Шість «швидких» на російських номерах промчали по вінницьких дорогах. Що це могло бути?

Шість «швидких» на російських номерах промчали по вінницьких дорогах. Що це могло бути?
  • Сьогодні, 15 квітня, приблизно об 11 годині у сторону Могилів-Подільського проїхало шість карет “швидкої допомоги” на російських номерах.
  • Першою про це написала Наталя Оверченко у Facebook і опублікувала фото.
  • RIA/20minut.ua розібралась, що це могло бути і куди їдуть автомобілі.

— «Едем сейчас с Винницы по трассе в направлении Жмеринки и видим колонну из 8 машин Скорой помощи на российских номерах. Что случилось? Я просто не смотрела сегодня новости?», — повідомила жінка.

До свого посту Оверченко прикріпила кілька фотографій цих автівок. Інформацію одразу ж почали поширювати й інші користувачі соцмережі.
 

«Теж їх бачив, гидко бачити московські номера в себе на батьківщині!»

«Хто знає, що роблять у нас російські швидкі? Враховуючи, що у нас поряд Придністров'я»

Трохи погугливши, ми дізнались, що на фото модифіковані автомобілі групи «ГАЗ» – «Соболі». У всіх справді були російські номери 52-го регіону (Нижегородська область), щоправда транзитні.

— Це транзитні номери Російської Федерації, встановлені заводом-виготовлювачем цих автомобілів на абсолютно новий транспорт, — пояснює голова громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас. — З 2015 року транзити в Росії присвоюються або торгуючими комісійними майданчиками і автосалонами, або заводами-виготовлювачами. У даному випадку впевнений, що це нові автомобілі з заводу.

Інший свідок, який бачив цю колону, каже, що автівки рухались у бік Могилі́в-Поді́льського.

— Це було десь опів на 11. Я нарахував шість автівок, які з Браїлова виїхали на Сталінську трасу, — говорить Віталій. — Ми звернули на Жмеринку, а вони попрямували далі, у бік Могильова.

Журналісти RIA/20minut.ua зателефонували на пропускний пункт «Дністер», що у Могилів-Подільському, щоб дізнатись про карети «швидкої допомоги».  

— Зараз я не на пропускному пункті, — відповів черговий. — Що за автомобілі швидкої допомоги і що вони тут роблять, не знаю.

Що це могло бути?

Виявилось, що до початку неоголошеної війни з Росією, українськими дорогами неоднаразово проїжджали «швидкі» на російських номерах. І все це було у рамках так званної гуманітарної допомоги.

Так у травні 2013 року в Придністров'я прилетів представник президента РФ, віце-прем'єр Дмитро Рогозін. Тоді він заявив про старт програми гуманітарної допомоги по лінії АНО «Євразійська інтеграція».

— «Ваша організація «Євразійська інтеграція» повинна працювати транспарентно, діяльність не повинна викликати жодних сумнівів. Кожен російський рубль повинен працювати в інтересах громадян Росії, які проживають на території Придністровської Республіки», — казав Рогозін і додав. — Програма соціальної спрямованості по лінії неурядової організації «Євразійська інтеграція» — це важливий проект, яким керує Президент Російської Федерації».

Вже у червні 2013 року у місті Ступіно, що під Москвою, відбулась передача кількох карет «швидкої допомоги» Придністровській Молдавській Республіці від організації «Євразійська інтеграція». І як зазначено на сайті партія «Родина», ця організація “діє від імені Російської Федерації”.

Цікаво і те, що керівником організації «Євразійська інтеграція» є Олексій Журавльов, який очолює «Родина» і є депутатом держдуми РФ. А засновником цієї партії є Дмитро Рогозін. 

У серпні 2013 року з Росії у Придністров’я за участю Журавльова відправили ще одну партію «швидких». На цей раз чотири автомобіля марки Volkswagen. Після цього деякий час авто не передавали.

Але вже у 2016 році в Придністров’я знову передали чотири карети «швидких», на цей раз марки Ford. І як писало місцеве видання, було передано чотири з 15 автомобілів.

Тоді ж головлікар «Республіканського центру швидкої медичної допомоги» Євген Калалб сказав, що робота по заміні автопарку швидкої допомоги почалася у 2013 році. Підтвердивши, що авто від організації «Євразійська інтеграція».

«За цей час ми отримали 11 автомобілів. Ще необхідно близько 35-40 машин», – Євген Калалб.

Редакція: Тобто нашими дорогами мають проїхати ще мінімум 15 автомобілів з Росії.

Цікаво, що Олексій Журавльов (керівник організації «Євразійська інтеграція» -авт) після анексії Криму Росією в 2014-му і початку АТО, відкрито підтримує сепаратистські угруповання «ЛДНР»… Про це свідчить відео, де він виступає з промовою на так званній інаугурації Олександра Захарченко, голови терористичної організації «ДНР». Ось відео:


А тепер його швидкі прямують нашими дорогами у Придністров’я...  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (59)
  • Валерий Николаевич

    ехали спасать Украину от фашизма и бандеризма и помогать русскоязычному населению
  • Конадскій пацюк

    Ваньок шо ти піхаєш курощупа в іді сам, ти же нізчій кажецо
  • Иванов Иван

    да на счет Александра Захарченко вот тот кого нужно выбирать в призиденты  если он согласится

    З.А.Глядач reply Иванов Иван

    В президенти твоєї дупи.
  • Конадський пацюк

    Промацковсіє вже повилазілі

    Иванов Иван reply Конадський пацюк

    о крыса
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up