Мер Немирова знову за ґратами

Мер Немирова знову за ґратами
Докладної інформації про арешт Віктора Качура ще немає. Про це мають офіційно розповісти тільки завтра, на прес-конференції у обласному управління міліції. Її вже запланували, готуються, а доти нічого не коментують.

Але відомо, що вчора, у понеділок, по обіді підслідного мера Немирова у Вінницю доставив „Беркут”. Хто пов’язав розшукуваного Інтерполом, не відомо. Наближені до нього джерела кажуть, що пан мер сам здався в руки правоохоронців. Пришов до СБУшників, щоб знов у міліцію не потрапити.
Віктора Качура наприкінці серпня оголосили спочатку у державний, а потім й у міжнародний розшук. Як тоді пояснювали в міліції, він порушив підписку про невиїзд, втік із зали суду і за місцем проживання чи в лікарні, де проходив обстеження, не з’явився. А на тому слуханні Качурові змінили міру запобіжного заходу – поміняли арешт на підписку через стан здоров’я. Про це клопотав адвокат.
Клопотання задовольнили, що стало повною несподіванкою для міліції. Правоохоронці наголошували: звинувачуваний зможе вплинути на свідків чи навіть виїхати за кордон. І прокуратура оскаржувала судове рішення, поки Віктор Качур лікувався у невідомій лікарні. Ні його родичі, ні адвокат не розкривали місця знаходження розшукуваного. Казали, так намагаються не тільки відновити його здоров’я, а й вберегти життя.
- Він хоче зберегти здоров’я, аби бути присутнім при факті, коли публічно визнають його невинуватість, - коментував заяву міліції про те, що Віктор Качур подався „в біга”, його адвокат Владлен Мультян.
Нагадаємо, що міського голову Немирова Віктора Качура звинувачують у хабарі. 24 червня його затримали співробітники служби боротьби з економічною злочинністю під час передачі 1,85 мільйона гривень за вирішення питання оренди земельної ділянки в межах райцентру з правом подальшого викупу.
Прокуратура області порушила кримінальну справу про отримання хабара в особливо великому розмірі посадовою особою і 26 червня Ленінський райсуд міста Вінниці арештував звинуваченого на два місяці.
Читайте також:
Мер Немирова лікує серце та ховається від убивць
Мера Немирова вже шукає Інтерпол
Міліція прокоментувала другий арешт Качура

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    ВОР ДОЛЖЕН СИДЕТЬ В ТЮРЬМЕ. БУДЕТ СИДЕТЬ. Я СКАЗАЛ ...©
  • Anonymous

    У кінці травня був звіт міського голови про зроблену роботу за рік. Віктор вперше ввів таку процедуру, що міський голова звітує перед громадою у Немирові. Після цього пішов резонанс: щось має статися. Тому що він відкрив такі сторони життя в Немирові... - Які саме? - Піднімались такі питання, про які громада і не знала. Наприклад, коли церква і земля під церквою оформлялась на малолітню дитину. Піднімалось питання податків, які сплачує лікерка. За рік вони сплатила такий податок, як платить простий приватний підприємець. Хотіли викупити землю і принесли свою оцінку – по 13 гривень за квадратний метр. Простий підприємець, коли викупляє землю – платить по 300! Віктор сказав: ні, якби ви сплачували усі податки – у нас би Немирів був не таким, як зараз є, а був би Голівуд. Піднімались питання що народного депутата Глуся, якого також вибрано нашою громадою, запрошують 8 разів на сесію ради, а він не приходить. Про те, що той самий Глусь, народний депутат, хоче побудувати на православному кладовищі каплицю-склеп для своєї сім”ї. Коли це рішення виносилось на громадські слухання сама громада вирішила не надавати йому такого дозволу. Почався тиск, дзвонили з Кабінету міністрів, дзвонили депутати, давили на чоловіка, що ти повинен надати таке рішення. Приїждав навіть представник з Верховної Ради - і Віктор їй відмовив, сказав „Сесія проголосувала проти”. І одразу після цього відбуваються такі події. То як це можна розцінювати? Чоловік на зборах заявив, що буде балотуватись. І очевидно те, що оголосили, що вибори будуть 31 числа, і зіграло свою роль. - То вашого чоловіка затримано на 72 години? - Є постанова суду, що затримано вже на 2 місяці. Звісно, Вітя не встигне подати документи, щоб балотуватись на міського голову. Основна ціль – не допустити до виборів! Достойного конкурента у нього немає. Віктор почав робити щось у місті. А коли людина нічого не робить – то до неї і немає претензій. Я не кажу, що мій чоловік ангел, але до нього за 25 років у місті не зробили ні однієї дороги! Це заслуга не тільки його, усієї міської ради, він її згуртував. Коли Вітя прийшов, з міською радою почали рахуватись. Бо раніше на неї взагалі ніхто не зважав. І Глусь думав, що прийшов новий мер – він буде кишеньковим, буде робити, що скажуть. І на спочатку так і було. Чоловік розказував, що йому дзвонила Глусь Алла Сігізмундівна і викликала його до себе. Він не пішов. І з цього почалось протистояння.
  • Anonymous

    Следующая статья будет "Знову випустили"
  • Anonymous

    Ити против водочных магнатов еврев самоубийство

    Anonymous reply Anonymous

    Самсон бывший зек,вот его ИВС больше всего интересует.Он вонючим уже был.

    Anonymous reply Anonymous

    "- имя не указано - 22/09/2010 00:29 0 Самсон бывший зек,вот его ИВС больше всего интересует.Он вонючим уже был." --------------------------------------------- и что с того ?? вон, твой лысый уже тоже бывший.. а заодно и теперешний ))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up