Netflix зняв серіал про Івана Дем'янюка — вінничанина, якого звинувачували у нацистських злочинах

Netflix зняв серіал про Івана Дем'янюка — вінничанина, якого звинувачували у нацистських злочинах
  • «Диявол по сусідству» (Devil Next Door) – таку назву матиме серіал про уродженця Вінничини Івана Дем‘янюка. 
  • Він був першим іноземцем, якого звинувачували у масових вбивства під час Другої світової війни. 
  • Вихід першої серії заплановано на 4 листопада. 

«Дідуся з Клівленду судять в Ізраїлі, звинувачуючи в тому, що він – сумнозвісний охоронець у нацистському таборі смерті, відомий як Іван Грозний», – такий опис розміщений на сайті.

Іван Дем'янюк народився у 1920 році в Дубових Махаринцях, нині Козятинський район. Під час Другої світової служив у Червоній армії, у 1942-му пораненим потрапив у полон, де погодився служити «добровільним помічником».

Відео дня

На початку 50-х виїхав до США, працював на автомобільному заводі в Огайо. Він отримав американське громадянство, але був позбавлений у 2004-му. Ізраїль звинувачував Дем‘янюка у вбивстві 28-ми тисяч осіб. 

Дем'янюк провів 8 років під вартою в Ізраїлі у 80-х роках. 20 років тому його було засуджено до смерті в Ізраїлі за злочини в таборі «Треблінка», але той вирок було скасовано після того, як з'явилися нові докази, які підтвердили причетність до цих злочинів іншої людини. 1988 року отримав смертний вирок. За 5 років покарання скасували через нестачу доказів. Справу поновили 2001-го. Німеччина підтвердила справжність документів про співпрацю Дем'янюка з СС. Помер Іван Дем'янюк у Німеччині в 2012 році

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Александр Никитин

    ганьба !таких давно треба було розстриляти!
  • Олег Николаевич Веретянов

    Може і в його честь вулицю перейменувати?
  • Леся Иванец

    Не нам судити . За свої гріхи сам відповість,а ми маємо дбати щоб таке не повторилося.
  • Алекс

    Дідусь, млин..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up