Якщо ви вже давно плануєте готувати нові цікаві страви, але боїтеся невдач на кухні - довіртеся нам! Кав`ярня "Чехов" готує та дає практичні поради, які допоможуть досягти смачної мети!
Цього разу готуємо пісний шоколадний пиріг без яєць! Поспішайте встигнути до Пасхальних свят!
Пропонуємо до вашої уваги рецепт дуже смачного шоколадного пирога,який в період Великого посту дуже актуальний. Ми спробували приготувати його сьогодні (і вийшло шалено смачно)!!!
Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:
• 1,5 склянки борошна
• 1 склянка цукру
• 1/4 склянка сон. олії
• 1 склянка води
• ванілін
• 1 ст. л. лимонного соку або оцту(ми використовували оцет)
• 1/2 ч. л. розчинної кави (каву ми не додавали взагалі)
• 3 ст. л. какао-порошку
• 1 ч. л. соди
• щіпотка солі
Для помадки:
• 3-4 ч. л. какао
• 2 ч. л. цукру
• 2 ст. л. оливкової олії
• 2-3 ст. л. води
Як готувати будемо?
Крок 1:
Для початку увімкніть духовку на 180 градусів, нехай поки прогріється.
В мисці середніх розмірів змішуємо борошно,какао, сіль.В окремій мисці змішуємо цукор,сон.олію,воду, соду(погашену 1 ст.л. оцту),каву(яку ми, в даному випадку, не додавали). Ретельно взбиваємо,до тих пір,доки цукор не розчиниться повністю, це важливо.З’єднуємо обидві суміші і перемішуємо, до утворення однорідної маси.
Порада: ми все збивали блендером для надійності)
Крок 2:
Застеліть форму для випікання фольгою (наша форма була металева і мала розмір ,приблизно, 20 на 20 см), змастіть її сон. або оливковою олією та присипте трохи борошном.
Виливаємо тісто в форму і ставимо в духовку на 35-40 хвилин.Готовність перевіряйте протикаючи пиріг тонкою дерев’яною шпажкою.
Корисні поради "Чехова":
Порада №1: не відкривайте духовку раніше ніж через 25 хвилин-пиріг може потріскатись,хоча це легко виправить шоколадна помадка;Порада №2: Головне не перетримати пиріг в духовці,він стане сухий,а нам важливо зберегти ефект «вологості». Типу «Брауні».Тому пекти його потрібно, виходячи з нашого досвіду, не більше 35 хвилин.
Порада №3: Ми додали трохи більше цукру, ніж вказано в рецепті - так смачніше :)
Крок 3:
Готуємо шоколадну помадку. Змішуємо всі інгредієнти (ми використовували звичайну турку для кави) та ставимо на повільний вогонь.Какао і цукор мають розчинитися повністю.
Порада: 2-3 ст.л. води замало, ми додавали 5-6.
Готовий пиріг проколіть по всій поверхні дерев’яною шпажкою(для того щоб шоколад потрапив всередину) і полийте шоколадною помадкою. Після чого залиште хоча б на 30-40 хвилин. Знаємо, це буде важко зробити після того,як ви побачите його готовим,але тримайтеся і все у вас буде)
По бажанню можна прикрасити кокосовою стружкою чи цукровою пудрою.
Бажаємо Вам кулінарного натхнення та смачного торта! А якщо хочете скуштувати цю шоколадну смакоту з ароматною кавою прямо сьогодні - завітайте до кав`ярні "Чехов"! Гостинно запрошуємо на затишний вечір біля каміну!