Вірсавія Богословська: "Допомагайте чим завгодно, навіть цеглою"

Вірсавія Богословська: "Допомагайте чим завгодно, навіть цеглою"
- Я завжди хотіла допомагати людям, тому почала працювати у фонді „Сонячний світ”, розповідає співробітниця фонду Вірсавія Богословська. - Він був заснований у Києві трьома сестрами, які виросли в багатодітній родині.

Зараз фонд діє у 50 містах України.
Я родом із Луганська, але вже чотири роки проживаю у Вінниці. Я й сама з багатодітної родини, мама самотужки ростила чотирьох дітей. Тому добре знаю, як образливо буває, коли не можеш собі дозволити чогось такого, що є в інших дітей.
У фонді я працюю майже сім років, багато їжджу по Україні.

Чотири роки тому я в Маріупольському інтернаті зустріла дівчинку, від якої відмовилися родичі. Вона – п’ята дитина у родині, мама померла, а батька через пиятику позбавили батьківських прав. Дівчинка має важке захворювання серця. Чотирьох старших дітей взяв під опіку їх дядько, а від найменшої відмовився. Нею ніхто толком не займався. У чотирнадцять років дитина навіть таблиці множення не знала. Я оформила над нею опіку, і з тих пір ця дівчинка живе з нами. У мене є і рідний син, йому дев’ять років.

Вінницьке відділення нашого фонду допомагає дітям зі шкіл-інтернатів області: Прибузької, Брацлавської та Муровано-Куриловецької, а також Жмеринського реабілітаційного центру та притулку «Добро». Влітку ми проводили програму «Веселі канікули», катали дітей на катері, водили в аквапарк.
Минулого четверга провели новорічний концерт у Будинку офіцерів, зібралося на нього 850 дітей. Це були діти із шкіл-інтернатів, ВІЛ-інфіковані та з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Відео дня
>Виступали для них компанія «Чарлі-шоу», театр-студія «У-ВЕЙ», «Забава», дует «Матриця».
На жаль, ще сто дітей не змогли приїхати, бо у двох школах-інтернатах був карантин. Але ми поїдемо до них із концертною міні-програмою та з подарунками, щоб і їм влаштувати свято.
До нас звертаються за допомогою і батьки дітей-інвалідів.
Спонсорів знаходимо по-різному: через Інтернет, завдяки ЗМІ.

Щоб зібрати більше коштів, спробували нещодавно поставити в одному із магазинів благодійні скриньки. За два тижні зібрали 378 гривень, і на ці гроші змогли придбати 40 подарунків.
Так що скриньки – справа хороша, але… Щоб виготовити одну прозору скриньку, треба заплатити 180 грн. Тобто спочатку треба ці гроші вилучити з обігу, фактично на деякий час забрати їх у дітей. Ми, звичайно, і далі будемо робити скриньки – може, не такі гарні, але ж не в красі справа.

Один із ресторанів міста влаштовує 6 січня для дітей із притулку «Добро» різдвяний концерт, нас запросили допомогти з його організацією.
Хто має добре серце і хоче допомогти дітям, може звертатися до нас. Допомогу приймемо у будь-якому вигляді, адже дітям потрібне все: і одяг, і іграшки, і продукти, і навіть будівельні матеріали, бо ремонт у школах-інтернатах теж потрібно робити…
Наша адреса: вул. Литвиненка, 30, кімната 9. Телефон 53-33-17 та (063)637-36-09 (Вірсавія).

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up