, що прокурор вимагав через посередника в обвинувачуваного в кримінальному провадженні неправомірну вигоду в розмірі 6000 доларів США за зміну обвинувачення в судовому засіданні на менш тяжкий злочин, передбачений частиною другою статті 309 Кримінального кодексу України (справа про наркотики, — авт.)», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Розслідування цієї цієї корупційної історії ще триває. Її кваліфікували за частиною 3 статті 368 ККУ.

Підозри обом фігурантам оголосили підозри наступного дня після затримання — 30 липня. На час слідства вони з-під варти вийшли під заставу в загальною сумою у 211 тисяч гривень за обох.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія застосувала стягнення до прокурора Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області у виді звільнення з посади. Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на рішення комісії від 12 грудня.

На думку комісії, дії тепер уже екс-правоохоронця порочать звання прокурора, можуть викликати сумнів у його об’єктивності та свідчать про грубе порушення правил прокурорської етики.

У дисциплінарній скарзі написано, що водій Жмеринської місцевої прокуратури та прокурор цієї прокуратури Артур Новогребелець розробили схему збагачення. Вона полягала в тому, що водій підшукує осіб, які хочуть «вирішити питання». За це Новогребелець мав ділитися з водієм «винагородою», а ще з іншим прокурором, який впливав на справу.

Із суми в 6 тисяч доларів, на якій спіймали прокурора та його спільників, 5 тисяч мали відійти посадовцю. По 500 доларів мали отримати сам водій та прокурор, який приймав рішення в справі.

Комісію прокурор переконував, що 5000 доларів він справді взяв, але це було повернення боргу його батькові. Водночас розписку він представити не зміг. Як зазначила комісія, твердження про повернення боргу протиставляється факту вилучення мічених купюр у Новогребельця та водія.

Разом із тим, вина прокурора у вчиненні злочину наразі не доведена обвинувальним вироком суду. Тому висновок КДКП має значення тільки для прийняття рішення щодо дисциплінарного стягнення й не свідчить про доведеність вини, оцінку доказам у справі комісія не дає.

У реєстрі НАЗК уже є декларація, подана Артуром Новогребельцем перед звільненням. Зокрема, у розділі «Грошові активи» прокурор вказав один долар та 167 євро на банківських рахунках.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Игорь Бондарь

    АХАХАХА... ой блііііін. Згідно статті, прокурор А.Новогребелець, який не впливав на рішення у справі, мав отримати 5000 долл. США. А той, котрий мав змінити рішення у справі (по ст. 309 ККУ) - 500 долларів. Ви реально думаєте, що вас читають лише ?))
    А що з тим прокурором, який впливав на рішення у справі по ст. 309 ККУ??)) Працює і далі?
    Тобто ще раз:
    А.Новогребелець разом з водієм поїхали брати 6000 долл за рішення у справі про наркотики, де вони на неї не впливали, і по результату мали присвоїти з 6000 - 5500 долларів на двох. А "умовно чесний прокурок", який "всього" за 500 долл. мав повпливати на рішення у справі - досі працює?) І нігде не фігурує його приізвище)
    20 хвилин! Ау! Включіть голову

    Игорь Бондарь reply Игорь Бондарь

    Тобто послуги посередника - 5500 долл. і стаття. Тобто: повпливати на рішення у справі по ст. 309 ККУ у нас в Україні - 500 долл. США) А.Новогребелець за передачу 500 долл. просить 5000 долл собі і 500 водієві? Серйозно?) З нормального ЗМІ ви перетворюєтесь на бульварну пресу.

    Игорь Бондарь reply Игорь Бондарь

    І останнє:
    Прокурор, який мав отимати 500 долл. не в змові з А.Новогребельцом? Чи виявиться, що 500-долларовий взагалі нічого по тих 500 дол. не знав?)
  • Порошок

    Все шито крито, нікто ні в чьом нє вінават
  • Олексій

    Ба який! За ці гроші хотів теж купити собі старий будинок на Соборній (і потім на цеглі відбити вклад), не вийшло...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up