Справа нападу на тренера з бодібілдингу іде до суду. Слідство вимушено закінчили

Справа нападу на тренера з бодібілдингу іде до суду. Слідство вимушено закінчили
Звільнені хлопці з адвокаткою та поранений під час нападу тренер. Фото з соціальних мереж
  • Минулого тижня на волю вийшли підозрювані в збройному нападі на тренера Серафіма Кітновського. Трьох мешканців Бару звільнили з-під варти, бо суд затягнули і зірвали всі строки.
  • Тепер треба швидко передати провадження до суду з обвинувальним актом чи закрити його. В прокуратурі докладно роз’яснили, як будуть діяти в цьому випадку.

Про зірвані строки арешту та досудового розслідування в справі барської сутички між тренером Серафімом Кітновським та трьома його колишніми учнями 20minut.ua розповів у статті «Перехитрили суд. На волю вийшли звинувачені в нападі на тренера з бодібілдингу». Як пояснив адвокат потерпілих, тепер слідство має лічені дні на те, щоб або закрити провадження, або передати матеріали до суду з обвинувальним актом.

Що це резонансне провадження ні в якому разі не завершиться закриттям, сказали автору перед публікацією в прокуратурі області. Сьогодні прес-служба відомства надіслала докладне роз’яснення з цього приводу.

«Жмеринською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом хуліганських дій, що мали місце 13.07.2019 в міст Бар. Троє молодиків, грубо порушуючи громадський порядок, виявляючи свою зневагу до існуючих норм та правил поведінки в суспільстві, нанесли численні тілесні ушкодження 34-річному місцевому жителю, пошкодили майно, при цьому використовуючи пристрій для відстрілу гумових куль», — читаємо в прес-релізі.

Відео дня

Трьох юнаків, нагадаємо, затримали на місці нападу. Їм повідомили про підозру та арештували без права внесення застави. Слідство ще мало би продовжуватися, і тому, як сказали в прокуратурі, до суду направили клопотання про продовження строків досудового розслідування та запобіжного заходу. Слухання цього клпотання затяглося на тиждень. 

«У зв’язку зі зловживаннями процесуальними правами сторони захисту (протягом 7 днів заявлено 22 клопотання), дані клопотання місцевим судом не були розглянуті. Строк дії запобіжного заходу закінчився 14 жовтня та підозрювані були звільнені з-під варти», — пояснили в прокуратурі області. — Наразі, сторонам кримінального провадження відкриті матеріали досудового розслідування та надано можливість з ними ознайомитись. Після скерування обвинувального акту в даному кримінальному провадженні до суду, Жмеринська місцева прокуратура, у підготовчому судовому засіданні, принципово ставитиме питання про повторне обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави».

— Позиція прокуратури незмінна — за численні тілесні ушкодження при застосуванні вогнепальної зброї, пошкодження майна, — підозрювані повинні знаходитись під вартою, — сказали в прес-службі.   

Про затягування судового засідання в Барському суді, де вирішувалося питання продовження строків, раніше редакції розповів адвокат потерпілих. Він бачив тут вину співробітників системи правосуддя. Адвокат Олександр Слабий пообіцяв, що допоможе своїм клієнтам ініціювати питання притягнення до відповідальності груп слідчих і прокурорів, які могли б спрацювати швидше.  

А доки слідство тривало, він, як представник потерпілих, клопотав про перекваліфікацію провадження в замах на убивство, але справа так і залишилася справою про хуліганство. Як бачимо в сьогоднішньому повідомлення прокуратури, трьом юнакам загрожує відповідальність за легший злочин, який карається позбавленням волі на строк до 7-ми років. За замах на убивство передбачена найвища міра покарання.

Також нагадаємо, що фігуранти цієї справи не визнають своєї вини. Як написала після їх звільнення у Фейсбуку адвокат Лариса Криворучко, поліції зробила в цій справі «помилкові висновки і пред’явила звинувачення не тим, хто був винуватцем». Захисниця назвала провадження сирим.

Чим обґрунтують обвинувальний акт у справі, яка б мала ще розслідуватися? Будемо слідкувати за розв’язкою барської історії.


Читайте також:

Поверхнева податкова перевірка коштує $15000. У Вінниці взяли фіскалів-хабарників

Їх пов’язав «КОРД» біля побитого заручника. Як міняли арешт корделівським бандитам

Боднарчука, що стріляв на заправці, не взяли під варту. Після суду в нього кидали яйцями

Виправдувальний вирок зятю Бровка мають переглянути. Верховний суд знайшов порушення
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віктор

    Гопота має взагалі зникнути як вид, це совкові рудименти, так як і "воровські поняття" ... Вони ж не усвідомлюють що їх "поняття" придумало КГБ, для того щоб якось контролювати всі ті мільйони людей які в "зонах" сиділи. Була можливість їх інтегрувати в суспільство, але вона була просрана як і всі інші можливості...
  • Віктор

    Те що там відбувалось, якийсь сюрреалізм, їх тоді ще мали б кордовці пикою в асфальт покласти, або при затриманні пристрелити, що це взагалі таке? СЮРРЕАЛІЗМ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up