Півтори години замість 15-ти хвилин. Як їхали люди на роботу із Замостя (ФОТО, ВІДЕО)

Півтори години замість 15-ти хвилин. Як їхали люди на роботу із Замостя (ФОТО, ВІДЕО)
  • Вінничанам, які їздили маршрутками і тролейбусами через Київський міст, зараз добираються на правий берег в об’їзд.
  • Скільки часу це займає та через що доводиться пройти?
  • Журналіст перевірила маршрут від «пивзаводу» до «Книжки» і з’ясувала, що тепер на дорогу іде в п'ять разів більше часу.
  • До закриття Київського мосту можна було доїхати за 10-15 хвилин.  

До сьогоднішнього дня, 14 червня, через Київський міст ходили маршрутки й тролейбуси. Зараз повністю закрили рух для пришвидшення ремонту та спрямували громадський транспорт в об’їзд, через Центральний міст.

Через це на дорогу від Набережного кварталу до «Книжки», яка займала раніше хвилин 15, довелося витратити півтори години.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

На зупинці «Південнобузький» вранці, приблизно о 8.45, людей було небагато. Сідаю в тролейбус №6. У вагонах маршруту «Меморіал визволення – Залізничний вокзал» немає стоячих пасажирів. Розраховую добратися тролейбусом до «Петроцентру» і там пересісти на трамвай №4. Це три зупинки. Але час їх проїзду більше, як півгодини. До того ж, частину шляху довелося йти пішки.

Відео дня

Першу зупинку проїхали у нормальному темпі. Одразу після неї в салон вийшов водій тролейбусу і сказав пасажирам: до автовокзалу будемо їхати довго, попереду великий затор. Порадив вийти тим, хто поспішає на автобус. Більшість людей далі пішла на своїх двох. Кому не до автовокзалу – чекають.

– Щось сталося, мабуть, – говорять між собою люди. – Певно, аварія...  

Кондуктор пояснила пасажирам, що перекрили Київський міст і весь транспорт тепер у місто іде по Центральному. Не в курсі справ були переважно люди пенсійного віку.

Стоїмо. Полоса зустрічного руху вільна. По ній проїжджає тролейбус маршруту №15. Тепер він рухається із «Вишеньки» по Соборній, через Центральний міст, розвертається на Нансена і далі іде Київською. Стає на свій звичний маршрут після перехрестя з вулицею Академіка Янгеля.   

Але  повернемося до нашого, 6-го тролейбусу. Всього у заторі на Київській він стояв або повільно рухався 15 хвилин. На перехресті біля Центрального мосту регулюють рух «копи». Нас пропускають разом ще з кількома тролейбусами, що перед нами. Виїжджаємо на Нансена без затримок, а там - знову затор.

Вулиця від Брацлавської до перехрестя на Коцюбинського сьогодні нагадує тролейбусне депо. Нею пустили всі тролейбуси. І вони стоять у шеренгу заповнені людьми або порожні. Чекають можливості рухатися далі.



Водії ще на початку Нансена відчиняють двері і випускають пасажирів. Водій нашої «шістки» теж відчинив. Скільки вагонів перед ним? Рахую - стоїть вісім тролейбусів.

До трамвайної зупинки, що знаходиться навпроти «Петроцентру» іду разом з рештою людей із зупинених тролейбусів. Тут всі пересідають на трамваї. Більше заповнена зупинка, що у напрямку центру міста.

На трамвайній чекати «четвірку» довелося більше, як півгодини. За цей час проїхала тільки «одиниця». Трамвай №4 приходить Вінвей. В нього поміщаються всі люди, що були на зупинці, а це зо три десятки пасажирів. І вагон не заповнений повністю. Він наб’ється далі - на зупинці «Театральна».


Як їхав трамвай до того? Найдовше долали проміжок дороги до перехрестя перед мостом. Хвилин 15. Сам міст проїхали за 2,5 хвилини. Далі кілька хвилин простояли перед «Укртелекомом». Подальший маршрут прослідували у звичному режимі, без зупинок через затори.

А от автомобілі, тролейбуси і маршрутки на Центральному мосту стояли на смугах руху в обох напрямках. Водії легкових машин гаяли час в екранах мобільних телефонів. Коли трамвай проїжджав перехрестя з Магістратською, було видно ряди машин, які чекають дозволу виїхати на Центральний міст з другорядних вулиць. На цьому перехресті теж працювати регулювальники в поліцейській формі.

По дорозі (з розмов пасажирів трамваю) можна дізнатися, як тепер рухаються маршрутки. Наприклад, маршрутка «17а», що їхала з Тяжилова через Київський міст повз «Книжку», тепер на Київську не повертає. Вона прямує через Центральний міст на Магістратську і повертається свій маршрут на площі біля бані.

Які ще маршрутки змінили шлях руху через перекриття Київського мосту, читайте у найближчих новинах на 20minut.ua.

 

Читайте також:

Київський міст закривають на 19 діб. Повністю (ПОДРОБИЦІ)

Пішки через закритий міст. Ремонтники кажуть, що 19 днів їм може не вистачити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Петушко

    Пішки пройтись не варіант?  Дивуюсь, як пістанція витягує таку кількість електротранспорту. Міська рада мала б давно технічний розворот зробити біля держказначейства на такий випадок. Ніфіга не продумано, все через пяту точку робиться
  • Алекс

    Так можно ехать по безвизу в Европу,зачем вам это Замостье?

    Серж Волчег reply Алекс

    зачем нам та вишенка у нас всё есть! жд вокзал...водоканал...ц.автовокзал..ц базар)

    Джонсон reply Серж Волчег

    Рошен-Базар-Вокзал

    Житие по новому бэк-вокал
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up