Не бідні люди: Скільки грошей показали в деклараціях чиновницькі «вершки» міської ради Вінниці

Не бідні люди: Скільки грошей показали в деклараціях чиновницькі «вершки» міської ради Вінниці

Мільйони на рахунках. За гроші на власних рахунках сім’я вінницького міського голови могла б двічі огородити парканом парк Горького. Заступники Сергія Моргунова – утримувати всі дитячі будинки, годувати лікарні міські лікарні та навіть оплатити реконструкцію площі Гагаріна.

На чому їздять, скільки отримують та які суми на рахунках у міського керівництва. Редакція 20minut.ua розглянула декларації вінницької верхівки.

Міський голова Сергій Моргунов цьогоріч у декларації вказав шість земельних ділянок та два торговий центри. У власності сім’ї Моргунових (повній та частковій): «Еконіка-М», ТОВ «Вітеком», ТСК «Пасаж»,  та ТОВ «Супутник Центр». Секретар мыської ради Павло Яблонський задекларував п’ять земельних ділянок.

Найбільший сімейний дохід у 2015 році був у сім’ї Сергія Моргунова – 2 мільйони 593 тисячі 742 гривні. 

На одну зарплату держслужбовця у міській раді жила лише сім’я Галини Якубович та Миколи Форманюка. Щоправда Микола Форманюк прийшов на посаду заступника міського голови нещодавно, як і Владислав Скальський, який прийшов на посаду лише з 24 червня 2016 року. 

Найбільше грошових активів на рахунках у сім’ї секретаря міської ради Павла Яблонського – трохи більше 22 мільйонів. Найменше у Галини Якубович – 90 тисяч гривень. У більшості з них гроші зберігаються у гривнях, доларах та євро.  Щоб скласти загальну суму, іноземну валюту перевели у гривні.



Для того, щоб уявити собі такі суми, наведемо приклади: на свої збереження сім’я Сергія Моргунова могла б двічі огородити парк Горького, на який з міського бюджету виділено 4,4 мільйона гривень.
На харчування усіх міських лікарень з бюджету виділено 1,7 мільйона гривень. Сім’я Владислава Скальського змогла б за свій кошт годувати лікарні трохи більше восьми років.


Дорогоцінності та аксесуари зареєстрували лише Сергій Моргунов та Павло Яблонський.
У міського голови швейцарські годинники фірми Breguet та Vacheron constantin. На сайті luxwatch, ціни на Breguet починаються від 15 тисяч доларів.

Vacheron constantin коштують дорожче. Згідно декларації, у дружини Сергія Моргунова теж є годинники цих фірм.

Секретар міської ради Павло Яблонський до 2007 року працював приватним підриємцем, з 2008 року працює комерційним директором «ТОВ Інтер-Трейд». Окрім Breguet він задекларував годинники марок: Ulysse Nardin (2 шт.), Girard-Perregaux, Patek Philippe та Raymond Weil. Це також дороговартісні марки.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Олександр

    Брехуни вони всі, бажаю вам щоб ви жили в Новому Році на 3200 грн як більша частина людей. Україна повертається в 90-ті.
  • Анонім

    Скальский тільки пару місяців як працює в ВМР, до цього він працював керівником в компанії "МЕТРО". а от Матусяк С. - все життя працює в ВМР -  і звідки такі статки??

    Анонім reply Анонім

    100%  правда,

    людина в бізнесі на немалій посаді по світу попрацювала.

    А людина Скальський гарна!
  • Честный Предприниматель

    Почти все пришли из бизнеса...
  • Юрий Смирнов

    оприходовать и взять налог!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up