Утримували заручника і були затримані «КОРДом», а їм суд обрав домашній арешт

Утримували заручника і були затримані «КОРДом», а їм суд обрав домашній арешт
  • Чоловікам, до яких викликали спецпідрозділ «КОРД», обрали домашній арешт.
  • Прокуратура має принципову позицію — вимагає тримання під вартою.
  • Йдеться про злочин в Калинівському районі, на який виїздив особисто генерал поліції.  

Замах на умисне вбивство та незаконне позбавлення волі. В таких злочинах оголосили підозру затриманим 6-го жовтня в Кордилівці чоловікам, які зі зброєю утримували свого знайомого в гаражі та побили його до невпізнання.

На побутову сварку, яка переросла в резонансний злочин, викликали бійців спецпідрозділу «КОРД» та туди особисто виїздив начальник обласного главку. На спеціально зібраному на другий день брифінгу Юрій Педос розповів: сварка, що почалася між знайомими через собаку, переросла в стрілянину та звільнення заручника, яке спецпризначенцям вдалося провести без жодного пострілу. Виклик був такий: двоє чоловіків побили хлопця та, погрожуючи зброєю, утримують його в гаражі.

Сьогодні, 10 жовтня, в прокуратурі області розповіли, що підозрюваним обрали на час слідства запобіжний захід, але не настільки суворий, як просило слідство.

Відео дня

— Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся до Вінницького міського суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, — сказали в прес-службі прокуратури. — Наразі слідчий суддя, попри наявності судимості в одного з підозрюваних та ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України, обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Прокуратура Вінницької області не погоджується з прийнятими рішеннями слідчого судді Вінницького міського суду та готує апеляційні скарги.

Про обставини злочинів в Кордилівці, які ще розслідуються, та про роботу поліції зі звільнення заручника, читайте у статті «На бійку через собаку викликали «КОРД»: Як у Корделівці поліція звільняла заручника».

А санкції за інкриміновані затриманим 6-го жовтня злочини такі: 

  • замах на умисне вбивство карається позбавленням волі від 7-ми до 15-ти років,
  • незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб, карається позбавленням волі до 5-ти років.


Читайте також:

Тривожну кнопку виклику поліції на смартфоні вінничани вже натискали. Що сталось?

Встиг одружитися у Вінниці. Американця, якому в США загрожує смертна кара, взяли під варту

Пішов ловити рибу і не повернувся. Романа Микуша шукають десятий день

«Немає маніяка в Крижополі». Генерал заспокоює людей, яких лякають невпіймані вбивці
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Проблема не у суддях, а у працівниках поліції та кваліфікації злочину.
    "Замах на умисне вбивство та незаконне позбавлення волі". - довести це у судді дуже тяжко.  Враховуючи слова пана Педоса що конфлікт виник через собаку відсутність у потерпілих тяжких тілесних, перспектива нульова.
    Варіант з пенсіонером черговий доказ того що поліція спочатку діє, а потім думає.
    Вдертись до оселі, виломати двері без кваліфікації замах на вбивство тягне відповідальність та перевищення .....  Як на мене це  є дешева показуха перед новою владою, чи потрібні такі дії пересічному громадянину?  однозначно ні.
  • Жора

    Стесяюсь спросить а зачем делали Майдан в 2013году ?

    И второй вопрос судьи оказываются живут на зарплату ?

    Я сразу понял что будем жить в бандитской стране , по причине что  один криминальный авторитет пол года делал на 20 мин рекламу новому президенту.
  • Жора

    Почему нет смысла вызывать мусоров когда вас избивают и грабят. пример этого случая.Человека в гараже избивали сделали инвалидом, с оружия стреляли в его авто. И теперь бандитам домашний арест. Так может их выпустили чтобы они до конца добили заложника ?

    Поэтому экс депутат ВР Украины Корнацкий говорил - В бандитов надо стрелять или убегать от них. НО ОН не говорил звать на помощь мусоров. Ведь они их друзья!
  • Жора

    Так власть еще не обсыралась еще с 1990 года !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up