Здивуй родину пісним шоколадним кейком!

  • Кулінарні експерименти "Чехова"
  • Автор: Кулінарні експерименти "Чехова"
  • Кав`ярня "Чехов" продовжує експериментувати зі стравами, інгредієнтами та рецептами! Про свої кулінарні шедеври та маленькі невдачі будемо розповідати у цьому блозі. Ми перевіримо що і як працює та дамо свої практичні поради! 

    Тепер Ваша вечеря під контролем! Готуйте та експериментуйте з кав`ярнею "Чехов"!

  • access_time

Якщо ви вже давно плануєте готувати нові цікаві страви, але боїтеся невдач на кухні - довіртеся нам! Кав`ярня "Чехов" готує та дає практичні поради, які допоможуть досягти смачної мети!

Цього разу готуємо пісний шоколадний пиріг без яєць! Поспішайте встигнути до Пасхальних свят!

Пропонуємо до вашої уваги рецепт дуже смачного шоколадного пирога,який в період Великого посту дуже актуальний. Ми спробували приготувати його сьогодні (і вийшло шалено смачно)!!!

Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:
• 1,5 склянки борошна
• 1 склянка цукру
• 1/4 склянка сон. олії
• 1 склянка води
• ванілін
• 1 ст. л. лимонного соку або оцту(ми використовували оцет) 
• 1/2 ч. л. розчинної кави (каву ми не додавали взагалі)
• 3 ст. л. какао-порошку
• 1 ч. л. соди
• щіпотка солі
Для помадки:
• 3-4 ч. л. какао
• 2 ч. л. цукру
• 2 ст. л. оливкової олії
• 2-3 ст. л. води

Як готувати будемо?

Крок 1:
Для початку увімкніть духовку на 180 градусів, нехай поки прогріється.
В мисці середніх розмірів змішуємо борошно,какао, сіль.В окремій мисці змішуємо цукор,сон.олію,воду, соду(погашену 1 ст.л. оцту),каву(яку ми, в даному випадку, не додавали). Ретельно взбиваємо,до тих пір,доки цукор не розчиниться повністю, це важливо.З’єднуємо обидві суміші і перемішуємо, до утворення однорідної маси.
Порада: ми все збивали блендером для надійності)
Крок 2:
Застеліть форму для випікання фольгою (наша форма була металева і мала розмір ,приблизно, 20 на 20 см), змастіть її сон. або оливковою олією та присипте трохи борошном.
Виливаємо тісто в форму і ставимо в духовку на 35-40 хвилин.Готовність перевіряйте протикаючи пиріг тонкою дерев’яною шпажкою. 

Корисні поради "Чехова":


Порада №1: не відкривайте духовку раніше ніж через 25 хвилин-пиріг може потріскатись,хоча це легко виправить шоколадна помадка;

Порада №2: Головне не перетримати пиріг в духовці,він стане сухий,а нам важливо зберегти ефект «вологості». Типу «Брауні».Тому пекти його потрібно, виходячи з нашого досвіду, не більше 35 хвилин.

Порада №3: Ми додали трохи більше цукру, ніж вказано в рецепті - так смачніше :)


Крок 3:
Готуємо шоколадну помадку. Змішуємо всі інгредієнти (ми використовували звичайну турку для кави) та ставимо на повільний вогонь.Какао і цукор мають розчинитися повністю.
Порада: 2-3 ст.л. води замало, ми додавали 5-6.
Готовий пиріг проколіть по всій поверхні дерев’яною шпажкою(для того щоб шоколад потрапив всередину) і полийте шоколадною помадкою. Після чого залиште хоча б на 30-40 хвилин. Знаємо, це буде важко зробити після того,як ви побачите його готовим,але тримайтеся і все у вас буде)
По бажанню можна прикрасити кокосовою стружкою чи цукровою пудрою. 

Бажаємо Вам кулінарного натхнення та смачного торта! А якщо хочете скуштувати цю шоколадну смакоту з ароматною кавою прямо сьогодні - завітайте до кав`ярні "Чехов"! Гостинно запрошуємо на затишний вечір біля каміну!

Коментарі (0)

Дуже актуальним завжди залишається питання детоксикації організму після свят. Сьогодні ми розповімо як допомогти свому...

Выпуск в школе - это, наверное, самое важное событие в жизни каждого. Во всяком случае, именно так нам кажется на этом этапе...  Естественно,...

Якщо ви вже давно плануєте готувати нові цікаві страви, але боїтеся невдач на кухні - довіртеся нам! Кав`ярня "Чехов"...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up