Вінничанка Світлана Ярова поїде до Японії представляти Україну

Вінничанка Світлана Ярова поїде до Японії представляти Україну

Вінничанка, депутат Вінницької міської ради Світлана Ярова разом із іншими молодими українцями стане учасником програми уряду Японії під назвою «Корабель молодих лідерів світу» (Ship for World Youth Leaders Program).

 

— Ми веземо із собою відповідні тренінги, семінари, меседжі і презентації, щоб розповісти про нашу історію. Де Україна розташована на карті світу, уже всі знають, але залишилося пояснити, якою вона є насправді, як багато реформ у нас відбувається. В Україні гарно розвинений громадський сектор, тому наша задача ще й презентувати Україну та показати, що країна відкрита до співпраці, − розповіла Світлана Ярова.

Учасники від України планують розповісти про культуру та фольклор нашої країни, заспівати «Щедрик», продекламувати вірші Тараса Шевченка, сплести ляльку мотанку та щось вишити. А також провести український вечір, для знайомства з культурою українського застілля та національної кухні.

— Із собою ми ще веземо чотири важливих семінари: перший на тему екології щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, тому що в нас з Японією є дотичні моменти, адже у них була аварія на АЕС «Фукусіма-1». Другий − за програмою Ради Європи - «Протидія мові ненависті в інтернеті». Третій семінар, який ми представлятимемо, − це «Модернізація України в глобальному середовищі». Четвертий семінар стосуватиметься медіаграмотності та гібридної війни, − зазначає Ярова.

Відео дня

Загалом у даній програмі українці будуть задіяні 45 днів. Ярова розповіла про детальний маршрут.

— Два дні ми будемо у Токіо. Потім розділимося по регіонах Японії. Ми разом із командою від Бразилії їдемо до префектури Ямагути, звідти родом прем'єр-міністр, з яким у мене буде особиста зустріч. У префектурі будемо працювати 10 днів, потім ми сідаємо на корабель, який курсує від Токіо до Нової Зеландії. На кораблі перебуватиме 240 осіб: 120 японців і 120 лідерів з інших країн, − каже Ярова.

Довідка.

Програма уряду Японії «Корабель молодих лідерів світу» діє уже 29 років. Україна вперше стала її учасником.

У її рамках з 16 січня до 4 березня 2017 року українці представлятимуть нашу державу та налагоджуватимуть зв'язки з молодими лідерами з таких країн світу, як: Японія, Нова Зеландія, Республіка Фіджі, Бразилія, Канада, Індія, Кенія, Республіка Коста-Ріка, Єгипет і Королівство Тонга.

Вся команда молодих лідерів України в Японії буде вдягнена у форму, розроблену для Олімпійської збірної України.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Svitlana Yarova

    Доброго дня, можна деякі корективи внести? Національна презентація - 30 хвилин де ми презентуємо досягнення українців у світі, та що Україна дала світові(відомі українці та винаходи), туристичний та інвестиційний потенціал України. Окремо 4 семінари

    Окремо майстер-класи для знайомства з українською культурою (мотанки та українська вишивка)

    Окремо український вечір, для знайомства з культурою українського застілля та національної кухні.



    Особисту зустріч з прем'єром Японії матиму як заступник національного лідера спільно з національним лідером (Ярославом Кучером)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up