Звільнений за хабарництво поліцейський поновився на службі. І хоче 30 тисяч компенсації

Звільнений за хабарництво поліцейський поновився на службі. І хоче 30 тисяч компенсації
Екс-, а потім знову заступник начальника управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Дмитро Іванченко
  • Одного з високопоставлених працівників поліції області ніяк не можуть звільнити з роботи. Його підозрюють у хабарництві;
  • Зі служби його виганяють, але він приходить знову. Ще й вимагає компенсацію за «вимушені прогули»;
  • Історія про те, як любить свою роботу заступник начальника управління по боротьбі з торгівлею людьми обласної поліції Дмитро Іванченко.

Все почалося у серпні 2017 року. Через підозру у хабарництві затримали поважного поліцейського — заступника начальника управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Вінницької області Дмитра Іванченка.

Разом з ним попалися двоє його підлеглих: оперуповноважений Сергій Перцатій та ще один правоохоронець, ім’я якого нам, на жаль, невідоме.

За версією слідства, 10 серпня, у селі Пултівці, у салоні авто «Volkswagen Bora» Дмитро Іванченко, спільно з підлеглими, отримали від жінки хабар у розмірі 3000 гривень за те, що вони «закриють очі» на підробні документи про шлюб з іноземцем у її доньки.

Відео дня

Гроші отримали та поїхали собі… Але по дорозі до Вінниці автомобіль зупинили працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та прокуратури. Затримали.

Невдовзі фігурантам повідомили про підозру у злочині за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу, тобто у хабарництві.

Коли закінчилось службове розслідування, начальник поліції області Юрій Педос звільнив трьох поліцейських зі служби. Сталося це 25 вересня.

Але нещодавно, 20 грудня 2017, Дмитро Іванченко оскаржив своє звільнення у Вінницькому окружному адміністративному суді. Мовляв, остаточного вироку у справі про хабарництво ще немає, тому й звільняти його ще не можна було. Бо провина не доведена.

Представниця Нацполіції у суді пояснила, що звільнили його за те, що Дмитро не повідомив своє керівництво про те, що йому пропонують хабар. А це є порушенням закону.

Суддя Руслана Дмитришена визнала протиправним та скасувала звільнення Іванченка з поліції та зобов'язала поновити його на службі на попередній посаді — заступника начальника управління. До того ж, йому ще мають виплатити тридцять три тисячі гривень як компенсацію за час «вимушеного прогулу».

Поліція намагатиметься його звільнити

За словами прес-офіцера обласної поліції Анни Олійник, Дмитро Іванченко поновлений на службі в поліції на виконання рішення суду. Але Нацполіція буде оскаржувати це рішення в апеляції.

Оперуповноважений Сергій Перцатій, який теж фігурує у справі, також намагався повернутися до служби через суд, але поки що у нього не вийшло.

Не пройшов атестацію

У серпні 2016 року ми публікували списки начальників відділів поліції Вінницької області, яких звільнили, понизили або підвищили у посадах у зв’язку з проходженням атестації.

У цих списках був і тодішній начальник управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Дмитро Іванченко.

Атестаційна комісія вирішила, що цей поліцейський не відповідає займаній високій посаді. Рекомендували понизити його. Відтоді Іванченко став вже не начальником цього управління, а заступником.

Читайте також:

Брали хабар у службовому авто на «лівих» номерах?

Volkswagen Bora, який проходить у справі як речовий доказ, зараз знаходиться на території автогосподарства поліції області. Саме у ньому, за версією слідства, правоохоронці взяли хабар.

Автомобіль опечатаний та поміщений на зберігання. Ця машина є службовою, поліцейською. Вона була закріплена за Іванченком та Перцатієм. Зараз на авто «красуються» номери від зовсім іншої машини: МАЗ-500. Виходить, що поліцейські, перед тим, як «брати на лапу», спеціально замінили номерні знаки.

Цей автомобіль ми знайшли, коли готували матеріал про те, як поліцейські катаються на службових авто у власних цілях.

Читайте також:

Тоді ми, спільно з громадськими активістами, викликали патруль до автогосподарства, щоб ті перевірили, чи правомірно на Volkswagen’і встановлені номери. Поки чекали поліцію, до нас підійшов невідомий чоловік, який почав вимагати, щоб ми покинули територію та погрожував застосувати силу.
Потім виявилося, що цей чоловік — діючий працівник поліції Юрій Залєвський. Про його дії, погрози, відмову представлятися та спроби вдарити журналіста та активістів написали заяву до керівництва поліції Вінницької області.

Як все відбувалося дивіться у відео:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олексій

    У деяких арабських країнах ампутовують кінцівки, дико, але не поновиться на роботу. І суддям продажним зарплату не потрібно платити.
  • Иванов Иван

    Поле чудес для Буратин11 часов назад (изменено)



    Хех, кто то отдыхает на Мальдивах, кто то, построив Великую стену, делает утренние пробежки в Вашингтоне, а кто то копошится в грязи и крови, подыхает, думая, что воюет с Россией и защищает прекрасную жизнь отцов майдана)

    И первые и последние заслужили такую жизнь)

    Одни, потому что убедили лохов выйти на майдан, а другие, на этом майдане, несмотря на все предупреждения клятых москалей, коктейлями молотова, сожгли свою нормальную жизнь, чтобы оказаться в нищете, подыхать в придуманной для них зоне АТО и конечно винить во всем Россию)))

    Дебилы, блять (с) Лавров
  • Иванов Иван

  • Александер Юрченко

    БЕЗ ХАБАРА МЕНТ ОКОМ НЕ МОРГНЕ.  ПЕРЕАТЕСТАЦИЯ КАЖЕТЕ НУ -НУ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up