Поліцейський інструктор Ніна: «У Канаді чи Штатах учать стріляти інакше»

Поліцейський інструктор Ніна: «У Канаді чи Штатах учать стріляти інакше»
Викладач Центру підготовки поліцейських Ніна Мельничук (32) учить поліцейських, як правильно проводити ефективну швидкісну стрільбу із табельних пістолетів
  • Вона майстер спорту по самбо, кандидат в майстри спорту по дзюдо.
  • А ще – молода мама, яка минулого року вийшла з декрету і тепер навчає «копів».
  • Ніна Мельничук знає все про збою і методи фізичного впливу. 


Ніна Мельничук до викладацької роботи і в спорті була, і міліцейській чергові частині працювала. Має вищу юридичну освіту. А педагогічні тонкощі викладацької професії освоїла на курсах підвищення кваліфікації та прямо під час занять, де інколи відчувала скептичне ставлення слухачів-чоловіків до викладача-жінки.

- Якщо тільки заходиш в аудиторію: «о, жінка, жінка». Але коли починаєш заняття, то «а, компетентна, виявляється», - цитує слухачів Ніна Мельничук. – Важливо до них підхід знайти. Ми проводимо таємне опитування, яке допомагає дізнатися, що їм подобається, що не подобається. Якщо спілкуватися з повагою, у межах на рівних, тоді дуже цікаво працювати.

Ніна Мельничук викладає вогневу, фізичну і тактичну підготовку. Сьогодні у Навчальному центрі, каже, усі викладачі багатопрофільні. Орієнтуються на закордонні методи підготовки поліцейських.

Відео дня

- Наших правоохоронців учили стріляти трохи не так, як наприклад, стріляють в Канаді, у Штатах. Зараз дещо інша методика, - розказує Ніна.

Наші поліцейські озброєні пістолетами Макарова та короткостволами вінницького заводу «Форт». А от користуватися автоматами навчають окремі категорії працівників на спеціальних зборах. Це значить, що в тирі навчального центру з «калашів» не стріляють.

- Зброя має бути направлена тільки в мішень, - пояснює Ніна, коли просимо її узяти пістолет для фото.

Виявилося, що тримати зброю дулом догори, як у роблять у блок-бастерах, не можна. Поза очікування українського поліцейського не така, як в голлівудських кіно. Але стійка, що допомагає провести швидкісну стрільбу більш ефективно, точно кіношна.

Ніна Мельничук влітку вийшла з декрету. Виховує трирічну дочку. Питаємо її, чи проявляє зацікавленість мала до маминої роботи?

- Серед іграшок є і дитячі пістолети, і ляльки, - говорить Ніна. - Трохи бігаємо разом із нею кроси, точніше, кросики. Я пробіглася, тоді разом 200 метрів туди і назад. Попідтягувалися, на дивані покувиркалися, бо в три роки ще не можна акробатикою займатися. Не те, щоб я привчала її займатися. Просто вона бачить маму, яка стрибає на скакалці, то й сама хоче.
 

Читайте також:

Криміналістка Людмила: Не буває так, щоб злодій не наслідив на місці злочину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Vladimir Molotov

    стрельба из селфи-палок
  • Иванов Иван

    так так чув их вчать стрилаты дулом досебе а в нас стриляли вид себы
  • Anonymous

    Да, хлопці на 8 березня вирішили "блеснуть знаниями", здивувати жінок. Автор не звернулась за коментарем не до  Сашка, не до Торонтуя. Хлопці поставили один одному по "-" і так відсвяткували 8 березня. Мізки були виключені для сприйняття задумки автора , напевне свято жінок це не для них.  Замість привітання жінок, почали рівнятись  ............ .  Напевне вирішили перевірити "психіку" модератора.   А потім образи що когось видалили, а у коментарях лише намагання образити один одного.
  • Задунайский Торонтуй

    "Трохи не так" начинается с того, что у копов Канады например, не пукалки ПМ (или посмешище Форт) а Глок калибра 40 (10 миллиметров) с пулями дум-дум (разрывные). Обойма 18 патронов.

    Мельник Сергей reply Задунайский Торонтуй

    Салага, не путай обойму и магазин. С помощью обоймы можно заряжать мосинку, СКС или другое оружие с неотъемным магазином, но обойма _никогда_ не вставляется вместо магазина. И насчет ПМ vs Глок - если человек не обучен тактической стрельбе в состоянии стресса, то он не попадет даже картечью из дробовика. Толку тогда от 18 экспансивок .40, если не попал ни разу. Патроны в тире должны еженедельно сжигать сотнями, а не "на зачет парочку"

    Oleksandr Stoliarov reply Задунайский Торонтуй

    Тарантуй балаболить як завжди) "Разривниє", як ти написав - давним давно заборонені в усьому світі проти живої сили. А дум-дум - це експансивна куля

    А понти про використання поліцією Канади Глоків взагалі фейспалм... Заходимо і читаємо, що крім Глоків використовують купу інших стволів, зокрема звичайні копи ще юзають Зіг Зауери і Сміт енд Весони

    https://www.loc.gov/law/help/police-weapons/canada.php#Equipment

    Задунайский Торонтуй reply Oleksandr Stoliarov

    То что ты баклан известный, это понятно.

    Но тут и нормальные люди читают. Поясняю им откуда инфо. По работе я бываю иногда на полицейских станциях, так что знаю много чего. "Зіг Зауери і Сміт енд Весони" - это в полиции США, там полицейский сам себе волыну выбирает, какая ему нравится.

    Приведенная ссылка касается RCMP.  Это не обычная полиция типа "менты", а фирма типа КГБ. У них там что угодно есть. И сколько угодно.

    В Канаде обычному нормальному копу в муниципальной полиции выдают глок 0.40, причем на всю службу. Такой держал я в руках. И когда первый раз увидел обойму с пулями-розочками, у меня глаза на лоб полезли от удивления. А как же Гаагская конференция? Ответ был такой: запрет на использование экспансивных пуль распространяется только на регулярные армии. Данный тип боеприпасов широко используется полицейскими органами, на охоте и для самообороны из-за сниженного риска рикошета и большой останавливающей способности при стрельбе по живой незащищённой цели. Во многих странах находится в свободной продаже наравне с остальными типами пуль.

    Oleksandr Stoliarov reply Задунайский Торонтуй

    Читай там де Local Police Forces. Заднєпріводний, експансивні кулі і розривні - це двє бальшиє разніци. Експансивні не заборонені. А розривні заборонено використовувати проти живої сили, для зупинки транспорту і інших двіжух дозволено

    Задунайский Торонтуй reply Oleksandr Stoliarov

    Те что для "зупинки транспорту і інших двіжух" - бронебойные. А разрывные - экспансивные.

    Oleksandr Stoliarov reply Задунайский Торонтуй

    Я не пишу про бронебійні, я пишу про сферу застосування розривних, все окрім живої сили. Розривними також зупиняють транспорт. Дунай, ти як та баба, з контексту висмикуєш...тебе носом встромили в твою каку, а ти шлангом прикидаєшся

    Клоун дунайський, запам'ятай, експансивні і розривні - це різний тип куль

    Задунайский Торонтуй reply Oleksandr Stoliarov

    Клоун это ты, даже по аватере видно. И хам.

    З.А.Глядач reply Задунайский Торонтуй

    Сперечатися з $толяровим-себе не поважати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up