Монетизація пільг на проїзд: Уряд затвердив Порядок. На руки – 150 гривень

Монетизація пільг на проїзд: Уряд затвердив Порядок. На руки – 150 гривень

Люди повинні отримувати гроші на руки і самостійно оплачувати проїзд у громадському транспорті на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Уряд нещодавно прийняв збалансоване рішення, затвердивши Порядок монетизації пільг на проїзд та рекомендувавши органам місцевого самоврядування змінити філософію як у відношенні до пільговиків, так і до перевізників, повідомляють на сайті Вінницької ОДА.

 – До 1 червня 2018 року – обласні державні адміністрації мають затвердити розміри щомісячних виплат пільговикам. А органи місцевого самоврядування – міські, районні та селищні ради – повинні вирішити: давати гроші людям на проїзд на руки чи залишити все як є зараз, – пишуть на сайті відомства.

Кожен регіон має визначити середню вартість поїздки саме в цій області і, вже виходячи з рівної кількості поїздок, затвердити мінімальну гарантовану суму виплати за формулою: середня вартість проїзду в місцевому транспорті*соціальна норма поїздок. Люди матимуть змогу використовувати кошти на свій розсуд: хтось може витратити їх на декілька десятків поїздок у трамваї, а комусь буде вигідніше три рази скористатися таксі.

Відео дня

Варто зазначити, що соціальний мінімум, який обов’язково має бути монетизований – це 30 поїздок на місяць на різні види транспорту. Однак, орган місцевого самоврядування має право, враховуючи специфіку того чи іншого населеного пункту, збільшити кількість поїздок і відповідно надати пільговику для цього кошти.

За попередніми підрахунками Мінсоцполітики, в середньому на людину в місяць на проїзд потрібно 150-200 гривень. 

Нагадаємо, у вінницькій мерії розказали, що всіх пільговиків міський бюджет «не потягне», бо це коштуватиме близько 200 мільйонів гривень в рік. Хоча й пообіцяли, що рішення прийматимуть «виважено».
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Lyudmila Osipova Linko

    У нас в Харкові на даний момент проїзд в маршрутці  8грн, метро , здається, 5 (я пільговик, можу вказати меншу вартість), тобто мені до роботи 8+5=13 і стільки ж назад, додому. В середньому в місяці 22 робочих дні, тобто в сумі  26грн *22дні = 572 грн. Так що 150-200 грн не врятують... Дуже виростуть розходи при min зарплаті та min розмірі пенсіїї... Але що поробиш, де дінешся... Працювати прийдеться, доки десь по дорозі на роботу ласти не склеїш... На жаль...
  • Frank Franko

    Пропоную всім ,кого стосуються пільги на проїзд, контролювати на сайті Вінницької міської адміністрації дії депутатів по прийняттю даного рішення!

    Ми всі розуміємо,що це чергове обкрадання найменш соціально захищених  верств населення.Тому треба буде дивитись поіменне голосування кожного депутата. Якщо він проголосує за дане рішення,то потрібно довести цю інформацію до всіх пенсіонерів, нехай вони розказують своїм родичам,дітям,онукам,правнукам,всім знайомим,як депутат  чи партія від якої  представлений депутат, голосували за обкрадання людей,хай проводять агітаційну роботу серед своїх людей,щоби в подальшому не допустити виборів цього депутата або партії у владу!!!. Пенсіонери і всі зацікавлені, хватить вибирати всякий непотріб у владу.Об"'єднуйтесь, агітуйте, не ведіться на дешеві обіцянки. Разом ми сила.
  • Олексій

    Провалиться це все, буде як з вчителями та їх х3 подвищення з/п.
  • Татьяна Рожнова

    а где же будут выдавать эти пильги?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up