Вирок за збиту на Довженка жінку. Чому неуважному водію дали умовне

Вирок за збиту на Довженка жінку. Чому неуважному водію дали умовне
  • Водій «Форду» через неуважність збив жінку на обочині.
  • Він відшкодував 200 тисяч гривень покаліченій.
  • Тільки через це не отримав реальний строк.

Повне відшкодування завданої шкоди дозволило суду призначити в цьому кримінальному провадженні замість реального строк умовний. Так пояснили 20minut.ua у Вінницькій місцевій прокуратурі.

Йдеться про минулорічну аварію. Водій автомобіля «Форд» на помірній швидкості їхав добре освітленою вулицею Довженка, коли збив жінку-пішохода на узбіччі. Результат наїзду — відкрита черепно-мозкова і численні переломи кісток черепа.     

Минулого тижня Вінницький міський суд виніс вирок винуватцю ДТП, що сталася 12 грудня минулого року близько 23.00. Три роки позбавлення волі з відстрочкою покарання присудив 29-річному водієві, хоча експертизи довели й він сам не заперечував — травмував жінку тільки через власну неуважність. Її травми спеціалісти визнали тяжкими тілесними ушкодженнями.

Відео дня

— Враховуючи те, що водій відшкодував завдану потерпілій шкоду, а це близько 200 тисяч гривень, й потерпіла просила суворо не карати правопорушника, суд визнав за можливе звільнити його від відбування покарання із застосуванням іспитового строку терміном 1 рік та 6 місяців, — говорить прокурор Вінницької місцевої прокуратури Володимир Новак.

За його словами, повне відшкодування таких значних збитків трапляється рідко.  Як і щире каяття підсудного. В даному випадку водій визнавав вину повністю і пояснював: відволікся в іншу сторону, коли травмував жінку-пішохода. Вона йшла в попутному з його машиною напрямку узбіччям дороги без тротуару. Експертизи і слідчі експерименти довели — водій мав усі можливість відвернути ДТП.

— Неуважність водія мало не коштувала життя пішоходу, — констатує прокурор та звертається до усіх водіїв: — Сідаючи за кермо, покладаєте на себе відповідальність за життя людей. Неуважна і необережна поведінка під час керування транспортом може призвести до лиха. Щоб цього не трапилось, дотримуйтесь правил дорожнього руху та уважно стежте за дорожньою обстановкою.

     

Читайте також:  

На вирок по мільйонній справі, що перетворилась в суді на пшик, подали скаргу

Вінниця 26 вересня: переслідування мотоцикліста та ДТП на Хмельницькому шосе

Кров біля «Feride Рlaza»: суд змінив покарання для мотоцикліста, що збив дівчину на «зебрі»

Місто стане безпечнішим. На чотирьох дорогах поставили острівці безпеки

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Юрий Бондарук

    — Неуважність водія мало не коштувала життя пішоходу, — констатує прокурор та звертається до усіх водіїв: — Сідаючи за кермо, покладаєте на себе відповідальність за життя людей. Неуважна і необережна поведінка під час керування транспортом може призвести до лиха. Щоб цього не трапилось, дотримуйтесь правил дорожнього руху та уважно стежте за дорожньою обстановкою."

    Що за однобоке мислення? А виходячи з дому, пішохід не бере на себе відповідальність за власне життя? До яких пір будуть судити ТІЛЬКИ водіїв?
  • Игорь

    Обочины, Узбіччя, это для прокуроров  не интересно, они работают по принципу "сел за руль, значит преступник" и всякие видео с камер наблюдения их не интересуют , главное бабки гони... На 100% уверен что водитель не виноват,  а потерпевшей лишь бы ....
  • Yulia Krivickaya

    блина, на какой "обочині"???? У вас там ПТУ-шники статьи пишут? "На узбіччі"!!!
  • З.А.Глядач

    А це нічого,що потерпіла "...йшла в попутному з його машиною напрямку обочиною дороги без тротуару."? Згідно Правил,у разі відсутності тротуарів, пішохід має рухатися узбіччям(а не обочиною) НАЗУСТРІЧ напрямку руху транспорту. Так-що,не виключено,що вона сама теж розкрила...рукавичку...

    Юрий Бондарук reply З.А.Глядач

    ))) сел за руль уже переступник...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up