Три зґвалтування і один замах. В поліції розказали про нерозкриті злочини

Три зґвалтування і один замах. В поліції розказали про нерозкриті злочини
  • Чотири кримінальні провадження за фактами нападів ґвалтівників на вінничанок відкрили з початку року.
  • Тільки в одній історії йдеться про замах. У трьох інших випадках був завершений злочин.
  • Редакція дізналася про нерозкриті справи: де зґвалтування були і як шукають винуватців.

Статистку зґвалтувань озвучив начальник Вінницького відділу поліції Сергій Синявський, коли розповідав про результати роботи очолюваного ним підрозділу. Він сказав, що в місті з початку року було три зґвалтування, одне з яких розкрили протягом доби. За двома іншими фактами — розслідування тривають.

— В одному нерозкритому провадженні особа є, доводимо її вину. Реально єдиний у нас залишається факт нерозкритий, — говорить Сергій Синявський.  

Не знають, хто зґвалтував жінку неприродним способом на території Лісопарку. У другому провадженні про зґвалтування без офіційно оголошеної підозри — особу кривдника дівчини встановили. Йдеться про випадок на лівому березі. Винуватця мають доправити з-за кордону, щоб притягнути до відповідальності. За словами начальника Лівобережної поліції Романа Андрущака, чоловік поїхав до Польщі на другий день після злочину.  

Відео дня

— Батько розбестив неповнолітню дочку і поїхав за кордон, ми порушили провадження про зґвалтування, — каже Роман Андрущак. — Зараз проводяться експертизи. З ним спілкуємося по скайпу. Закінчаться експертизи — оголосимо офіційно в розшук і будемо вирішувати питання про екстрадицію. Тобто ми знаємо, хто зробив, як зробив, всіх людей допитали. Просто на саме документування злочину треба певний час.

Стаття зґвалтування фігурує у ще одному провадженні, четвертому за цей рік. Самого злочину не сталося, був замах. На крик дівчини зреагували мешканці сусіднього дому й нападник утік. Про цей випадок 20minut.ua розповідала наприкінці серпня в статті «Вінницького «маніяка» шукати не будуть. Нефейкова історія криміналом не стала». 

Дівчина, нагадаємо, відмовилася від експертизи, адже не постраждала. Але після публікацій про її історію порятунку написала заяву, щоб поліцейські знайшли нападника. Більше про це знайдете тут: «Сивого чоловіка, що напав на дівчину на Гніванському шосе, повинні розшукати».

— Поки результатів немає, будемо шукати винуватця, — говорить про замах Сергій Синявський. — Зловимо його і вже тоді запитаємо, чи він дійсно зґвалтувати хотів, чи дорогу в неї спитати… В принципі, по місту немає кричущих фактів, щоб на жінок були скоєні такі злочини. Нерозкритий тільки по Лісопарку і цей ось замах по Немирівському шосе. І одне зґвалтування ми розкрили протягом доби.   

Йдеться про квітневий злочин проти студентки, скоєний рецидивістом, який щойно звільнився з Вінницької колонії. Він накинувся на дівчину рано-вранці прямо у Центрі Вінниці.

— То був дуже кричущий випадок. 9 квітня. Другий день після Паски. Меморіал Слави на площі Європейській, — нагадує начальник міської поліції. — Дівчина поверталася десь з вечорниць і там прямо, за цим пам’ятником, погрожуючи ножем, невідомий задовольнив свою статеву пристрасть та заволодів її мобільним телефоном і ще деякими речами, невеликою сумою коштів.

— Встановили його ми на протязі доби завдяки, в першу чергу, камерам відео спостереження, — продовжує Сергій Синявський. — Там дуже якісні камери встановлені по програмі «Безпечне місто». І далі вже оперативним шляхом затримали цього раніше судимого, що буквально тиждень тому звільнився з місць позбавленні волі й таким чином добирався додому. Так і не доїхав. Точніше, щойно доїхав, ми його знов затримали.

 

Читайте також:

Тюрми не буде. Прозваного тяжилівським маніяком збоченця визнали неосудним

Напав наркоман? Олену мало не вбили під під’їздом на Пирогова, а свідків немає

Вирок за збиту на Довженка жінку. Чому неуважному водію дали умовне

У місті знову ділять поліцію. Додають Вишенське та Київське відділення

Вбивство на окружній. Чоловік перерізав горло дружині й там залишив тіло

Don't Worry. Вірусний пост про кіднепінг і чорну «Ауді» переписали під вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрий Бондарук

    а тепер нехай розкажуть скільки ЗА СЬОГОДНІ складено протоколів за неправильне паркування, порушення ПДР, тощо... та скільки евакуйовано автомобілів? Адже сьгодні працюють нові правила ПДР!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:46 «Дуже хочеться побути поряд з рідними», — говорить 19-річний захисник з Вінниці Максим Заремба 13:39 Подружжя Остапенків поховали. Їх син і ще двоє постраждалих хлопців — стабільні 13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up