В авіакатастрофі на Харківщині загинули наші земляки Максим Хом'ячук та Роман Корчовський

В авіакатастрофі на Харківщині загинули наші земляки Максим Хом'ячук та Роман Корчовський
  • Ввечері 25 вересня у Харківській області, на 530 кілометрі траси Київ-Харків, поруч із дорогою впав військовий літак АН-26 та одразу загорівся.
  • На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба — всього 27 людей. 
  • Відомо одразу було про 25 загиблих та двох травмованих. Але сьогодні обірвалося життя одного з них — 20-річного курсанта, за якого всю ніч боролися медики. 
  • Серед загиблих Максим Хом'ячук та Роман Корчовський з Вінниччини.

Не стало в авіакатастрофі наших земляків

Про це у фейсбук написав голова ОДА Сергій Борзов.

— Серед загиблих в авіакатастрофі двоє наших земляків — курсанти Максим Хом'ячук та Роман Корчовський. Плаче село Новоживотів Оратівського, де народився Максим. Батько їде з Польщі — із заробіток — за сином, в Харків. Мама — поштарка в селі. Роман родом з Крижополя, — йдеться у повідомленні. — Це біда. Важко підібрати слова, щоб висловити біль від цієї втрати. Важко знайти потрібні слова, щоб втішити батьків...

Відео дня

Нові подробиці авіакатастрофи

— Було повідомлення від пілота, що відмовив лівий мотор. Є в навчаннях, я знаю точно, що спеціально вимикають один із моторів. Для досвідченого пілота це не критична ситуація. Що сталося потім — це буде встановлювати слідство, — повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер. 

Спочатку повідомили, що на борту літака перебувало 28 осіб: 21 курсант та 7-ро членів екіпажу. Згодом Командування Повітряних Сил ЗСУ уточнило: курсант Олександр Харченко в останній момент не був допущений до польоту. Тож на облавку перебувало не 28, а 27 осіб. Деякі тіла виявили у літаку, одного із загиблих — на відстані — 150 метрів від місця катастрофи.

Як зазначають у ДБР, перевіряються такі версії слідства:

  • катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату;
  • катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем;
  • неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами;
  • неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту. 

Наразі встановлюються усі обставини катастрофи.

Помер 20-річний курсант

Сумну звістку повідомив міністр МОЗ Максим Степанов у фейсбук.

— 20-річний хлопець, за якого всю ніч боролися лікарі 4-ої харківської клінічної лікарні невідкладної допомоги, сьогодні вранці помер. Жодних слів скорботи буде замало. Рідним — сил та здоров‘я витримати це горе, — йдеться у повідомленні. — Зараз у військовому шпиталі міста Харків в стані середньої тяжкості перебуває ще один курсант, якому вдалося вижити. Тримаю постійний зв‘язок з лікарями. Маємо надію на якнайшвидше одужання.

Шукають свідків трагедії

Державне бюро розслідувань звертається до громадян, які стали свідками авіакатастрофи в Чугуєві.

— Просимо осіб, які мають фото, відео із відеореєстраторів та мобільних телефонів із місця авіакатастрофи, надсилати свої контактні дані, а саме ПІБ  та номер телефону за телефоном ДБР: +380500802227, — йдеться у повідомленні ДБР. — Слідчі ДБР зв'яжуться з Вами для отримання даних матеріалів та долучення їх до кримінального провадження в порядку, встановленому КПК України.

У Хмільницькому районі, нагадаємо, між селами Пагурці та Уланів 16 жовтня 2018 розбився винищувач Су-27 УБ. Літак здійнявся в небо під час міжнародних військових навчань «Чисте небо - 2018». Тоді загинуло два пілоти — українець та американець.

 

Читайте також:

Під Харковом упав літак Ан-26. У Командуванні Повітряних Сил кажуть про 20 загиблих

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (143)
  • Ирина Микитюк

    Вічна пам'ять,щирі співчуття рідним
  • Svitlana Lankl

    Кращих людей, Еліту українську віддали в могили, немає слів від болю. Хто винен? Чому так трапилось, хто відповість? Рідним сили пережити горе, а хлопцям вічне царство. Кому пощастило спастись, молодець, в сорочці народився, одужуй скоріше
  • Rudi Back

    🙏🙏🙏😥😥😥🔥
  • Лена Гуйда

    Вічна пам'ять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up