Скільки коштує таксі у Вінниці? Протестували «грача», звичайних таксистів та Uber

Скільки коштує таксі у Вінниці? Протестували «грача», звичайних таксистів та Uber
  • Ми протестували три види таксі: «грач» або «нелегал», звичайну службу, яку викликають по телефону і, звичайно, Uber;
  • Подивилися, як відрізняється ціна за поїздку на одну й ту саму відстань у різних перевізників;
  • Що з цього вийшло — дивіться у відео

У зв’язку із запуском у Вінниці сервісу Uber, ми вирішили подивитися, як відрізняється ціна цієї нової служби таксі від старих.

Маршрут: центральний автовокзал — готель «Профспілковий».

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВАЗ у Вінниці на Automoto.ua.

Довжина дистанції приблизно 3,8 кілометри.

Відео дня

Довжина одна, але ціни вийшли зовсім різними.

60 гривень за чотири кілометри

Спершу звернулися до таксиста, який працює не зовсім легально — «грача». Точніше це він знайшов нашого журналіста, як тільки той вийшов з приміщення автовокзалу.

— Скільки до «Профспілкового» буде коштувати?, — питаємо у перевізника.

— 70 гривень, — чуємо у відповідь. Дорого. Може вийде скинути до 50? Проте «таксист» непохитний. Врешті зійшлися на ціні у 60 гривень. Заради експерименту ж.

Соборна, Магістратська і ось ми вже на місці.

«Uber? А це що?»

На черзі звичайне таксі. Викликаємо від готелю службу «555-444», вже ж таки найбільш упізнавані таксисти у місті. Кілька хвилин очікування і вже сидимо на передньому пасажирському зеленого «Ланосу».

Наш водій Сергій каже, що не знає про конкурентів з Uber. Коли чує, що ті обіцяють своїм водіям по 30 тисяч гривень, дивується.

— Я заробляю максимум 15 тисяч на місяць, — говорить Сергій. — Це «брудними». І це треба виходити на роботу кожного дня. Не думаю, що у Вінниці у когось вийде заробляти по 30 тисяч таксуванням.

Доїхали до автовокзалу, розрахувалися. Водій взяв з нас 40 гривень. Це вже на 20 гривень менше, ніж «грач».

20 гривень водію, 7 — сервісу

Машину Uber чекали приблизно п’ять хвилин. Обслуговував нас водій на ім’я Олександр. Він раніше працював у службі «Євро-таксі». З шашечкою цієї служби він їздить, працюючи і у новому сервісі.

Поїздка коштувала 27 гривень. Олександр розповів, що з цієї суми 20 гривень йде йому, а сім забирає сервіс.

Також водій зауважив, що коли йому приходить замовлення, він не бачить кінцевої точки поїздки. Програма показує тільки місце посадки, ім’я пасажира та номер його телефону. Це означає, що водії Uber не будуть відмовлятися від поїздки, якщо їхати не надто далеко.

Читайте також: Сервіс без «Ланосів» та «ВАЗів». Для чого водії та пасажири Uber оцінюють одне одного

Як можуть вирости ціни вже за кілька тижнів

Майже рік тому Uber запустився у Львові. Через деякий час після старту, вартість поїздки виросла до рівня конкурентів і навіть вище. У годині-пік ціни стають більшими у кілька разів. Про це розповів Олександр Кіншов, який переїхав з Вінниці до Львова.

— Переваги в Uber у тому, що немає необхідності кудись телефонувати, говорити свою адресу, тобі не хамить диспетчерка, не потрібно чекати СМС. Наприклад, у Києві я стикався з тим, що служба таксі не знала нової назви вулиці, — каже Олександр. — А цей сервіс дозволяє у режимі реального часу бачити як до тебе їде машина, скільки коштує поїздка і скільки ще чекати авто.

Кіншов розповідає, що спочатку у Львові пропонували п'ять безкоштовних поїздок, як у Вінниці зараз. Посадка була у районі 13 гривень.

— Там, де звичайний таксист брав 60-70 гривень, Убер просив 40, — каже Олександр. — Через кілька тижнів посадка стала значно дорожчою. Додали тариф за кожну хвилину поїздки. Тобто поїздки, які раніше були по 40 гривень, тепер коштували від 60. У години-пік ціна може доходити і до 200 гривень. Все тому, що кількість пасажирів збільшується, а водіїв — ні. І серед людей знайдуться такі, що заплатять і 200 гривень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Olvol

    Сенс існування таксі взагалі незрозумілий. Коли людина фізично не в змозі їхати без нього, потрібно викликати швидку і лягти на кілька днів на лікарняний підлікуватися. Перетнути все місто коштує близько ста гривень, ближче - нехай 50. Особисто я краще відмовлюся від кількості робочих годин, еквівалентних такій сумі, але поїду без таксі.
  • Olvol

    Це не дуже цікаво. Краще інше. Припустимо водій Н.живе в Пирогово та працює поблизу Олієжиру. Було б добре мати сайт, який дозволить знайти ще 3 людей, які (майже) щоденно їздять схожим (+- 1 км) маршрутом і здатні давати водію 5-8 гривень за можливість не пересідати, заощадити до 15 хвилин і їхати сидячи. І це значно зменшило б кількість авто, які забруднюють повітря. А будь-яка допомога таксистам - це регрес. В Європі можна їхати 3 км по важливій вулиці, де ходять трамваї, і не зустріти жодного таксі.

    Olvol reply Olvol

    В Літинському районі майже в кожному селі є чоловіки, які їдуть на роботу і беруть з собою 3 сусідів. Бо автобуси підлаштовані виключно під базар і вахтовиків,а звичайним працівникам  і студентам зовсім не підходять,  ця система могла б працювати у випадку Стрижавка-Пирогове, Тяжилів-Корея, Хутори-Київська і т.п., якщо вже так кортить.
  • Alexandr Mazur

    Вчора скористався послугами  Uber- залишився дуже задоволеним!! Бистро приїхала машина за якою я спостерігав в режимі реального часу. Дуже приємний водій і дорога іномарки. І що мене ще більше здивувало то це абсолютно безкоштовний проїзд, адже до 03 вересня діє акція. Всім рекомендую

    Сергей Глушко reply Alexandr Mazur

    Я ЗА ВАС пассажиров рад

    там акция бесплатно всего несколько поездок

    а по народному говорится бесплатный сыр только мышеловке )))

    теперь  вопрос ЧТО из этого заработал таксист а в итоге Убер ???
  • Сергей Глушко

    ПО СУТИ заработок водителя и фирмы выходит от количества заказов и сколько заплатил пассажир подчеркиваю пассажир  как раз он и платит всем

    И так когда он будет платить меньше тогда на чем заработает  фирма а в первую очередь  водитель такси который перейдет на Убер потому что в нашем городе он и так имеет достаточно работы

    ПОВЕРЬТЕ наши пассажиры немного  балованные они годами привыкли  к тому что вот набрал и вот тебе авто я пару последних лет вижу как у нас в городе громко с рекламой было появились новые такси типа  тачки 383 и 579 и шо с ними полный пшик да и только а рекламы а сколько разговоров было )))

    А вот сейчас в Виннице появился Убер и что  вы думаете наши  люди как звонили например на 444 или 06 или 069  или 888 и т.д. так и звонят а некоторые как ездили с грачами так и ездят

    Уверен некоторые продвинутые с интернетом таки попробуют как и раньше чего то новенького НО  уверен все это не надолго !!!

    А теперь о водителях которые взялись таки выполнять заказы Убер   поверьте НУ НЕ ПОНИМАЮ я вас ???

    Зачем ездить за гроши если вы и так работаете по хорошему тарифу у нас в городе  у служб такси в среднем на сегодня  это у обычного авто 10 гр. посадка 7 гр. километр и 35 гр. минимальный

    Получается так что пока Убер вам будет типа доплачивать на словах свои деньги  потому как его тариф это радость проезда и оплаты  только для пассажира а заработок не для водителя тем более фирмы

    А тот трудяга с статьи что  с Евро ТАКСИ перешел на Убер и ему подобные что тут скажешь вам ребятки )))  удачи )))

    Ваня Лета reply Сергей Глушко

    Как бы будущее наступает. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%B4%D0%B4%D0%B8%D1%82%D1%8B

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up