Якою має бути хороша мама: розповідають самі матусі

Якою має бути хороша мама: розповідають самі матусі
  • До Дня матері, що відзначається 13 травня, ми поговорили із кількома вінницькими матусями, дізналися, якою, на їх думку, має бути хороша мама та чому вона має навчати власних дітей.

 

 

Ольга та доньки Настя і Соломія

По-перше, мати має любити дітей, дарувати їм ніжність і піклуватися про них. У той же час вона має право на відпочинок від них. Адже матері також люди і іноді вони втомлюються від догляду за малечею у режимі 24/7.

Якщо мама помиляється – це також не страшно. Я, наприклад, роблю багато помилок. Але дуже важливо визнавати їх і знаходити в собі силі вибачатися перед дітьми.

Головне любити дітей такими, якими вони є. Не потрібно постійно намагатися змінювати їх і нав'язувати застарілі ідеали. Не заважайте зростати їм і як людині, і як особистості.

 

 

Катерина та донька Іра

Напевно, вона, в першу чергу, має любити своїх діточок, дивитися за ними, постійно спілкуватися і допомагати в адаптуванні до соціуму. Також важливо спокійно реагувати у тих випадках, коли діти не слухаються. Так, ми всі буваємо роздратованими, але спробуйте спочатку подумати, що я роблю і навіщо я це роблю, можливо тобі, ви не будете на них зриватися.

Не подавайте їм поганий приклад. Адже він швидко закладається у дитячій свідомості. У майбутньому, це не призведе ні до чого хорошого. Закладайте в своїх дітей позитивне мислення і розуміння того, що з усім можна впоратися. Поясніть їм, що насправді життя прекрасне і рано чи пізно все буде добре.

Розповідати дітям про реальність і те, яким може бути їхнє майбутнє, мають батьки, а не соцмережі. Тому контролюйте цей момент.

 

 

Анна, її донька Варя та син Гриша

 

Я не знаю, якою має бути хороша мама. Але будь-яка матуся точно має розуміти своїх дітей. Для цього потрібно велике терпіння і певні жертви. Не потрібно відмовлятися від всього на світі. Можна жити повноцінним життям і при цьому знаходити час для дітей і для всіх інших.

Діти мають відчувати, що їх мама радіє життю. Якщо цього не буде, вони будуть бачити маму, яка нічого не встигає, постійно кудись носиться і старається, але її напруга все одно буде відображатися на них.

Мама має навчити дітей тому, що не варто боятися помилятися, адже саме через помилки люди навчаються життю. У всьому іншому, кожна мама знайде до своєї дитини власний підхід.
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up