Мер Немирова лікує серце та ховається від убивць

Мер Немирова лікує серце та ховається від убивць
Поки немирівського мера Віктора Качура, якого підозрюють в отриманні хабара у 1 млн 850 тисяч гривень, оголосили у всеукраїнський та міжнародний розшук, він знаходився на лікуванні у кардіовідділенні міської клінічної лікарні №8 Оболонського району Києва

Воля - кращі ліки
- Після того, як Віктора Качура звільнили з-під варти із залу суду, він знаходився на лікуванні у Києві, де перебував із 21 по 27 серпня, - говорить адвокат підозрюваного Владлен Мультян.
Як доказ він продемонстрував документи - лікарняний лист та виписку з лікарні.
Адвокат не назвав теперішнє місце знаходження підозрюваного, пославшись на адвокатську таємницю. Проте заявив, що той сам йому телефонує за необхідності. Те, що його підзахисний наразі ховається від правосуддя, Владлен Мультян пояснив побоюваннями Качура за власне життя. За словами адвоката, у в'язниці на нього нібито здійснили замах.
Владлен Мультян також висловив упевненість, що його клієнт обов'язково з'явиться, коли у суді буде доведена його невинуватість.

Підстав не було
Тим часом прокурор Вінницької області Олександр Шморгун домагається ініціювання відкриття дисциплінарної справи проти судді.
- Прошу ініціювати відкриття стосовно судді дисциплінарної справи та притягнути його до дисциплінарної відповідальності за умисне порушення норм кримінально-процесуального закону, - читаємо у клопотанні.
У своєму зверненні прокурор вказує, що суддя всупереч законодавству звільнив з-під варти 20 серпня Віктора Качура, хоча встановлений судом строк перебування обвинувачуваного під вартою завершувався 24 серпня.
- Суддя безпідставно змінив запобіжний захід, - каже прокурор.
На його думку, рішення судді призвело до негативних наслідків: мер, якого звинувачують у хабарництві, ухилився від слідства і місце його перебування правоохоронцям невідоме.
- Приймаючи рішення, суддя не дотримався вимог статей 148, 150, 155, 165 КПК України щодо обставин, підстав, мети та порядку обрання запобіжного заходу, а тому дійшов неправильного висновку, відмовивши у задоволенні подання слідчого та обравши менш суворий запобіжний захід, - цитує Олександр Шморгун рішення Апеляційного суду Вінницької області від 25 серпня, яким було скасовано рішення судді Юрія Ковбаси.

Історія справи
Нагадаємо, 20 серпня Ленінський районний суд вирішив змінити 45-річному немирівському меру Віктору Качуру міру запобіжного заходу тримання під вартою на підписку про невиїзд через погіршення стану здоров’я затриманого. Як інформували у прес-службі ГУ МВС України у Вінницькій області, Віктор Качур зник прямо із залу суду. І з 20 серпня його місцезнаходження невідоме. Відтак, 21 серпня його оголосили у державний розшук.
Надалі, 25 серпня Апеляційний суд Вінницької області скасував рішення Ленінського райсуду, оскільки відповідно до попереднього рішення суду Качур мав знаходитися в ізоляторі тимчасового утримання до 25 серпня - дати, коли збігав термін двомісячного арешту.
Після того, як державний розшук не дав результатів, із 27 серпня мера Немирова оголосили у міжнародний розшук.
Співробітники Управління Державної служби боротьби із економічною злочинністю затримали Віктора Качура 24 червня при отриманні хабара 1,85 млн грн. Прокуратура порушила кримінальну справу за ст.368 ч.3 (отримання хабара в особливо великих розмірах посадовою особою) КК України.
Водночас Віктор Качур заявив, що виконував прохання товариша і лише був присутнім при передачі грошей у нотаріуса при здійсненні угоди купівлі-продажу.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    Виноват не виноват это козел отпущения его место уже продано не за один миллион, теперь нового подставлят опять место продадут и будут говорить что они бороться с коррупцией Мораль одна у нас все равно никого некогда не посадят если у него есть бабло.
  • Anonymous

    Підлий, підступний та нахабний! Виходить,що в нашій державі в тюрмах сидять лиш ті, хто не має грошей, а багаті та нечесні живуть припиваючи! Свиня він зажрата! Совість би мав - брати такі суми хабара, а після цього спокійно "гуляти " на волі ! ? така наша держава... не вірте йому, люди!
  • Anonymous

    Той хто написав про дорогу на свої вулиці трошки помилився,патамущо не тіки на свої,і ненада херню різну писать!

    Anonymous reply Anonymous

    Шановний "підприємець", херню пишеш ти ! Візьми підручник з української мови за 3 клас і уважно перевір свої знання в граматиці
  • Anonymous

    Качур не виний ? Смішно ! Так почав щось робити, 1-постелив асфальт в себе по вулиці і в центрі міста, 2-поставив смітники теж тільки в центрі...все. Але , куп синові джипа, побудував будинок В ПОЛЬЩІ , забрав землю в передмісті і в місті і прдавав по "своїй" ціні, загарбав в свої руки громадський транспорт в місті... і т.д і т.п. Захотів ще, а не вийшло !!! Люди ! Будте обачними ! Виберіть достойного мера.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up