«Вінницькі вовчиці» «загризли» «Конячок» і «Бульдожок»: знову виграли чемпіонат України з флаг-футболу

«Вінницькі вовчиці» «загризли» «Конячок» і «Бульдожок»: знову виграли чемпіонат України з флаг-футболу
Капітан нашої команди Катерина Тетерук отримує чемпіонський Кубок

 

Флаг-футбол – це різновид американського футболу, в якому заборонені силові контакти. А зупинити суперника можна, зірвавши у нього прапорець на поясі.

У флаг-футбол грають юнаки, дівчата і жінки. А загальнонаціональним лідером у цьому різновиді популярного заокеанського виду спорту команда «Вінницькі вовчиці». Нещодавно вони вп’яте здобули золоті нагороди чемпіонату України серед жінок!

Переможний фінальний акорд

В нинішньому чемпіонаті з флаг-футболу Української ліги американського футболу взяли участь чотири команди. Перед четвертим, заключним, туром «Вовчиці» вже гарантували собі чемпіонство, незважаючи на будь-які результати.

Але вони все одно виграли всі свої поєдинки в столиці. В першому матчі вінничанки здолали столичних «Horses» («Конячок») із рахунком 40:0. В другій грі розгромили «Титанід» (Кам’янець-Подільський, Хмельницька область) – 38:0. Заключний матч проти «Бульдожок» (Київ) завершився із також переконливим рахунком 38:6 на користь наших дівчат.

Отже, в турі беззаперечну перемогу вибороли дівчата з клубу «Вінницькі вовчиці» на чолі із головним тренером Катериною Тетерук.

Відео дня

Таким чином вони підтвердили своє лідерство протягом усього чемпіонату України. Загалом наші дівчата в турнірі виграли 11 матчів з 12. Чудовий результат! Причому вінничанки всі свої поєдинки виграли із великим відривом у рахунку.

Срібні нагороди здобули «Бульдожки» – сім перемог і п’ять поразок. Бронзові медалі в активі «Титанід», які мають по шість виграшів і програшів.

«Вінницькі вовчиці» мали виграли й поєдинок проти «Бульдожок», де їм було зараховано технічну поразку. Вони вели – 50:0. Але залишили поле через незгоду із суддівським рішенням.

– Ми тоді відмовилися грати далі через некомпетентне суддівство. Нашому супернику не за що нарахували бали, і це нас обурило, – згадує Катерина Тетерук.   

Секрет успіху

За рахунок чого «Вовчицям» п’ять разів вдалося вигравати золоті нагороди?

– Бо ми наполегливо і багато тренуємося. Причому не лише під час сезону, але й взимку. Інші команди у цей час відпочивають. А ми використовуємо його на саморозвиток. Зокрема, тричі на тиждень займаємося кросфітом і стільки ж – практичними вправами з американського футболу, – каже Катерина Тетерук. 

– Всі перемоги дались дівчатам завдяки наполегливій праці на тренуваннях, злагодженій грі і самовіддачі, яким позаздрять найсильніші команди України з чоловічого американського футболу, – додає Євген Хомин, віце-президент чоловічого клубу «Вінницькі вовки», до структури якого входять й «Вовчиці».

За словами пана Хомина, вінницька доросла чоловіча команда не є топовою в Україні. «Вовки» цього року не змогли навіть вибороти місце у плей-офф національної першості, «вилетівши» на попередній стадії. Але дівчата підтримують високу планку нашого міста і області.

– «Вовчиці» втримують найвищий рівень гри в Україні. Цим вони надихають дітей і дорослих американських футболістів Вінниці. Ми щасливі, що тренуємося разом, на одному стадіоні; дружимо і підтримуємо один одного, – наголошує Євген Хомин. 

Поєднують із роботою і навчанням

До команди «Вінницькі вовчиці» Катерина Тетерук приймають повнолітніх спортсменок. Хоча бувають й виключення. Наразі в колективі є 16-річні футболістки.  

– За нашу команду грають спортсменки різного віку. Є студентки коледжів, університетів та працюючі. Приміром, я – економіст. Також за «Вовчиць» виступають архітектор, тренер з кросфіту, персональний тренер у тренажерному залі тощо. Деяким гравцям вже понад 25 років, – каже  Катерина Тетерук.  

Наші американські футболістки товаришують із гравцями чоловічої команди «Вінницькі вовки».

– Регулярно відвідуємо всі чоловічі матчі, вболіваємо за своїх. Ми – один клуб, одна родина! Водночас «Вінницькі вовки» відвідують наші матчі, – звертає увагу пані Тетерук.     

Команда «Вінницькі вовчиці» – аматорська. Всі поїздки на тури чемпіонату України – за власний кошт.

– Але в цьому році нам виділили трохи грошей на відрядження на міжнародний турнір у Молдову. Там ми посіли непогане друге місце. Поступилися першістю лише чемпіонкам Російської Федерації – «Московським єдинорожкам». Але із гідною різницею в рахунку – 6:12, – каже Катерина Тетерук. 

Вінницькі футболістки прагнуть продовжити виступи на міжнародному рівні. В серпні їх запросили на міжнародний турнір до Мінську (Білорусь). Окрім господарок поля, там гратимуть чемпіонки Росії та інші сильні команди.

Довідка

Восени цього року вперше у Вінниці створюються групи американського футболу серед дівчаток. До них набиратимуть школярок, починаючи із восьми років.

– Я планую створити три групи дівчат різного віку. Також залишається й наша жіноча команда «Вінницькі вовчиці», яка знову виступатиме в чемпіонаті України, – каже Катерина Тетерук.

Дівчата і жінки, які прагнуть займатися флаг-футболом у Вінниці, можуть звертатися за телефоном: 073-064-17-51 (тренер Катерина Тетерук).      

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up