"Усім безкоштовний проїзд зробити не вдасться", — мер Вінниці

"Усім безкоштовний проїзд зробити не вдасться", — мер Вінниці
Фото з архіву "20хвилин"
  • Незабаром у Вінниці мають зробити монетизацію пільг на проїзд: пільговикам даватимуть гроші мінімум на 30 поїздок з місцевого бюджету.
  • У мерії розказали, що всіх пільговиків міський бюджет «не потягне», бо це коштуватиме близько 200 мільйонів гривень в рік. Хоча й пообіцяли, що рішення прийматимуть «виважено».

Міський голова Сергій Моргунов спілкувався з мешканцями будинку на вулиці Чайковського. Там одна з пенсіонерок запитала його про те, якою буде монетизація пільг.

— І чи правда, що вже з 1 квітня ми, пенсіонери, повинні платити за проїзд? — запитала літня жінка.

— Якщо говорити про пенсіонерів, то ситуація неоднозначна. Є пенсіонери, що отримують 1400 гривень пенсії, є ті, що отримують 1700 гривень на місяць.

Відео дня

— А є, що п’ять! — сказала жінка.

— А є, що вісім, — відповів їй міський голова. — Скажіть, чи буде справедливо давати гроші на проїзд з бюджету людині, що отримує 1400 гривень і тій, що отримує вісім тисяч? А є ще працюючі пенсіонери, що, орієнтовно, отримують по 8-10 тисяч гривень сукупного доходу щомісяця .

— Ну як мерія планує вийти з того? — запитує жінка.

— Ми ще міркуємо. Але повинна бути справедливість. Якщо ми сьогодні порахуємо всіх пільговиків, усіх пенсіонерів, то нам потрібно буде перераховувати не менше 200 мільйонів гривень по цій монетизації. У бюджеті Вінниці таких коштів немає. А з держбюджету компенсації за проїзд пільговиків більше не буде.

Моргунов ще сказав, що без цих коштів стан громадського транспорту з кожним роком буде все гіршим. Тому з часом може статися таке, що всім городянам не буде на чому їздити.

— Але з 1 квітня не буде цієї монетизації? А то люди кажуть різне, — запитує пенсіонерка.

— Не буде. У міському транспорті ви ще будете їздити так, як раніше. Тому рішення про монетизацію пільг будемо приймати виважено, враховуючи всі обставини. Бо, щоб громадський транспорт працював ефективно, потрібна не тільки компенсація пільгового проїзду, але й справедливі ціни за квиток та якісний транспорт, — сказав міський голова.

Нагадаємо, що міська влада має вирішити питання монетизації пільг в транспорті до середини травня цього року. Про це йдеться у постанові Кабміну.

Читайте більше про монетизацію проїзду для пільговиків в матеріалі:

Пільги в транспорті. «Живі» гроші замість безкоштовного проїзду?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Орест Лютий

    Вірно зауважив, тому для тих в кого більше 2000 доведеться платити, а тим у кого менше треба більше рухатись що коліна розробляти.  Взагалі в селах люди довше живуть бо вони цілий день пораються по господарству.
  • Алекс

    "Усім безкоштовний проїзд зробити не вдасться", — мер Вінниці

    вот интересно а как слова мэра согласуются с законами
  • Николай Энэми

    Моргунов сказав, Моргунов відповів, Моргунов повідомив, бла бла бла... Коли він уже щось зробить корисне? 3,14здіти, не мішки тягати. "Денег нет, но вы держитесь"
  • Николай Энэми

    С сберкнижками кинули, с пенсиями кинули, решили забрать последнее, что у этих пенсионеров хорошее в жизни осталось, страна где дурак на дураке, дураком погоняет, нету слов. Может ещё квартиры у них позабираете у кого большие, зачем старой бабке трешка? Заберём и будем каждый месяц выдавать деньги на хостел.

    Орест Лютий reply Николай Энэми

    У вас ніхто нічого не забирав, все це брехня.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up