День сміху: добірка ретро-комедій до свята від 20minut.ua

День сміху: добірка ретро-комедій до свята від 20minut.ua
  • На носі перше квітня — День сміху.
  • Пропонуємо переглянути комедії з неперевершеним гумором, які покращать навіть найпохмуріший настрій.  
  • У добірку ввійшли ретро-фільми, які не втрачають свого лоску навіть з часом.  

Хороший фільм — найкращий спосіб відпочити та перезавантажитися після важкого дня. Ні один інший жанр не користується такою популярністю. Журналісти 20 хвилин зібрали для вас п’ять класних ретро-фільмів, після перегляду яких ви точно не пожалкуєте про втрачений час.

«В джазі тільки дівчата», 1959 рік

Події у стрічці відбуваються у гангстерському Чикаго 1929 року. Музиканти Джері та Джо ледь заробляють собі на життя і випадково стали свідками бандитських «темних справ». Парубкам терміново потрібно залягти на дно: в них виникає ідея переодягнутися в жіночі наряди та влаштуватися в дівочий джаз-бенд. Певний час друзі живуть спокійно, але сама доля втручається у потік подій. Джо закохується в солістку бенду, яка мріє вийти заміж за мільйонера.

Відео дня

«Як вкрасти мільйон?», 1966 рік

Паризька родина Бонне збагачується, створюючи якісні підробки витворів мистецтва. Шарль Бонне обережно веде свої справи і вірить, що його ніколи не схоплять на гарячому. Раптом виявляється, що статуетці Венери (яку зробив ніби-то Челліні) «світить» серйозна експертиза. Щоб врятувати честь родини, донька Шарля Ніколь (її зіграла неперевершена Одрі Хепберн) організовує крадіжку статуї з музею.

«Оскар», 1967 рік

Сюжет фільму розгортається навколо Бертрана Барньє — промисловця, до якого зранку навідується його управляючий Крістіан. Він зізнається, що закоханий у його доньку Колет, і що вкрав у підприємця чималу суму грошей. Цей ранок був зіпсований і тим, що покоївка Бертрана раптом оголосила, що виходить заміж за барона, а рідна донька головного героя сповіщає, що вагітна від колишнього водія Оскара.

«Блеф», 1976 рік

Кримінальна комедія розповідає веселу історію з життя шахраїв, яка сталася в 30-х роказ минулого століття у Франції. Красуня Белль Дюк, яка за сумісництвом керувала групою мафіозі та казино, давно затаїла зло на знаменитого афериста Філіпа Бенга, який вже певний час сидить за гратами. Щоб поквитатися, Белль організувала йому втечу з в’язниці, але замість омріяної свободи Філіп потрапив у пастку.

«Енні Холл», 1977 рік

Режисер стрічки «Енні Холл» Вуді Аллен спробував вперше зробити не пародію, а просто з іронією поглянути на своє життя та біографію. За словами критика Леонардо Молтіна, суть кінокартини складають «Алленізми з приводу дружби», слави та кохання». Бюджет цієї стрічки склав всього 4 млн доларів, а касові збори в США перевищили 38 млн доларів. Фільм свого часу отримав чотири премії «Оскар» — за режисуру, фільм, головну жіночу роль та сценарій.

 

Читайте також:

У Вінниці знімали маловідомий пригодницький фільм. Подорож у далекий 1972-й рік

Мода народу: як одягалися подолянки в 19 столітті

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up