Хто був ніким, той стане всім…

Екскурс у минуле… Ті, кому за 40, пам’ятають радянські часи, а саме сходинки в партійній кар’єрі: жовтенята, піонери, комсомольці, члени комуністичної партії. Я розумію,  що це все утопія, але тільки партія давала “добро” на ту чи іншу посаду в органах влади.

Зараз же все дуже просто, ніби за класикою радянського жанру: «Хто був ніким, той стане всім». Не потрібно зайвий раз надто багато працювати, вчитися, змінювати та вдосконалювати себе, брати активну участь у партійній роботі – все це “отстой”. Треба лише зайняти місце в тому  чи іншому рейтинговому політичному проєкті – і ти вже в дамках. Сьогодні ти мер, завтра – голова Верховної Ради, а післязавтра – прем’єр-міністр.

А чи правильним  шляхом ми ідемо, панове?  Нещодавно я писав у своєму блозі про те, що реальні політичні партії, як мінімум, повинні мати ідею, членів партії, структуру, програму та реальних лідерів на місцях.

Політична ідеологія в моєму списку на першому місці, оскільки без неї неможливо об’єднати людей з різними ідеями та політичними поглядами на життя. Лідери політичної партії, які є її мозком, визначають те, якої ідеології вони дотримуються: консервативної, ліберальної чи соціалістичної, або, можливо, якоїсь  іншої. Майбутні члени, ознайомившись зі статутом, повинні зрозуміти суть ідеї, а тоді визначити свою готовність для її підтримки.

Структура партії розбудовується починаючи з центрального органу і закінчуючи регіональними та місцевими організаціями. Члени партії розуміють, що в них є можливість конкурувати,  і тому вони можуть в майбутньому піднятися сходинками вище. Програму партії повинні підтримувати та розповсюджувати усі члени та прихильники організації.

Сьогодні, на жаль, кожен, хто бажає брати участь у політичних процесах, перебуває в пошуку того чи іншого хайпового політичного проєкту. Трапляються й абсурдні ситуації, коли деякі місцеві та народні депутати двічі й більше були членами різних проєктів. Мета одна – нажива. Для них зміна  партійного проекту є настільки простою, ніби це зміна білизни. Висновок такий:  допоки  на політичній арені будуть задавати тренд проєкти, а не реальні політичні партії, справа  не зрушить з місця.

Коментарі (1)
  • Jo Anne Thomas

    Як не дивно, у цій ситуації я бачу для себе і плюси. По-перше, я почала мислити іншими категоріями — 50 000 гривень для мене тепер не така вже й велика сума. По-друге, я переконалася, що всередині мене є стрижень, який допоможе заробити ще більше в https://jokercasino.com.ua . Кілька разів я ловила себе на думці, що в мене все погано, а я навіть не можу засмутитись, тоді я просто продовжувала діяти.

    Головне, що я винесла з цього досвіду, людина не складається з одних лише помилок. Так, іноді ти робиш жахливі дурниці, але це не перекреслює правильні вчинки і все добре всередині тебе. Навіть якщо всі навколо звинувачують тебе в ідіотизмі, важливо поставитися з розумінням до самої себе, зберегти гордість та самоповагу та просто рухатися далі.

Український феномен

24 лютого 2022 року в шостій годині ранку мені зателефонував брат і повідомив про початок повномасштабного вторгнення на...

Як ми будемо жити?

Як ми будемо жити? Дев’ятий рік триває війна. У багатьох людей в одну мить змінилося все життя. Хтось втратив найріднішу...

Мій шлях у незалежність

Вересень 1992 року. Хлопчина чотирнадцятирічного віку прийшов у російську школу Вінниці здобувати знання. На плечі майоріла...

Як ніколи назріла тема – судова реформа. 30 років незалежності, до сьогодні ще діють три кодекси радянських часів,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up