На бійку через собаку викликали «КОРД»: Як у Корделівці поліція звільняла заручника

На бійку через собаку викликали «КОРД»: Як у Корделівці поліція звільняла заручника
  • У селі Корделівка трапилася побутова сварка між господарем будинку та його гостями. Чоловіки пили алкоголь в гаражі, один з гостей ображав хазяйського собаку, що стало причиною бійки. 
  • Пізніше вона переросла у стрілянину та затримання заручника, якого звільняли разом зі спецпризначенцями «КОРДу». Зловмисників затримали без жодного пострілу.

Надзвичайна подія сталася в селі Корделівка Калинівського району, 6 жовтня. До поліції надійшов виклик о 23.00; повідомили, що двоє чоловіків побили хлопця та, погрожуючи зброєю, утримують його в гаражі.

На виклик приїхали місцеві поліцейські, працівники управління карного розшуку та бійці спецпідрозділу «КОРД». Операцією керував начальник головного управління Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос, який розказав про перебіг подій та мотиви злочинців:

Відео дня

— Потерпілий — 24-річний калинівчанин —  разом зі своїм знайомим-однолітком прийшли до 32-річного мешканця села Корделівка, щоб пограти в комп'ютерну гру. Пізніше власник помешкання запросив до гаража, де знаходилися ще дві особи. Там вони випивали алкоголь, — каже Педос.

Конфлікт, як каже начальник обласного главку, виник через образу до собаки

— Як нам пояснював затриманий, один з гостей почав чіплятися до його собаки. Господареві дому це не сподобалося, він робив зауваження. Через ці зауваження між чоловіками розпочалася бійка, яка надалі переросла у погром. Одного з гостей побили по голові та палицею по ногах, щоб він не зміг вийти з гаража, — каже Юрій Педос.

Товариш побитого 24-річного хлопця викликав на допомогу товаришів, оскільки зрозумів, що не міг впоратися з хазяїном будинку та його товаришем. Йому вдалося вибігти з гаража.

— Услід їм зловмисник почав стріляти з вогнепальної зброї. Попередньо, судячи з вилучених на місці гільз, постріли здійснювалися з мисливської нарізної зброї карабіну «Сайга», — каже начальник обласного главку. — Люди не постраждали, а от в автомобіль потрапили кілька куль — побите заднє скло та кузов даху. Кулею пошкоджено куртку людини, яка була в автомобілі.

Водночас, у гаражі залишився 24-річний калинівчинан. Щоб його звільнити викликали спецпризначенців «КОРД». Поліцейська операція «Заручник» тривала три години. 

Силовики додзвонилися до злочинців через їхнього спільного знайомого. Педос спілкувався з чоловіками, які сильно нервували та декілька разів кидали слухавку.

У поліції зізнаються: їх бентежила доля побитого заручника та що будуть далі робити озброєні злочинці. Але операцію вони виконали без жодного пострілу.

— При черговій розмові зі злочинцями, мені вдалося одного з них вмовити — ним виявився саме той чоловік, який за нашими даними, стріляв зі зброї в бік машини — не вчиняти спротив та стрілянину в бік правоохоронців, не вчиняти будь-яких насильницьких дій відносно потерпілого. Я домовився, щоб він вийшов з будинку без зброї на зустріч зі мною та його знайомим, щоб все вирішити мирно. Він погодився. Після чого, близько 2-ої години ночі, ми підійшли до будинку і нам на зустріч вийшов злочинець. Надалі він погодився нам здатися і випустити заручника, — каже Юрій Педос.

Поліцейські зайшли в гараж. Побитий заручник лежав в калюжі крові, його голова була сильно побита: риси обличчя майже пропали. 

— Чоловік сам підвівся, коли ми зайшли в приміщення. На запитання: «Що з вами сталося?», відповів «Я тут віджимався». Цього чоловіка госпіталізували, в лікарні видалили селезінку, яка була понівечена ударами, — каже Юрій Педос. — Спочатку і зловмисники давали неправдиві покази. Казали, що стріляли гумовими кулями. Але відстріляні гільзи та сліди на кузові вказували на вогнепальну зброю — карабін «Сайга», який, до речі, був не зареєстрований. Затриманий зізнався, що рушницю він викинув у ставок

У гаражі слідчі вилучили гумовий пістолет, магазин до пістолета «Форт-12», стріляні гільзи, пристрої для вживання наркотиків та коноплю. Наразі затримані співпрацюють зі слідством, надають зізнавальні покази.

На підставі зібраної доказової бази затримано дві особи: 32-річного та 34-річного мешканців Калинівського району. Один із них має судимості, інший — колишній військовий. Їх поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за статтями 146 Кримінального кодексу України «Незаконне позбавлення волі/Викрадення людини», статті 15 статті 115 Кримінального кодексу «Замах на умисне вбивство». За такі злочини може загрожувати до 15 років ув'язнення. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу: тримання під вартою.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Irina Torchynovich

    Не треба було собаку ображати,догрався

    Олексій reply Irina Torchynovich

    Ти повірила у казку про собаку? Ти, мабуть, із числа тих, хто Зеленському теж повірив ))
  • Сергей Соколов

    А чего это человекообразное собаку трогало?
  • Inna Oliynik

    Ne potribno bylo na sobaky gawkat
  • Діма Бубновський

    Затримання заручника? А його за що затримали?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up