Чи наважиться нова влада на справжні реформи?

Економіст Владислав Старинець про євроінтеграцію та реформи, на які має піти керівництво держави.

Однією з найгостріших проблем, які зумовили зміну влади в Україні, стала соціальна несправедливість – кричущий дисбаланс між найбагатшими та основною масою наших співгромадян. Мільярдери отримували надприбутки, сплачуючи податки за мінімізаторськими схемами, використовуючи офшори, а прості українці змушені були практично боротися за виживання.

Тоді все було просто й зрозуміло: «диктатура», «режим», «олігархи», «донецькі», «Сім’я». А що зараз? Ніби й настав час зажити вільно, чесно працювати й достойно заробляти. Але ж ні, нова влада зовсім не поспішає проводити соціально орієнтовані реформи, які могли б встановити справедливі принципи перерозподілу прибутків між багатими й бідними і реально допомогти нашій економіці.

Але для великого бізнесу за великим рахунком нічого не змінилось. Як і раніше, там все «Ok»!

Відео дня

Натомість, за останні чотири місяці гривня знецінилися наполовину, тарифи ЖКГ зросли на стільки ж, ціни на товари й послуги зростають зі швидкістю бамбука, а зарплати й пенсії - ні. «Євроінтеграція» обернулася збіднінням більшості українців.

Для пересічного бюджетника (наприклад, лікар вищої категорії із десятирічним стажем отримує 2100-2300 грн) подвоєння цін та тарифів ЖКГ тотожне обвалу у злидні. А ось вдосконалення законодавства про трансфертне ціноутворення, впровадження податку на незадіяну нерухомість (як у Франції), 75% ставка податку на прибутки, що перевищують, приміром, 15 млн грн, обов’язкове встановлення фіскальних реєстраторів розрахунково-касових операцій у всіх без винятків суб’єктів підприємницької діяльності (як у цивілізованих країнах світу) – навряд чи призвели до масового банкрутства у бізнес-середовищі, але дозволили б вивести з тіні суттєвий сегмент української економіки, отримати більш реальне уявлення про обсяг вітчизняного ВВП та послабити навантаження на найменш забезпечені прошарки населення України.

Хіба не по-європейськи б це було – засвоїти і впровадити принципи фіскальної політики, здійснюваної у більшості країн Євросоюзу, замість того, аби продовжувати беззмістовні розмови про євроінтеграцію, спекулювати на патріотичних почуттях українців та закликати їх вкотре «затягнути паски» в ім’я світлого європейського майбутнього?

 
Коментарі (2)
  • Anonymous

    Какие реформы! Очнитесь! Впечатление, что треть Украины живет в паралельной вселенной. Не " реформ" ждите, а запасайтесь буржуйками, дровами и крупой с тушенкой. Ибо "влада" говорит уже практически открыто : войне с народом длиться еще долго. http://zergulio.livejournal.com/1751136.html
  • Anonymous

    А какая власть когда-то думала о народе?! Дорваться до власти - вот их главная цель, а реформы... да они и слов-то таких не понимают!!! Все их реформы оборачиваются для нас одним - диким повышением цен и просьбами потерпеть ещё лет ...надцать!!! Так это каждый дурак умеет!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up