Прокуратура «накрила» полісменів, які керували секс-бізнесом не тільки у Вінниці

Прокуратура «накрила» полісменів, які керували секс-бізнесом не тільки у Вінниці
  • Провели ретельно сплановану операцію і 15 обшуків.
  • Вилучили гроші, зброю та інші речові докази.  
  • Співробітників з поліцейського управління боротьби з торгівлею людьми підозрюють в наданні роботи проституткам.

Сьогодні стало відомо про завершення спецоперації з викриття працівників управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Нацполіції. Поліцейські, які в своїх обов’язках мали припинення проституції, навпаки — організували мережу надання інтим-послуг.   

— У четвер, 15 березня, під час ретельно спланованої спеціальної операції щодо виявлення та припинення діяльності закладів, які надають послуги інтимного характеру, провели 15 обшуків, — розповіли в прес-службі прокуратури Вінницької області. — Обшуки були в закладах, які маскувались під масажні салони у Вінниці та в інших регіонах держави, у помешканнях, автомобілях та службових кабінетах поліцейських. Під час обшуків виявили та вилучили гроші (гривні, долари США, Євро та інші), отримані за зайняття проституцією, сейфи, мобільні телефони, сім-картки, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, банківські картки, чорнові записи, біологічні зразки, предмети, схожі на вогнепальну зброю, боєприпаси, холодну зброю та паспорти осіб, втягнутих у зайняття проституцією…

Спецоперація пройшла в рамках розслідування раніше відкритого кримінального провадження. І, як сказали в прокуратурі області, до неї долучилися також співробітники поліцейського Департаменту внутрішньої безпеки та з обласного управління Нацполіції. Тобто, допомагали слідчим прокуратури вивести на чисту воду поліцейських їхні колеги по службі.

Відео дня

У відділі комунікацій обласної поліції підтвердили участь їхньої інспекції по особовому складу в названій спецоперації. Прес-офіцер Анна Олійник сказала, що генерал вже призначив службове розслідування.

Відомо також, що злочин, який інкримінують правоохоронцям, — це «Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією». Частина друга цієї статті Кримінального кодексу України каже про службовий злочин і обіцяє до 7-ти років в'язниці.  

Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією, вчинене щодо кількох осіб або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або особою, від якої потерпілий був у матеріальній чи іншій залежності, — караються позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років.

Зараз в кримінальному провадженні проводяться розшукові дії, ще ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник та свідки. Ще в прокуратурі області поінформували: питання повідомлення про підозру поліцейським та обрання їм запобіжних заходів на час слідства ще вирішується.

— Наразі встановлено, що посадові особи управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, за попередньою змовою з іншими особами, втягнули жінок в зайняття проституцією, — дали знати в прокуратурі про участь у схемі секс-бізнесу людей і без погонів.

Більше докладної інформації про усіх фігурантів цього кримінального провадження не дають. Але розповсюдили кілька знімків з обушків, на яких показали гроші у різній валюті, автомат, битки та ще деякі із вилучених речей.

Редакції з власних джерел дізналася, що відповідльність загрожує рядовим співробітникам підрозділу боротьби з торгівлею людьми, а не з його керівному складу. Нагадаємо, що не так давно назване управління «почистила» атестація, зараз там новий керівник. А що стосується екс-очільника управління, то він має в біографії кримінальне провадження про хабар.

Про те, чим його справа отримання неправомірної вигоди закінчилася, прочитайте в публікації «Звільнений за хабарництво поліцейський поновився на службі. І хоче 30 тисяч компенсації». 

Опитування

Що потрібно зробити, щоб знищити корупцію в поліції?


Читайте також:

За ніч заробив 4 тисячі доларів і 55 тисяч гривень. Аферист збрехав про аварію

Вінничанка «влаштовувала» медиків на добре оплачувану роботу. Заробила 300 тисяч

Спростувати алібі Шефа. В апеляції піднімають докази злочину зятя Бровка

Про кота без хвоста, СМС на 40 тисяч і неіснуючі ВАЗи у лізинг. Як зараз дурять?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сепар Торонтуй

    Чота ржу)))

    Это та самая полиция? Новая?

    бгг)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up