Криміналістка Людмила: Не буває так, щоб злодій не наслідив на місці злочину

Криміналістка Людмила: Не буває так, щоб злодій не наслідив на місці злочину
Криміналіст Людмила Тростогон (42) про свою непросту професію говорить ось як: «Моя робота цікавіша від усіх інших»
  • Ця жінка шукає докази на місці злочину.
  • Вона каже: «Який би не був розумний злочинець, як би він не готувався до злочину, все одно залишає сліди»
  • Криміналіст Людмила Тростогон - про свою непросту професію.  


Ця жінка їздить по області шукати сліди злочинців на місцях резонансних убивств, розбоїв і грабежів. Як не дивно, але начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління поліції розказувати про свою професію починає словами «Моя робота цікавіша від усіх інших».

Прийшла в органи помічником слідчого. Згодом стала експертом-криміналістом. Після реорганізації експертної служби Людмилі Тростогон запропонували очолити новостворений у слідчому управління обласної поліції відділ криміналістичного забезпечення. Каже, довго наважувалася, бо знала: треба буде їздити у всі кінці області вдень і вночі – туди, де скоїли найбільш страшні злочини. Погодилася, бо підтримав чоловік – колишній працівник міліції.

- Дійсно страшно, це коли на місце вбивства приїжджають родичі. Бачити їхнє горе страшно, - говорить жінка.

Відео дня

Від роботи криміналіста на місці злочину залежить його розкриття. І Людмила Тростогон упевнена: не буває так, що злочинець спрацював безслідно.

- Раніше розкривали злочини у допитах, в якихось показах. Зараз злочинцям все потрібно доказувати. А доказова база здобувається технічними засобами і слідами, вилученими на місці злочину. Який би не був розумний, як не готувався злочинець, він все одно залишає докази.

У обласному відділі криміналістичного забезпечення має бути чотири спеціаліста. Але зараз у Людмили один підлеглий. Служба ще не укомплектована. Працюють цілодобово, без змін.

- Коли їдеш на вбивство малої дитини, то як не готуєшся психологічно, все одно важко, - говорить Людмила. – Для мене, як для жінки, страшнішого немає, коли знаходиш десь викинуте це дитинча. Собака своє цуценя волоче з останніх сил, а жінка може замотати в пакет і кинути в річку… У голові взагалі не вкладається. І такі випадки зараз нерідкість. У нас в машині напруга прямо відчувається, коли добираємося на такі «резонанси».

Як відновлює моральні сили після страшних злочинів головна криміналістка області? Каже, найчастіше відволікається приготуванням страв на кухні. Їй хотілося б мати вихідний після нічного виїзду, але таких не буває.

- Не раз було, що поставила щось їсти варити – раз, дзвінок, треба їхати, - розповідає Людмила. - Кидаєш каструлю з чим там варила, дзвониш чоловіку, він приходить і доварює. Від чоловіка у мене дуже велика підтримка. Всі жінкам, хто працює в поліції, бажаю такої підтримки. Це має величезне значення.  


Читайте також:

Поліцейський інструктор Ніна: «У Канаді чи Штатах учать стріляти інакше»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up