Літо — сезон смачної полуниці! Не можна втрачати нагоду поласувати цими ягодами, тому ділимося з вами найкращими рецептами десертів, у приготуванні яких використовується полуниця.
Полуничний суп
Інгредієнти:
Полуниця – 0.5 кг
Цукор – за смаком
Колотий лід – 0.5 склянки
Сметана або вершки – для подачі
Рецепт приготування полуничного супу:
Відео дня
Полуницю миємо, відриваємо хвостики та закидаємо в блендер разом з льодом і цукром.
Включаємо на турборежим.
Усе! При подачі можете додати сметану або вершки.
Оладки з полуницею і м'ятою
Інгредієнти:
Кефір – 1 склянка
Борошно – 1 склянка
Полуниця – 1 стакан
М'ята – 2-3 гілочки
Цукор – за смаком
Рослинна олія для смаження
Рецепт приготування полуничних котлет:
Кефір змішуємо з яйцем, потім поступово додаємо туди борошно, було грудочок. Тісто повинно стати тягучим, як густа сметана, і повільно сповзати з ложки.
Додаємо цукор за смаком, листочки м'яти та ріжемо полуничку кружечками.
Знову перемішуємо і викладаємо ложкою на розпечену і змащену олією сковороду невеликими кружечками.
Смажимо на невеликому вогні до золотистої скоринки. Подаємо зі сметаною, варенням, медом тощо.
Гранола з полуницею
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці не швидкого приготування – 3 ст. л.
Насіння – 3 ст. л.
Подрібнені горіхи – 2 ст. л.
Сушені ягоди – 2 ст. л.
Рідкий мед – 2 ст. л.
Рослинна олія – 1 ст. л.
Кориця – за бажанням
Йогурт або молоко – для подачі
Полуниця – для подачі
Рецепт приготування граноли з полуницею:
Змішуємо сухі інгредієнти в глибокій мисці.
В окремій мисочці змішуємо мед і олію. За бажанням можна додати корицю.
Заливаємо цією заправкою суху суміш і добре перемішуємо. У вас вийдуть такі собі грудочки. Їх потрібно розбити.
Викладаємо це на деко, застелене пергаментом і в нагріту духовку. Або на сковорідку, тільки обов'язково суху, без масла.
Випікаємо-обсмажуємо хвилин 15, періодично помішуючи. З духовки теж потрібно періодично діставати та перемішувати. Інакше підгорить! Якщо робите гранолу на сковорідці, вогонь поставте найменший.
Сирна запіканка з полуницею
Інгредієнти:
Сир домашній – 550 г
Полуниця – 500 г
Манка – 45 г
Цукор – 120 г
Вершкове масло – 20 г
Цукор ванільний – 5 г
Ізюм – 70 г
Сметана – 50 г
Яйце – 5 штук
Кориця мелена – 1 ст. л.
Рецепт приготування полуничної запіканки:
Духовку розігрійте до 180 градусів. Полуницю помийте та очистьте від хвостиків.
У мисці збийте з цукром 2 яйця, додайте сир, манку, сметану. Перемішайте до однорідного стану.
Введіть в масу інші яйця по одному, додайте ванільний цукор і родзинки, добре перемішайте.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом.
На дно форми викладіть полуницю, вилийте зверху сирну суміш, посипте корицею.
Відправте в духовку на 30-40 хвилин, поки поверхня запіканки не почне покриватися коричневою скоринкою.
Дістаньте з духовки та охолодіть.
Полуничне морозиво з йогурту
Інгредієнти:
Натуральний густий йогурт (грецький, турецький) – 400 г
Полуниця свіжа – 200 г
Цукрова пудра – 2 ст. л.
М'ята – 2-3 листочки
Рецепт приготування морозива з йогурту і полуниці:
Полуницю помийте, очистьте від хвостиків.
Перебийте в блендері з цукровою пудрою. Кількість цукру ви можете зменшити або збільшити на власний смак.
Змішайте йогурт з полуничним пюре в невеликій металевій мисці.
Поставте в морозилку, поки йогурт не застигне (близько трьох годин).
Дістаньте, розкладіть спеціальною ложкою для морозива та додайте м'яти для краси.
Омлет з полуницею і ревенем
Інгредієнти:
Яйця – 4 шт.
Ревінь – 3 стебла
Полуниця – 10 ягід
Цукор – за смаком
Сіль – дрібка
Вершкове масло – 1 ст. л.
Рецепт приготування полуничного омлету:
Ревінь миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Потім заливаємо окропом на пару хвилин.
Через 2-3 хвилини зливаємо воду з ревеню і посипаємо його цукром.
Яйця збиваємо в глибокій мисці з дрібкою солі.
Полуницю миємо й ріжемо кружальцями.
У сковороді топимо вершкове масло та обсмажуємо в ньому ревінь.
Додаємо полуницю, заливаємо збитими яйцями.
Накриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні 5-7 хвилин.
Смузі з полуницею
Інгредієнти:
Полуниця – 200 г
Банан – 2 шт.
Молоко – 1 стакан
Гранола або вівсяні пластівці – 50 г
Мед або цукор – за смаком
Рецепт приготування полуничного смузі:
Полуницю миємо, відрізаючи хвостики. Банани чистимо і ріжемо кружальцями.
У блендер складаємо вівсяні пластівці або гранолу, поливаємо їх молоком. Подрібнюємо до однорідності.
Додаємо в молочну суміш полуницю, банан, цукор або мед. Знову вбиваємо масу.
При подачі прикрашаємо полуницею і бананом.
Полуничне варення з базиліком
Інгредієнти:
Полуниця – 1 кг
Цукор – 500 г
Листя базиліку – 20 г
Цукор ванільний – 20 г
Рецепт приготування варення з полуниці:
Полуницю добре помийте та очистьте від хвостиків.
Перекладіть в каструлю, засипте цукром і дайте постояти 20-30 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
Якщо полуниця досить велика, розріжте її навпіл. Якщо невелика – можна залишити її цілою.
Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи ложкою. Варіть варення 5-10 хвилин після закипання.
Додайте чисті листки червоного або зеленого базиліку, ванільний цукор за бажанням та варіть ще 1-2 хвилини.
Розкладіть у стерильні банки та закрийте кришками.