Атестація поліції. Хто з начальників провалився, а хто пішов на підвищення

Атестація поліції. Хто з начальників провалився, а хто пішов на підвищення
Так працівники поліції проходять тестування - під наглядом спостерігачів, щоб не списували і між собою не спілкувалися

Минулого тижня у Вінниці почали тестувати поліцейських. Далі будуть співбесіди, на яких вирішать – хто достойний поміняти стару міліцейську форму на нову поліцейську. Начальники ж вже отримали свої вердикти в Києві. Хто із них атестувався успішно, а хто провалився? Маємо список і тих, і інших

На знання законодавчої бази та логіку тиждень тестують у Вінниці працівників поліції. За дві години колишній міліціонер має відповісти на 120 питань. Якщо дасть правильну відповідь хоча б на половину з них – зможе потім оскаржити негативне рішення комісії, якщо таке буде.

Як написав у Фейсбуку голова Люстраційного комітету Вінниччини Анатолій Банах, тести мають пройти дві з половиною тисячі працівників поліції третьої категорії. Він спостерігає за процесом тестування, яке проводять в комп’ютерній залі торговельно-економічного інституту на Хмельницькому шосе, 25. Постить фото з робочими листками міліціонерів та результати їхніх іспитів, не називаючи імен – підписався про нерозголошення такої інформації.

За його інформацією, дехто набирає майже 90 балів, а хтось насилу відповідає на 18, 17, а той 16 питань.

Відео дня

- Це лише фрагментарний результат однієї з семи груп. Можливо, інші здадуть тести на максимальні показники, - каже він про не надто втішні результат співробітників, що тестувалися на цього очах. – Але тенденція, дійсно, тривожна.

 



Самі співробітники кажуть: не просто відповісти на питання за хвилину, особливо з логіки. Саме стільки дається часу на кожне зі 120 питань - всього дві години. Всі працівники після екзаменів на комп’ютері потраплять на співбесіду в атестаційну комісію, яка вирішить: залишити на роботі цього працівника чи відправити його через службову невідповідність на вільні хліба.

До речі, звільняються після не проходження атестації поліцейських, фактично, за негативом. Тобто вони не можуть влаштуватися надалі в будь-який іншій підрозділ МВС. Нову, поліцейську форму отримає тільки той, хто успішно пройде атестацію. Незгодні зі звільненням вправі подавати апеляцію, далі – оскаржувати звільнення в суді.

- Так і роблять чимало тих, що провалилися на атестації. І вони поновлюються, - кажуть члени атестаційних комісій інших регіонів.  

Що стосується начальників і заступників з обласного управління поліції та керівників у районах, то їх атестація вже завершилася. Хто з начальників пройшов атестацію успішно, хто отримав підвищення за рекомендаціями атестаційних комісія, а хто завалив співбесіду та був звільнений або понижений у посаді? Списки редакції надали в обласній поліції у відповідь на інформаційний запит.
 

Результати атестації поліцейських начальників

Із найвищого керівного складу поліції Вінницької області переатестацію проходили 29 офіцерів. Більшість керівників першої категорії за рішеннями атестаційних комісій залишилися на передніх посадах, і їх немає в списках нижче. Є ті, яких звільнили, понизили або підвищили  
 


«займаній посаді відповідає,
заслуговує призначення
на вищу посаду»


Валерій Жучковський, начальник Мурованокуриловецького відділення поліції (Могилів-Подільський відділ поліції)

Роман Андрущак, начальник Гніванського відділення поліції (Жмеринський відділ)

Петро Скічко, начальник Калинівського відділу поліції

Віктор Пірус, начальник Теплицького відділення поліції (Бершадський відділ)
 


«займаній посаді не відповідає,
підлягає переміщенню
на нижчу посаду через службову невідповідність»


Олександр Сомик, начальник Гайсинського відділу поліції

Сергій Бойко, начальник Ладижинського відділення поліції (Бершадський відділ)

Дмитро Іванченко, начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми

Ігор Соломон, начальник Тростянецького відділення поліції (Бершадський відділ)  
 


«займаній посаді не відповідає,
підлягає звільненню
зі служби в поліції через службову невідповідність»


Володимир Гомон, начальник Іллінецького відділення поліції (Гайсинський відділ)

Олександр Намакарський, начальник Шаргородського відділення поліції (Жмеринський відділ) - оскаржує рішення в суді

Василь Побережнюк, начальник Тиврівського відділення (Жмеринський відділ)
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Жучковський - на підвищення! Ха!. Та він в сумі і 40 балів не набрав! Атестація - профанація!!!
  • Елена Олексюк

    а друга черга?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up