В Україні змінили обмеження карантину. Зеленій зоні відповідає 15 областей

В Україні змінили обмеження карантину. Зеленій зоні відповідає 15 областей
  • Кабмін змінив обмеження адаптивного карантину, який діє на території України.
  • Міністерство охорони здоров'я України оновило таблицю ознак для визначення регіону зі поширенням COVID-19.
  • Регіонів, які частково відповідають зеленій зоні карантину, стало 15.

Кабмін змінив обмеження адаптивного карантину, який діє на території України.

Дозволили проводити масові заходи з наповненістю залів понад дві третини місць. Також кінотеатри, інші заклади культури можуть працювати з наповненістю кінозалів або залів понад дві третини місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами та одним порожнім рядом) або понад 50% місць (розміщення у шаховому порядку, зокрема для груп із двох осіб).

Також у Кабміні виключили пункт про заборону роботи закладів харчування після опівночі, а відстань між столиками зменшили з 2 до 1,5 метра. Також дозволено роботу усіх закладів розміщення (готелів, хостелів, кемпінгів та інших).

Відео дня

Пом’якшення стосуються й проведення офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів. Дозволено наповненість залів та приміщень не більш як на дві третини місць.

Зміни стосуються й умов перетину державного кордону України іноземцями. В’їзд до країни дозволяється при наявності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР чи експрес-тесту на визначення антигена (не більше як за 72 години до перетину кордону), або ж документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19. Крім цього, в особи, яка перетинає кордон, має бути наявний страховий поліс.

Визначення регіону зі поширенням COVID-19

Станом на 7 червня, перейти до зеленої зони адаптивного карантину можуть Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька області.

Наразі вся територія України все ще перебуває у жовтому рівні епідеміологічної безпеки. 

Рішення про переведення області з однієї зони в іншу ухвалюють на засіданнях Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Окрім того, зелений рівень епідбезпеки встановлюватимуть, якщо кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів є меншою за 75, коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на антиген не перевищує чотири відсотки, кількість тестувань методом ПЛР або експрес-тестування протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення – понад 300. 

В Україні 15 областей частково відповідають "зеленій" зоні карантину

 

Читайте також:

ПЛР та ІФА: де і за скільки у Вінниці можна зробити тест на COVID?

За добу в Україні госпіталізували понад 600 людей. Дані про COVID на 7 червня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Наталья Горошко

    Разницы не заметила. Кому выгодно, чтоб люди задыхались и процветала полная антисанитария? Вопрос в никуда.
  • Юра Вовк

    Цікаво, коли почнуть відкривати всі двері у транспорті. Це мало логіку, коли пускали по кількості сидячих місць, а зараз, коли набивається повний салон і це все через одні двері, то виглядає максимально тупо.

    Юра Щасс reply Юра Вовк

    При цьому повні стадіони на матчах збірної, без проблем))

    Ols Kat reply Юра Вовк

    Погоджуюсь. Крiм того, це порушення правил самого ТТУ:



    Входити через передні двері Транспортного засобу мають право Пасажири з дітьми до 7-річного віку, вагітні жінки, особи з явними ознаками інвалідності, громадяни похилого віку, Пасажири, які мають відповідні посвідчення.



    Посилання на джерело: https://depo.vn.ua/content/pravila

    Next reply Ols Kat

    Вінницькій мерії начхати на те,  вони громадським транспортом не їздять, бо мають достатньо службових автівок.
  • Ols Kat

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up