Боднарчука, що стріляв на заправці, не взяли під варту. Після суду в нього кидали яйцями

Боднарчука, що стріляв на заправці, не взяли під варту. Після суду в нього кидали яйцями
  • Судове засідання, на якому переглядали арешт Валерію Боднарчуку, що поранив людину на заправці, почалося з перевірки слухачів судовою охороною.
  • Отримали повідомлення, що в залі можуть бути озброєні люди, і всіх попросили вийти для огляду з металошукачем.
  • А вже після того, як суд оголосив рішення і підозрюваного повели далі сидіти під домашнім арештом, у нього хтось жбурнув сирими яйцями.

   

Сьогоднішнє судове засідання — третє у справі перегляду запобіжного заходу Валерія Боднарчука. Він, нагадаємо, в серпні поранив людину на заправці у Зарванцях, і на час розслідування справи про хуліганство зі зброєю його взяли під домашній арешт. Прокуратура подала апеляцію на це рішення — вважає, що людина, яка носила вогнепал в кишені і застосувала його в громадському місці, має сидіти в СІЗО без права застави.

Оскарження домашнього арешту розтяглося на три засідання. На кожному були активісти, що вболівають за справедливу розв’язку цього провадження. Але сьогодні, 18 жовтня, на суд прийшла в основному група підтримки підозрюваного. Близько трьох десятків молодих чоловіків, які очікували початку засідання, попросив вийти із зали начальник судової охорони.

— Отримали повідомлення, що в залі можуть знаходитися люди з забороненими предметами, — сказав він. — Пропоную всім вийти до охорони і пройти перевірку з металошукачем.   

Відео дня

Усі, крім прокурора і адвокатки Боднарчука, спокійно пройшли до посту охорони, де вивернули кишені та були перевірені охоронником за допомогою металошукача. Разом з усіма пройшов процедуру й сам Боднарчук та його дружина, що супроводжує чоловіка на всіх засіданнях.





Колегія чекала, доки головний фігурант процесу й решта повернуться. Це зайняло не більше 10-ти хвилин. Після перевірки у залі знову з’явився начальник судової охорони. Подякував всім і вибачився за затримку.

— Нічого, це ж в цілях нашої безпеки, — відреагувала на його слова адвокат захисту Наталія Костик. 

Коли суд оголосив матеріли справи, то стало зрозуміло, що сутичка на заправці була між Боднарчуком і чоловіком, який не став потерпілим. Таким визнали третього, випадкового мужчину, в якого відрекошетила чи то куля, чи то уламок плитки підлоги. Боднарчук стріляв не на ураження, а вниз. У слідчого уточнювали цей момент, але він сказав, що не буде розголошувати дані. Тож яким предметом поранило скроню чоловіку, що опинився не в той час не у тому місці, не зрозуміло.

Разом з тим, слідчий дав знати, що розслідування провадження вже завершив. Залишилося тільки ознайомити підозрюваного з матеріалами і все — справа іде на судовий розгляд.

Що не буде розкривати всієї ситуації на засіданні з вирішення питання по арешту, говорила і захисниця Наталія Костик. З її слів, обставини інциденту на заправці геть не такі, як виклало обвинувачення. Вона наголошувала: її клієнт повністю визнає вину за статтею про незаконне носіння зброї. Щодо хуліганства, то знову ж таки, не пояснювала, бо це не предмет сьогоднішніх розбирань.

Раніше захисниця Боднарчука надала суду заяву потерпілого, яка стала вирішальною тепер і матиме користь для захисту в основному судовому процесі. Поранений написав, що не має до підозрюваного ніяких претензій і просить не застосовувати до нього покарання у вигляді позбавлення волі.

— Ми потиснули з ним руки, — сказав суддям Валерій Боднарчук.

Ще спрацювало на його користь кілька фактів: хворіє сам, має прооперовану дитину, й не був затриманий, а з’явився до слідчого, коли дізнався, що в розшуку. Всі питання головуючого судді крутилися навколо цього. А двоє інших часників колегії цікавилися у Боднарчука більше тим, де ж він подів зброю і що то був за пістолет узагалі.

Він купив його на базарі за 1000 гривень разом з набоями і був впевнений, це травматична зброя, а не вогнепальна. Таке пояснення дав Валерій Боднарчук на питання по незнайденому слідством пістолету. В матеріалах його справи сказано: зброя була калібру 7,6 міліметрів, модель і марка не встановлені.

— Я коли біг, то поклав його в кишеню. Помітив, що немає пістолета, коли вийшов з машини. Він або в машині, а по дорозі у мене випав, — сказав Боднарчук.

Марки пістолету він не назвав. Сказав, не знає. Переконував: пістолет зберігав дома, не носив із собою, а того разу взяв, бо вдома було багато дітей в гостях. Мовляв, для їх безпеки. 

— То у вас є дозвіл на зброю? — уточнювали судді.

— Немає. Я знаю, що порушив. Цілком визнаю свою вину, — виправдовувався підозрюваний.

Допитували слідчого, і він сказав: Боднарчук співпрацює зі слідством і не ухиляється від явки. Врешті колегія вирішила не міняти домашнього арешту на більш суворий запобіжний захід — утримання в СІЗО. Ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду залишили без змін, клопотання прокурора відхилили.

— У одного з суддів є особлива думка, яка буде викладена в окремій ухвалі, — сказав на завершення головуючий. — Ознайомитися з нею можна буде в судовому реєстрі. 

Валерій Боднарчук, нагадаємо, займається позиками. Про чоловіка, що тікав від нього на заправці кажуть, як про людину з кримінального світу. Найімовірніша причина конфлікту — грошове питання.

— Охорона, викликайте поліцію! Срочно сюди! — кричала в дверях суду Наталія Костик, щойно її клієнта вивели на вулицю.

Нічого трагічного не сталося — просто хтось жбурнув в Боднарчука і його товаришів сирими яйцями. Двоє молодих хлопців, як розповіли очевидці, підчікували, коли фігуранта стрілянини на АЗС виведуть із суду, і влаштували таку акцію. Від неї постраждав лишень одяг двох людей із групи підтримки Боднарчука, який тепер доведеться прати.    

Як Валерій Боднарчук коментував журналісту 20minut.ua свою участь в подіях зі стріляниною на заправці, читайте у статті «Оскаржити домашній арешт Боднарчука, що поранив двох людей на АЗС, не вийшло». А передісторію знайдете за цим посиланням.

 

Читайте також:

Виправдувальний вирок зятю Бровка мають переглянути. Верховний суд знайшов порушення

Жінці дали 4 роки тюрми за хабар начальнику слідства. Раніше за подібне так суворо не карали

Поліція не розкриває й половини злочинів. Але вінницьке управління в ТОП-5 кращих

Нерухомі справи. За заявами братів Костікових поліція починає службове розслідування

Бізнесмена, що не раз балотувався на виборах, розшукують за шахрайство

Утримували заручника і були затримані «КОРДом», а їм суд обрав домашній арешт

Тривожну кнопку виклику поліції на смартфоні вінничани вже натискали. Що сталось?

Встиг одружитися у Вінниці. Американця, якому в США загрожує смертна кара, взяли під варту
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Виталик Остапчук

    Быдло должно сидеть. А такой мачо-чмо на запрвке был
  • Антон

    І цей теж косить під хворого. Всі вони на фотках і на словах такі здорові і спортсмени, а як якась херня, то зразу на больнічку
  • Дональд_К

    перепутал травмат и огнестрел? ахаха вот шутник
  • Грицько Штахета

    Тож він сам в суді зізнався що незаконно купив і незаконно зберігав вогнепальну зброю. Яких ще вам доказів треба щоб його засадити? )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду на кордоні Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up