За «солодким» життям – з іграшковим пістолетом

За «солодким» життям – з іграшковим пістолетом
- Ганю, ти чула? Компартія на вибори таки йде! – радісно гукнула з-за тину сусідка. - Щастя-то яке, - скептично гмикнула баба Ганя. – Що, Василівно, за талонною системою скучила? Як не стане цукру – приходь, відсиплю… чи то пак, відколупаю, - кивнула вона на мішок, що лежав під навісом. - Невже борг з цукрозаводу вернули? – вражено охнула Василівна. - Ага, дочекаєшся. Сама забрала, - гордо розправила сухенькі плечі баба Ганя.

А діло було так…
Її розбудив дикий гуркіт. Вискочила на ґанок – і вклякла: до хати, погрозливо брязкаючи, простував бульдозер.

- Зносити будемо вашу халабуду, - діловито пояснив чиновний мужичок, що супроводжував громохкий агрегат. – І не тичте мені межи очі акт на землю! Коли ви її купували, в районі не в курсі були, що місто має види на цю територію, а міськрада не втручалася, бо район мав право нею розпоряджатися, хоча генплан міста передбачав забудову цього місця і був вивішений для огляду на дошці оголошень у плановому відділі на Альфі Центавра… тьху, тобто на сайті, а бердичівський фермер розпродав виділену йому землю і злиняв… Ну, второпали?

З усієї чиновницької маячні баба розкумекала одне: якщо вона не хоче наступної ночі спати під копицею в полі, цю зондеркоманду треба негайно витурити геть. Але як?

Бабин погляд гарячково занишпорив по обійсті і наткнувся на собачу будку.
- Та я на вас Лексуса нацькую! – зарепетувала баба Ганя, відчайдушно блефуючи – пес, що носив таке горде ймення, насправді був старезний, напівглухий і змалечку ледачий. Проте ефект її демаршу перевершив усі очікування: непроханих гостей наче вітром здуло. Баба знизала плечима і пішла готуватися до давно запланованої вечірньої вилазки. 

Місяць, що вигулькнув опівночі з-за хмари, освітив територію старого цукрозаводу, бабу Ганю з панчохою на голові і пістолетом у руці (іграшковим, але онучок хвалився, що від справжнього не відрізниш) і міліціонера-охоронця з піднятими руками.
- Т-ти хто? – міліціонер не розумів, кудою пробралася на територію заводу ця нападниця – але баба недарма проробила тут тридцять років: кожну шпарку в паркані знала. 
- Робінгуди ми, - туманно відповіла баба. – У багатих забираємо, бідним віддаємо, отак на проценти й живемо…
- А ти з чиєї групи – Чумака, Нео, чи, може… - тут у голосі охоронця прорізались підозріливі нотки, - може, Лексуса?
У бабиному мозку щось клацнуло – і все раптом стало на свої місця. 
- Нео, - навмання бовкнула вона, згадавши красунчика Рівза.
- А позивний у тебе який? – не вгавав цікавий не в міру міліціонер.
- Кікімора, - спохмурніла баба, згадавши останню сварку з зятем.
- То давай допоможу, - подобрішав страж порядку, завдаючи на плечі бабі мішок із цукром, що за десять років геть-чисто злежався у грудки… 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Бурко Лера

    5 баллов!



    Пишите еще!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up