Погоня та стрілянина на Вишеньці: суд оголосив вирок. Кого та як покарали?

Погоня та стрілянина на Вишеньці: суд оголосив вирок. Кого та як покарали?
  • Пам’ятаєте погоню та стрілянину у кінці літа 2017-го? Уже є вирок суду по цій справі.
  • Обвинувачуваний розповів у суді, що він та його друг гналися за «Міцубісі», бо її водій хотів втекти з місця ДТП.
  • Яке покарання отримав?

Пізно ввечері, 18 серпня 2017-го, Вишенькою, наче у бойовику, неслися три авто. Попереду – «Міцубісі». За нею слідом «БМВ» та «Ленд Ровер». У пасажира «БМВ» травматичний пістолет «Форт 12Р». З нього чоловік і стріляв по «Міцубісі», яку намагалися наздогнати.

Із вулиці 600-річчя поліцейський патруль почув стрілянину. «Копи» підключили інші екіпажі і заблокували автомобілі. Змогли зупинити дві з трьох машин – «Муцубісі» і «Ленд Ровер». «БМВ» оголосили у розшук, але невдовзі знайшли та поставили на арештмайданчик до інших двох.

«Дехто передивився бойовиків і загрався в супергероїв. Нічні перегони зі стрільбою у нашому місті – це вже перебір. Може, перспектива відповідальності - від 3 до 7 років ув'язнення приведе до тями тих, хто вважає, що їм все дозволено?» – написала у Facebook наступного дня прес-офіцер поліції області Анна Олійник та виклала фото простреленої машини та гільз на асфальті, вилучених експертами.

Відео дня

Поліцейські тоді відкрили провадження про хуліганство із застосуванням зброї (частина 4 статі 296 Кримінального кодексу).

Тепер розслідування вже закінчилося, а суд виніс вирок. Засідання відбулося 5 лютого 2018 року. Обвинувачуваним виступав вінничанин на ім’я Олександр Панасюк. Він визнав провину. А судді розповів, що «Міцубісі», той, за яким потім гналися, незадовго до цього «поцілував» авто «Land Rover», а з місця ДТП втік. Після цього Олександр з другом викликали поліцію та вирішили наздоганяти «Міцубісі» на «BMW». Під час погоні і сталася стрілянина.

Згідно експертизи, розмір збитку, який завдали власнику «Міцубісі», склав понад 24 тисячі гривень.

Олександра визнали винним та присудили йому три роки позбавлення волі. І тут же пом’якшили до умовного терміну на один рік. Автомобілі дозволили забрали з арештмайдачика. А «травмат» суддя наказав знищити.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Vladimir Molotov

    ммммммдаааа
  • Анна Возна

    Ого як строго! Цiлий рiк! Вони би просто йому пальчиком помахали "ну-ну-ну!"
  • Dmytryk Viktor

    Там де живе гуманний наш суд , люди не гасають і не стріляють ...там тихо і затишно ...камери спостереження і Охоронник на в'їзді до еліт котеджів ...а ти гуляй ввечері з дитиною і переживай , чи якись тіпок не почне херачити по собі подібних , бо за це більше року умовно не дадуть ...сумно і невесело
  • Наталія Ільченко

    Да здравствует самый гуманный суд в мире😡
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up