«Wolves Cheerleading Team»: одночасно і спортсменки, і вболівальниці

«Wolves Cheerleading Team»: одночасно і спортсменки, і вболівальниці
На тренуванні «Wolves Cheerleading Team». В задньому ряду піраміду демонструють: Аліса Закревська (ліворуч), Ірина Паламарчук і Тетяна Баран
Черліденг – один з найбільш видовищних видів спорту, який об’єднує елементи шоу, гімнастики, акробатики і сучасних танців. Це змагання груп підтримки спортивних команд. В США та багатьох інших країнах черліденг користується шаленою популярністю. В Україні та Вінниці також триває стрімкий розвиток цього престижного спорту.

У деяких навчальних закладах нашого міста існують аматорські секції черліденгу. Їхні вихованки на змаганнях підтримують своїх друзів – школярів і студентів. Але лише команда «Вінницькі Вовки», яка є одним з лідерів чемпіонату України з американського футболу, підійшла до цього професійно. В лютому до групи підтримки «Wolves Cheerleading Team» розпочався набір всіх охочих дівчат і жінок. На тренуванні побував і кореспондент RIA.  

На сезон потрібно багато номерів

В спортзалі займалися 13 представниць прекрасної статі – і школярки, і студентки, і працюючі. Двогодинне заняття розбите на два етапи. Перший – розминка, яка триває цілу годину. В цей день дівчата робили вправи на розтяжку і гнучкість, качали прес, вчилися зберігати баланс під час ходьби на носочках тощо. До речі, на наступному занятті все це замінять силові вправи, що допоможе виконувати акробатичні трюки, піраміди тощо.

Відео дня

В другій половині тренування дівчата опановували один з номерів, який вони демонструватимуть в перерві поєдинків з американського футболу. Адже чемпіонат України за участі «Вінницьких Вовків» стартує вже незабаром – наприкінці квітня.  

– Черлідерські номери можуть займати різний час. Від 2 до 3,5 хвилини. На сезон нам потрібно вивчити чимало різних номерів. Адже в цьому чемпіонаті України ми прагнемо продемонструвати всі свої навички і вміння, – каже 22-річна керівник секції «Wolves Cheerleading Team» Аліса Закревська. 

У вільний від роботи час

22-річна Людмила Грушко займається черліденгом два роки, постійно виступає на матчах «Вовків». Вона має гарну танцювальну підготовку, адже навчалася народним танцям.

– В черліденгу в порівнянні з народними танцями є ще складні акробатичні елементи, піраміди. Окрім того, ми не тільки виступаємо в перерві матчу, але й знаходимося біля трибун під час гри – заряджаємо публіку і надихаємо своїх гравців, використовуючи придумані нами речівки, помпони і запальні танцювальні рухи. Безумовно, «Вовки» перемагають за рахунок своєї важкої праці. А ми просто намагаємося їм допомогти, – каже Людмила.

Людмила Грушко має вищу освіту, працює викладачем англійської мови. Але з поїздками на матчі у дівчини проблем не виникає, адже «Вовки» грають у вихідні. 

– Я отримую колосальне задоволення від черліденгу. У нас дуже гарний колектив однодумців, з дівчатами приємно спілкуватися. Причому більш досвідчені спортсменки підтримують новачків, – каже Людмила Грушко.

Мрія дитинства збулася

16-річна студентка Вінницького торговельно-економічного коледжу Аліна Кавун тільки почала займатися черліденгом. Вона є наймолодшою у секції «Wolves Cheerleading Team».

– Опанувати цей вид спорту – мрія всього дитинства. Мені дуже подобалося спостерігати за виступами з черліденгу у телестрічках, – поділилася Аліна Кавун. – Танцями я ніколи не займалася, проте відвідувала секції гандболу і волейболу. Поки що мені важко. Щоб наздогнати досвідчених черлідерш, я додатково тренуюся вдома, повторюю вправи і танцювальні рухи під надану керівником музику.

17-річна студентка Вінницького національного медичного університету Ксенія Гагалушко – також новачок у черліденгу. Дівчина, яка родом з Кривого Рогу (Дніпропетровська область), 11 років займалася бальними танцями та пробувала себе у крос-фіті (функціональний тренінг з різних видів спорту).

– Це все допомагає мені в заняттях черліденгом. У бальних танцях необхідно гарно взаємодіяти з одним партнером, а тут – зі всією командою, що значно складніше. Для виконання красивих синхронних рухів на матчах треба дуже багато готуватися, – розповіла Ксенія Гагалушко.         

Де тренуватися?

До команди з черліденгу «Wolves Cheerleading Team» запрошуються дівчата від 16 років. Верхнього обмеження у віці немає. Поки найстаршим вінницьким черлідершам – 27 років. Спортивна і танцювальна підготовка – необов’язкові. 

Тренування проходять в залі “Сенсей” (пр. Коцюбинського, 43) щосереди з 20:00 до 22:00 та щосуботи з 19:30 до 21:30. Записатися можна за телефонами: (063)176-19-90, (050) 560-22-71 (Аліса Закревська).   

З історії «Wolves Cheerleading Team»

Черліденг зародився в США в 1870-і роки і набув широкого поширення до середини XX століття. Спочатку це були виступи груп підтримки команд американських футболістів. Оскільки у Вінниці є команда з цього виду спорту, місцеві черлідерші вирішили її підтримувати.   

– Наш клуб існує понад два роки тому. Спочатку це була черлідерська танцювальна команда, яка підтримувала спортсменів педагогічного університету. З часом ми вирішили перейти на інший рівень і почали співпрацювати з «Вінницькими Вовками». Вже півтора роки ми є офіційною черлідерською командою цього клубу, – інформує Аліса Закревська. 

Лише з лютого цього року «Wolves Cheerleading Team» існує у форматі спортивної секції, куди запрошують всіх охочих. Її вихованці поки не беруть участь у Всеукраїнських змаганнях, але обов’язково планують це на майбутнє.  

– Ми супроводжуємо «Вовків» на виїзні матчі. Беремо в поїздки дівчат не молодше 18 років. Але 16-річні черлідерші можуть виступати на домашніх іграх, – додає Аліса Закревська.    

Previous Next

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Alisa Radosteva

    Лідер, але лідирувати! Черлідер, але черлідИнг...Прикро читати помилки.Це новий вид спорту...

    Анонім reply Alisa Radosteva

    Існують різні варіації: черлідінг, чірлідинг, чірлідінг і т.д. Слово іноземного походження, це не є помилкою. В Україні існує Всеукраїнська федерація черліденгу, тому відштовхуючись від неї, в статті використано саме черлідЕнг.
  • Дарья

    Хоч і гарні виступи, але ризикований цей вид спорту, можна гернутись і все що завгодно собі зламати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up