Вінницький фестиваль-ярмарок «VinBookFest»

Книжковий фестиваль-ярмарок «VinBookFest», який пройшов 2 вересня, має всі шанси, стати ще одною щорічною родзинкою м.Вінниці. Започаткований та організований Вінницькою міською централізованою бібліотечною системою на базі Центральної міської бібліотеки № 1 ім. І. Бевза, за підтримки Вінницької міської ради та Британської ради в Україні. Партнери заходу: Центр концертних та фестивальних програм, Дизайн студія «ПАЗЛ», ТМ «Ласунка», Кав’ярня «Чорна кішка – білий кіт», Громадська організація «Гармонія», Громадська ініціатива «Вінницький Дім поета».

Захід тривав з 12.00 до 19.30 і був надзвичайно потужним.

Цікаві майстер-класи та ігрові зони для дітей, лаунж зони, нові книги від провідних видавництв, дефіле казкових героїв, автограф-сесії  та презентації авторами своїх книг, театралізовані номери та вистави просто неба, читання поезій біля вільного мікрофону, запашна кава т різноманітні напої, конкурс на кращий малюнок, безпрограшна лотерея, тематичні фото-зони та ще багато цікавинок були представлені на книжковому фестивалі-ярмарку «VinBookFest».

Це було справжнє книжкове свято з щирими емоціями, цікавістю перехожих і хвилюванням учасників.

Так на представленні книги «СЛОУНИ» Ігоря Шурова від хвилювання забули надати слово автору.

Та врятувала ситуацію буфонада на його книгу акторів дитячого театру-студії «Птаха» під керівництвом Марини Борисівни Ревенко.

Після цього бібліотекар Оксана Крижанівська представила два успішно втіленні проекти «Побачте нас» та «ТРАмАРТ». Завдяки останньому вся Україна знає, що у вінницьких трамваях можна почути гарну поезію.

Далі була автограф-сесія Ірини Мацко та презентація книги «Перехідний вік моєї мами».

Приємно, що наші бібліотекарі проводять роботу з дітьми та заохочують їх до читання. Про це свідчить підведення підсумків конкурсу «Літо з книгою». Діти, які у бібліотеках за літо прочитали найбільшу кількість книг, стали переможцями, були відзначені грамотами й отримали заохочувальні призи. 

Також на фестивалі з читачами поспілкувався корифей подільської літератури Володимир Рабенчук.

Під час вільного мікрофону свої поезії читали автори: Ольга Даниловська, Марина Кордонець, Леонід Борозєнцев, Дар’я Паламарчук, Юлія Григорук, Андрій Стебелєв, Юлія Товстун, Олексій Скрипаченко, Вікторія Гранецька, Оксана Барбак, Віктор Крупка, Юрій Поповський.

На заході були присутні Віктор Мельник, Наталка Доляк, Олександр Вешелені, Світлана Лапатанова, Юрій і Марія Лук’янович та інші творчі особистості Вінниці.

Відома письменниця зі Львова Наталія Гурницька презентувала свою нову книжку «Мелодія кави в тональності сподівання» як продовження своєї попередньої книжки «Мелодія кави в тональності кардамону».

Модератором була Вікторія Гранецька.

Автор Наталія Гурницька так цікаво й щиро, з запалом розповідала про свою роботу над книжкою, що якби її слова записувались на папері, то поставити хоч одну крапку було б просто неможливо.

ВІДЕО З ПРЕЗЕНТАЦІЇ

Також цікавою була презентація поетичної збірки «Вінницька абетка» Сергія Татчина. Модератором був Віктор Крупка.

Наш земляк поет і художник Сергій Татчин зізнався, що ідею створення збірки «Вінницька абетка» він почерпнув з коментарів у мережі Фейсбук під першими трьома віршами, які мали назву А,Б,В.

І вже за 2 місяці збірка була повністю готова. Це при тому, що усі вірші збірки написані у одній формі, а так писати досить важко для поета. Тобто, це певний виклик для автора  написати збірку віршів в рамках однієї сталої форми й при цьому, щоб читач не втратив інтерес до цієї книжки.

ВІДЕО З ПРЕЗЕНТАЦІЇ

Потім організатори фестивалю провели підсумки конкурсу малюнку «Солодке літо з «Ласункою». Фіналісти отримали заохочувальні призи, а переможниця – ящик морозива.

Чудовим закінченням книжкового свята стала вистава просто неба за творами Тараса Шевченка «Зоре моя вечірня», у виконанні акторів театру-студії «Сьоме небо» під керівництвом геніального режисера Марини Борисівни Ревенко.

Люди з балконів житлового дому заворожено спостерігали за виставою. Перехожі зупинялись і милувались цим театральним дійством. І коли виконавці вийшли на поклон, глядачі зі сльозами на очах подарували акторам та режисеру свої бурхливі оплески та крики: «Браво!».

Навіть коли захід «VinBookFest» офіційно оголосили закритим, а робочі почали згортати декорації, то люди все рівно не поспішали розходитись. Спілкувались одне з одним, ділились враженнями, ніби не хотіли відпускати цю приголомшливу атмосферу книжкового свята. До нових зустрічей фестиваль «VinBookFest».

ФОТО:
Світлана Лапатанова
Марина Ревенко
сайт 20 Хвилин
Більше фото на сторінці фестивалю  

 

 

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up