Працювали професійно, крали лише цінне. Судитимуть трьох бандитів, які грабували оселі

Працювали професійно, крали лише цінне. Судитимуть трьох бандитів, які грабували оселі
  • Злочинці з Маріуполя. Організував їх 34-річний чоловік. У свою команду він узяв брата та товариша.
  • Чоловіки займалися квартирними крадіжками, мали для таких справ три авто та купу «гаджетів» — відмички, шокери, рукавички та інше.
  • Бандити встигли обібрати не одну оселю та вкрасти понад півмільйона гривень. «Попрацювали» вони і на Вінниччині

Торік у жовтні правоохоронці та бійці КОРД затримали квартирних крадіїв. Це чоловіки з Маріуполя. Увесь цей час тривали слідчі дії. Про хід розслідування розповіли у відділі комунікацій поліції Вінницької області.

У поліції зазначають, що усі учасники злочинної групи раніше судимі за крадіжки, розбої та незаконне заволодіння автотранспорту.

— Зловмисники ретельно готувались до злочинів, чітко розподіливши ролі. Завчасно обирали будинки, спостерігали за господарями, і за їх відсутності — шляхом віджиму вікна проникали у помешкання. Під час вчинення злочину зловмисники  спілкувались за допомогою  радіостанцій. — йдеться у повідомленні поліції. — З будинків потерпілих вони викрадали гроші та ювелірні вироби. Для вчинення злочинів учасники групи використовували три автомобілі. Під час затримання у мікроавтобусі Volkswagen Transporter, на якому пересувалися зловмисники після вчинення чергової крадіжки у Вінницькому районі, поліцейські вилучили ювелірні вироби, відмички, рукавички, рації, шокери, зброю та інші речі, що свідчили про їхні злочинні дії. 

Відео дня

Стало відомо, що затримані встигли обчистити будинки у Донецькій, Київській та Вінницькій областях. Звідти вони винесли понад півмільйона гривень.  

— Фігурантам кримінального провадження слідчими оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 5 статті 185 ККУ (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою), — кажуть у відділі комунікацій поліції Вінницької області. — Досудове розслідування у справі завершено та з обвинувальним актом матеріали провадження скеровані на розгляд суду. За такий злочин підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

 

Читайте також:

На проспекті Космонавтів обмежать на три дні рух транспорту

Не безплатне лікування та засуджена молода мати: важливе за 7 квітня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up