Продуктам обіцяють влаштувати цінопад

Продуктам обіцяють влаштувати цінопад
Вінницька область має запаси цукру, достатні для річного споживання. Проте трохи більше тижня тому це не завадило цьому товару піднятися в ціні більш ніж на гривню

 


Аби знизити ціни на окремі продукти харчування уряд пішов на домовленості з кількома мережами супермаркетів


 

Відео дня
>Цукрова та іншого роду продовольчо-цінова паніка, яка охопила країну і Вінницю тиждень тому повинна невдовзі зникнути. Після того, як буквально за кілька днів ціна цукру підскочила на гривню і більше, а в супермаркетах на сході країни навіть з'явилися таблички, де більше 20 кілограмів цукру в одні руки не відпускаються, на подив більшості населення, уряд взявся виправляти ситуацію. При цьому чи не більше за все потішив застосований метод - домовленостей...
Влада не бачить причин для різкого підняття цін на такі види продовольчих товарів як цукор, олію та м'ясо птиці, вважає їх подорожчання спекулятивним та обіцяє зниження цін.
Для цього, як повідомив начальник державної інспекції з контролю за цінами у Вінницькій області Ігор Галицький, Кабмін планує низку заходів і уже пішов на домовленості з окремими мережами супермаркетів. У першу чергу, це "Сільпо" та "Фуршет".
І дійсно, уже наприкінці минулого тижня у згаданих магазинах самообслуговування, наприклад, ціна цукру повернулася до попередньої позначки. Уже в п'ятницю кілограм солодкого піску у вінницьких "Сільпо" коштував 3,3 гривні. Проте в інших місцях, зокрема і на ринках міста, ціни так швидко падати не побажали. Подекуди, ціна вперто продовжувала триматися на позначці 4,5 гривні за кілограм, а іноді становила усі п'ять гривень.
На думку заступника губернатора Вінницької області Василя Чернія взагалі об'єктивних підстав для подорожчання цього товару не було.
- Область має понад 95 тисяч тонн цукру при річній потребі області в 35 тисяч тонн, тобто цих запасів вистачить на ще одне річне споживання, - каже він.
Таким чином, ситуація, яка склалася, зумовлена не об'єктивними, а суб'єктивними причинами. Не виключається і змова операторів ринку.
Не зовсім зрозуміла ситуація склалася і з олією. Як відзначає Ігор Галицький, за останній квартал вона подорожчала на майже 30%. Однією із причин цього явища називається підняття відпускних цін виробниками.
- Проблема в тому, що єдиний виробник олії, на якого ми можемо якось вплинути і який розливає її на території області, є підприємство "АВІС", а той же самий Вінницький олієжировий комбінат розфасовує її в Києві, тому наш вплив обмежений, - зазначає фахівець по цінах.
Тому і в цьому випадку, так само як із цукром в ситуацію втрутився уряд, який домовився уже із згаданим "Сільпо" про зниження цін на олію. Начальник інспекції каже, що такі домовленості уже дали позитивний результат і в цій торговій мережі ціна знизилась приблизно на 10%.
Наступним кроком до стабілізації цінової ситуації на ринку олії буде обмеження квот на вивезення цього товару за кордон.
І останній товар, який потрапив в поле зору уряду - це м'ясо птиці. Цього разу Кабмін домовляється з виробником - ТМ "Гавриливські кури". У результаті, ціна має впасти знову на 10%.
P.S. Цікаво, а з ким домовиться уряд завтра, аби знизити ціни і на решту продовольчих товарів? :)

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled Від читача 21:52 Підтримайте, будь ласка, петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up