Вінницького журналіста Cергія Лефтера взяли в полон сепаратисти в Слов'янську

Вінницького журналіста  Cергія Лефтера взяли в полон сепаратисти в Слов'янську
Незалежного спостерігача фонду «Відкритий діалог», Сергія Лефтера викрали у Слов'янську. Журналіст прибув на Донеччину спостерігати за ситуацією на сході України. Деякий час Сергій працював у газеті RIA та на сайті новин "20 хвилин".

Журналіста затримали 16 квітня та звинуватили в участі в «Правому секторі» і шпигунстві. Про це повідомляє фонд «Відкритий діалог» в Україні з посиланням на свої джерела. За останніми даними, зараз Лефтер знаходиться в підвалі міського відділу СБУ на вул. Карла Маркса, куди його перевезли з будівлі міськради. Фізичний стан журналіста невідомо – повідомляє unian.net.
Фонд « Відкритий діалог » звертається до представників ООН і ОБСЄ з проханням визнати, що відповідальність за викрадення українського журналіста лежить на Російській Федерації, яка здійснює військову агресію проти України. Росія перешкоджає збору та оприлюднення об'єктивної інформації про події на сході України, чим пояснюються переслідування незалежних журналістів. У той же час продовжується активна російська пропаганда в регіоні і в світі, поширення неправдивої інформації, яка має наслідком розгортання та поглиблення конфлікту між Україною і Росією, йдеться в повідомленні.
Як відомо, 5 грудня 2013 Лефтер звільнився з Першого національного в знак протесту проти цензури. До прибуття на Донеччину журналіст працював в Криму.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Фамилия какая-то еврейская.
  • Anonymous

    два додика, не умеющие сочувствовать
  • Anonymous

    Может розуму наберется
  • Anonymous

    Искал на ж приключений и получил их.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up