На фестивалі юних садівників презентували навіть їстівні каштани

На фестивалі юних садівників презентували навіть їстівні каштани

30 жовтня у Вінниці відбувся п’ятий фестиваль «Юннатівські сади Вінниччини – тобі, Україно». Він проходив на обласній станції юннатів. 

Тут можна було побачити колекцію горіхоплідних, ягідних і плодових культур. Зокрема, яблука, груші, айва, аронію, обліпиху, калину, йошту, аґрус і смородину. Все це діти виростили  власними руками. Для керівників делегацій були проведені «Семиренківські читання» на тему «Дослідницька робота в гуртках садівничого спрямування». Були представлені юні учасники з шести районів та Вінниці.

Кращі визначалися у трьох напрямках: плодівництво, ягідництві та презентації виставки-звіту «Щедрість юннатівського саду».  

Вихованець Вінницької станції юннатів Микола Купінець захищав роботу на тему їстівних каштанів.

Відео дня

– На станції висаджені молоді каштанові дерева, але плодів ще немає. Їстівні каштани вирощують не у теплиці, а проста неба. Це робити нелегко, бо вони потребують постійного догляду, обробки та лікування. До речі, я вже їв смажені каштани – це смачно, – каже Микола Купінець.  

Перше місце на виставці-звіті «Щедрість юннатівського саду» посів гурток юних садівників обласної станції юннатів. Експозицію представляли Владислав Сатаєв і Карина Ліцовська.  У секції «плодівництві» переміг Іван Манченко з Маньківки (Бершадський район), у секції «ягідництво» – вихованка гуртка юних садівників обласної станції юннатів Дар’я Новоселецька.               

Переможець Іван Манченко представляв науково-дослідницьку роботу «Вплив чинників екосистеми на продуктивність яблуневого саду».

– Біля нашого шкільного саду, в сусідньому селі, розташований цукровий завод. Як ми дослідили, його робота негативно впливає на плодові дерева. Звертаємо увагу на необхідність зменшення рівня забруднення навколишнього середовища, – каже Іван Манченко  

Як повідомив завідуючий відділом біології та сільського господарства обласної станції юннатів Павло Мигун, переможці візьмуть участь у всеукраїнському фестивалі «Україна-сад» 2018 року.


Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • З.А.Глядач

    Молодці!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах Від читача 18:21 Благодійний проєкт "Толока в стилі джаз" 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up