У Вінниці відкрили фонтан

У Вінниці відкрили фонтан
Відкриття світломузичного фонтану на набережній Roshen у Вінниці відбулось. Безпрецедентна кількість глядачів прийшла помилуватися дивом інженерної думки.

- Це просто пекло якесь, - говорить про гіганський натовп вінничанка Ірина Смельчук. Вона разом із друзями прийшла подивитися широко розрекламоване диво.

- Не пам'ятаю, щоб усім містом так вибиралися на щось дивитись, - дивується Галина Микитюк. - Але фонтан того вартий. 

Відео дня
>Втім, помилуватись фонтаном - задоволення не для всіх. Зокрема, вінничани, які сподівалися спостерігати за відкриттям з центрального мосту, жаліються - побачити щось звідти майже неможливо.

На острів Кемпа на моторних човнах прибувають усе нові глядачі.

- Плит набережної не видно. Здалеку видається, що вони вкриті строкатим килимом, - говорить вінничанин Денис Олексієнко. - Насправді це все люди, що прийшли подивитися на запуск фонтану.

Щойно ввімкнули стилізований "маяк", що встановлений на острові. Потужним прожектором він світить на набережну. Складається враження, ніби це справжній морський маяк.

Свято супроводжує виступ відомих українських виконавців - Оксани Білозір, Віктора Бронюка і його гурту "ТІК", "Мандрів". Виступали жіноча інструментальна група "Симфоманія", а також пісочні аніматори "Сенд Юніон". 

Серед гостей з Києва були помічені нардеп Олесь Доній, Марина Ставнійчук, журналістка "1+1" Ганна Безулик.

Співачка Оксана Білозір подякувала Петру Порошенку. І обмовилася: вітаючи Героя України Олексія Порошенка з відкриттям набережної, назвала його Петром.

Петро Порошенко, Володимир Гройсман, Сергій Татусяк і Микола Джига провели брифінг для журналістів. Серед іншого Петро Порошенко сказав, що вартість самого фонтана склала 37 млн грн. Вартість набережної без фонтана - 35 млн грн. За його словами, вчора, 3 вересня, переасфальтували дороги на під'їзді до набережної. 

Чиновники дружно дякували Петру Порошенку за набережну. 

Мер Вінниці сказав, що рішенням міськради набережній присвоєно статус рекреаційної зони. Це означає, що ніяких закладів, торгових точок, які торгують алкогольними напоями, вздовж відреставрованої набережної не буде. 

Видовище транслюється на спеціальних майданчиках біля світлодіодних екранів у місті. Зокрема, на розі проспекту Коцюбинського та вулиці Київської, а також на площі Гагаріна.

Прямі включення з місця події забезпечує "5 канал".

- Фонтан працюватиме до 22.00, - каже прес-секретар благодійного фонду Петра Порошенка. - Адже світлове шоу роблять люди, і їм теж треба відпочивати. Крім того, існують законодавчі обмеження щодо масових заходів, які можуть заважати відпочинку вінничан уночі.

Якщо не змогли побачити відкриття сьогодні, 4 вересня, на власні очі - не сумуйте. З 5 вересня фонтан працюватиме щодня - з 12.00 до 22.00 .  За будь-якої погоди – аж до самісіньких морозів. 

Нагадаємо, фонтан на набережній Roshen у Вінниці - унікальний. Досі проекти такого масштабу, повністю здійснені за рахунок приватного інвестора, в Україні не реалізовувались. Загальна вартість проекту - понад 70 млн грн. 

Читайте также:

 Как звезды в Виннице фонтан открывали

Фонтан стоил трехчасового ожидания

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (120)
  • Anonymous

    Хто ведеться на таку дурницю, що набережна і фонтан повинні приносити прибуток. Це абсолютно збитковий проект. Сила цього проекту в тому, що сюди будуть приходити вінничани, відпочивати, набиратись позитивної енергії і дасть бог дорости до такого стану душі, щоб самому створювати таку красоту. ( хоча більшість українців, на жаль, з жовтим нутром!, навіть, якщо прикриваються російським суржиком "по недорозвитию своему"!
  • Anonymous

    Вінничани давайте подивимось на цю красоту в комплексі. На фоні суперфонтану та клас-набережної острів Кемпа виглядає гнилим і диким і з цим треба щось робити. Чий острів? Хто його власник? Соромно на нього дивитись проїжджаючи навіть по мосту, не то що з набережної Рошен. Острів фонить( смердить ) на фоні фонтану!!! В даному випадку каламбур доречний, і з цим островом треба щось робити!!! Жаль що Порошенко один, а інші бізнесмени соплі жують!!!
  • Anonymous

    Ну и утырки!!Хватит паскудить всех!Радуйтесь ,что живёте в красивом городе!Лучшем городе!!!
  • Anonymous

    Порошенко нормальный человек.Милионер который не скупится чуточку вложить в счастье других людей.Пускай будет здоровый!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    на вилы. и всех прочих продиусов.

    Anonymous reply Anonymous

    100 %, одного поля ягоды
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up