Скільки нардепів-вінничан потрапили під санкції Росії

Скільки нардепів-вінничан потрапили під санкції Росії
Загалом у санкційному списку РФ 849 людей. Їм тепер заборонено вести фінансову діяльність з росіянами, а їхнє майно на території РФ буде заарештовано
  • Минулої п’ятниці, 11 грудня, Російська Федерація оновила список санкцій щодо України.
  • У документі прізвища 849 людей, серед яких є й відомі вінничани, такі як Олександр Домбровський, Ірина Борзова та Григорій Заболотний.
  • Скільки у списку РФ вінничан та хто ці люди?

Російська Федерація оновила санкційний список щодо України. У документі вписані 849 людей, і серед них є 26 вінничан. Та, зокрема, три народних депутати України, які представляють виборців з нашого регіону. 

«Російська Федерація включила мене та чимало моїх колег з ВР у свій розширений санкційний список щодо України. Тепер для мене заблокована будь-яка економічна діяльність на території РФ, і на додачу також закриті безкрайні простори Сибіру. Якось вже переживу», — написала у своєму фейсбуку нардеп Лариса Білозір.

Відео дня

«Великий брат» стежить за нами, а як же без цього. Керівництво країни-агресора не вперше мене включає до списку осіб під санкціями. А це значить, що я продовжую стояти на захисті інтересів своєї Батьківщини», — зазначив на своїй сторінці в фейсбуку Микола Кучер.

У санкційний список включили нардепа від «Слуги народу» Ірину Борзову, яка поки не відреагувала на це публічно. А хто ще з вінничан потрапив під санкції РФ?

Нардепи та суддя Конституційного суду

  • Сергій Березенко. Нардеп Верховної Ради минулого скликання, був одним з членів виборчого штабу Порошенка на президентських виборах у 2019 році.
  • Лариса Білозір
  • Ірина Борзова
  • Микола Верещагин. Про цю людину немає інформації у відкритих джерелах. 
  • Михайло Волинець. Голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат України.
  • Олександр Гуменчук. Чоловік не є публічним, але за його ім’ям зареєстровані декілька компаній у Вінницькій області. 
  • Руслан Демчак. Екс-нардеп з Вінницької області. НАБУ знайшло в його декларації за 2015 рік 52 «зайвих» мільйони гривень, які він не міг заробити законним шляхом, передає «Українська правда».
  • Олександр Домбровський. Вінницький міський голова у 2002-2005 роках, голова Вінницької ОДА — з 2005 до 2010 року, народний депутат 8 скликання. 
  • Сергій Драюк. Нардеп 8 скликання, фігурант антикорупційних розслідувань щодо податкових зловживань: у 2014 році він не задекларував 10 компаній.
  • Олександр Жукотанський. Депутат Миронівської райради, голова правління ПрАТ «Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів» 
  • Григорій Заболотний. Освітянин, голова Вінницької облради у 2006-2011 роках, народний депутат 8 скликання.
  • Аліна Загоруйко. Народна депутатка від «Слуги Народу», Була довіреною особою у ЦВК кандидата на посаду президента України Володимира Зеленського під час виборів 2019 року.
  • Сергій Кудлаєнко. Народний депутат 8 скликання. Балотувався на посаду міського голови Вінниці від «Європейської солідарності» на цих виборах, але посів друге місце, набравши 13,04% голосів.
  • Микола Кучер.
  • Олексій Кучеренко. Народний депутат Верховної Ради 3, 5, 6 та 9 скликань. Міністр з питань ЖКГ (2007 - 2010).
  • Юрій Левченко. Нардеп Верховної Ради 8 скликання від ВО «Свобода».
  • Юрій Македон. Народний депутат 8 скликання. Обраний у 2014 році як безпартійний самовисуванець за округом №16 (Вінницька область). Член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.
  • Сергій Мельничук. Засновник та перший командир батальйону «Айдар», народний депутат України VIII скликання Верховної Ради України.
  • Михайло Новіков. З 2001 до 2015 року був суддею Київського апеляційного господарського суду, з 2019 року — нардеп від «Слуги народу».
  • Ігор Попов. Нардеп 8-го скликання від «Радикальної партії Олега Ляшка». 
  • Ігор Сліденко. Один з суддів Конституційного суду України, був «за» скасування покарання за брехню у деклараціях.
  • Іван Спориш. Народний депутат України 8 скликання, в політиці з 2002 року.
  • Андрій Тетерук. Народний депутат 8 скликання, обраний від “Народний Фронт” (№5 у списку) як безпартійний. Перший заступник Голови фракції “Народний Фронт”. У 2019 році балотується до Верховної Ради 9 скликання номером 8 у списку партії "Українська Стратегія Гройсмана".
  • Геннадій Ткачук. Народний депутат 8 скликання, обраний від «Блоку Петра Порошенка» (№42 у списку) як безпартійний. Член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.
  • Олександра Устінова. Депутатка Верховної Ради 9 скликання, член комісії з оцінки корупційних ризиків та моніторингу виконання антикорупційної програми МОЗ (з 2017), секретар Ради громадського контролю НАБУ (у 2015). Балотувалася на виборах міського голови Вінниці у 2020 році, однак отримала тільки 3,66% голосів.
  • Валерій Чалий. Колишній надзвичайний та повноважний посол України в США.

Що заборонено?

За російським законодавством, людям, яких внесли до санкційного списку висувається заборона на економічну діяльність на території РФ та з суб’єктами федерації та заборона на в’їзд до Росії морем, літаком та наземним транспортом.

Банківські рахунки, цінні папери та власність людей зі списку, яка зберігається у РФ, будуть заблоковані.

У списках санкції Росії щодо України, нагадаємо, два роки тому було 567 людей.

 

Читайте також:

«Беркутівець» з Вінниці «засвітився» біля Кремля - розганяв Майдан у Києві, тепер робить це у Москві

ФОТО ДНЯ. У центрі Вінниці розставили капкани на підтримку в’язнів Кремля

Шість «швидких» на російських номерах промчали по вінницьких дорогах. Що це могло бути?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oleg Maksimchuk

    Не збідніють.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up