У квітні завершать розслідування катастрофи АН-26, де загинули двоє курсантів з Вінниччини

У квітні завершать розслідування катастрофи АН-26, де загинули двоє курсантів з Вінниччини
Після авіакатастрофи під Чугуєвом Вінниччина поховала Максима Хом'ячука та Романа Корчовського
  • Про те, що у квітні планують завершити розслідування катастрофи військового літака Ан-26, в якій загинуло 26 людей, сказав пресі керівник ДБР Олексій Сухачов.

Слідчим Державного бюро розслідувань вдалося максимально швидко встановити причини катастрофи і невдовзі вони передадуть матеріали до суду для притягнення винуватців до відповідальності. Так сказав керівник ДБР в інтерв'ю «Укрінформу». Він пообіцяв, що розслідування завершать до кінця квітня 2021 року.

— На жаль, загиблих хлопців уже не повернеш, але винуватці катастрофи повинні бути покарані, — цитує видання виконуючого обов’язки директора ДБР Олексія Сухачова. — Інакше ніхто не зможе гарантувати уникнення подібних трагедій у майбутньому. Це перше в історії України розслідування авіакатастрофи, як серед цивільної, так і військової авіації, яке слідство розкрило за пів року.

Нещодавно редакція 20minut.ua розповідала про результати, які здобуло слідство за шість місяців після трагедії. Провели 135 експертиз і оголосили підозру командувачу Повітряних Сил й не тільки. 

Відео дня

За інформацією ДБР, трагедія поблизу військового аеропорту Чугуєва Харківської області сталася внаслідок порушення правил польотів та підготовки до них. Також серед причин падіння літака слідство називає «невжиття вищим керівництвом Повітряних Сил заходів для підтримання належного рівня військової дисципліни, запобігання правопорушенням серед особового складу, збереження життя і здоров'я особового складу та запобігання авіаційним подіям нанесена безповоротна шкода боєздатності та боєготовності Збройних сил України та інші тяжкі наслідки в умовах особливого періоду».

В цій справі, нагадаємо, повідомили про підозру трьом військовим керівникам:

  • керівнику польотами групи управління польотами військової частини А4104;
  • командиру вказаної військової частини;
  • командувачу Повітряних Сил Збройних Сил України.

— Ми вже найближчим часом відзвітуємо про результати (розслідування – авт.), — сказав Олексій Сухачов й нагадав, що один із підозрюваних перебуває під вартою, ще один — під цілодобовим домашнім арештом, а узагалі цю справу на постійному контролі тримає президент України.

На 530-му кілометрі траси Київ-Харків ввечері 25 вересня минулого року поруч із дорогою впав та загорівся військовий літак. Ан-26 розбився при заході на посадку, за два кілометри від аеропорту під Чугуєвом. На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба — всього 27 людей, але лише одна вижила. Двоє загиблих курсантів — юнаки з Вінницької області.

Про Максима Хом'ячука та Романа Корчовського журналісти 20minut.ua писали в цих статтях:

Розслідування проводять з кваліфікацією, що складається з двох статей Кримінального кодексу України: порушення правил польотів або підготовки до них (стаття 416) та недбале ставлення до військової служби (частина третя статті 425). Детальніше про те, як йшло слідство у справі катастрофи Ан-26 читайте за цим посиланням.

 

Читайте також:

У справі хабарників сервісного центру фігурують звільнені і поновлені на службі поліцейські

Якраз почався суд за стрілянину під «Аурою», або Чому водій BMW X-5 тікав від поліцейських

Вбили з особливою жорстокістю. У Вінниці винесли вирок двом хлопцям-садистам

«Ситуація негарна», або Яку відповідь дали редакції на статтю про бенкет керівників поліції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up