«Вінницькі блискавки» двічі обіграли «Таврійську зірку»

«Вінницькі блискавки» двічі обіграли «Таврійську зірку»

На старий Новий рік вінницькі «Вінницькі блискавки» не відпочивали, а провели черговий тур чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги. В спорткомплексі медичного університету вони приймали «ХДУ-Таврійську зірку» (Херсон). 

Баскетболістки Херсонського державного університету – відверті аутсайдери елітного дивізіону, які в поточному сезоні не здобули жодної перемоги. В цьому чемпіонаті «Вінницькі блискавки» проти команди Херсону боролися вперше. В минулому сезоні ми обіграли «зіркових» суперниць і вдома, і у гостях.

Вболівальники задоволені інтригою 

Вінничанки йшли п’ятими серед восьми команд суперліги. У разі двох перемог над «Таврійською зіркою» вони значно зміцнювали свої позиції в турнірній таблиці і підіймалися на одну – дві сходинки.

Тож нікого не здивувало, що перший поєдинок завершився із переконливим рахунком 83:48 на користь вінничанок. А ось наступний матч не дав глядачам нудьгувати. Майже до самого фінального свистка гості відчайдушно боролися за кожен м’яч, рахунок був майже рівним, В підсумку – 59:53 на нашу користь!

Відео дня

Глядачі залишилися задоволеними інтригою на майданчику. 

– В першому матчі проти «Зірки» наші дівчата домінували. Розрив був великим, і спостерігати було не дуже цікаво, – каже колишня баскетболістка Тетяна Рубежанська, яка відвідує всі матчі вінницької жіночої і чоловічої команд майстрів. – В другій грі Херсон продемонстрував бажання здобути перемогу. Але наші спортсменки все ж переважали гостей за фізичними даними і досвідом. Окрім того, «Таврійській зірці» бракує високої центрової та майстерної розводящої.

Сюрприз від аутсайдера

Наставники команд пояснили, чому два матчі у Вінниці так сильно відрізнялися за інтригою.

– Жіночий баскетбол є досить непередбачуваним. Тут немає жодних закономірностей. Вчора наша команда провалила поєдинок, а сьогодні практично весь матч грала на-рівних. Я вже 25 років працюю у жіночому баскетболі, але нічим не можу пояснити такі «гойдалки», – зауважив тренер «ХДУ-Таврійської зірки» Олексій Давидов.

За словами «коуча» гостей, фаворитом суперліги є «Київ-баскет». Також непогану гру демонструють баскетболістки Рівного, Одеси і столичні динамівки.

– За такої конкуренції «Блискавкам» буде непросто здобути медалі. А ось наша задача на сезон – виграти хоча б чотири матчі і залишитися в суперлізі, – додав Олексій Давидов. 

– Сьогодні суперник зробив нам сюрприз. В першому матчі він не використовував зонний захист. В другій грі «Зірка» спробувала цю тактику, і вона виявилася вдалою. Спортсменки Херсону утримували зонний захист до кінця матчу, а ми ніяк не могли його розбити, – коментує тренер «Блискавок» і водночас директор Вінницької міської СДЮСШОР з баскетболу Олександр Аносов.

Минулого сезону вінничанки посіли п’яте місце серед дев’яти команд Суперліги, це «золота середина». А перед цим наші баскетболістки вибороли бронзу елітного дивізіону! Тому, за словами тренерів, стоїть задача потрапити до плей-офф, де гратимуть чотири кращі колективи. Вони й розіграють медалі суперліги. Наразі команди провели приблизно половину регулярного чемпіонату, дійшли до екватору.

Наші «легіонери» вірять в успіх

Останнім часом «Вінницькі блискавки», за яких грають переважно вихованки місцевої СДЮСШОР із баскетболу, відчувають проблеми із фінансуванням. Клуб підтримують міська і обласна влада, а ось серйозних спонсорів бракує. Через це колектив нещодавно залишили три Тетяни – Юркевичус (родом з Бару), Гаїв і Лисенко, а також Катерина Демченко. Майже всі – лідери команди.

Натомість підсилила склад височенна одеситка (зростом 191 см) Євгенія Мбайє. Вона два сезони взагалі пропустила, а потім виступала за вищолігову команду із Івано-Франковська

– Думаю, до першої четвірки ми увійдемо. Хоча поки не завжди відповідним чином налаштовуємося на матчі. Через це виникають певні проблеми, – сказала Євгенія Мбайє. – У Вінниці мені створили гарні побутові умови, знімають житло, вчасно платять зарплатню. В команді чудова психологічна атмосфера.  

Ларису Стаднік визнали кращим гравцем другого матчу. Вона набрала 20 очок (у першому – 13). Лариса Стаднік, яка вже другий рік виступає за «Блискавок», родом із Хмельницького,

– Не думаю, що ми не розслабилися після першої впевненої перемоги над «Зіркою». Але вчора майже все залітало у кільце, а сьогодні із реалізацією були проблеми. Сподіваюся, що це випадково. Маємо потрапити до першої четвірки, після чого розпочнемо боротьбу за медалі. Нашими головними суперниками за вихід у плей-офф є БК «Рівне», «Інтерхім-СДЮШОР» (Одеса) і «Динамо» (Київ), – каже Лариса Стаднік.    

Вдома приймаємо лідера

Наступні поєдинки «Вінницькі блискавки» також проведуть вдома. Третього – четвертого лютого вони прийматимуть одноосібного лідера чемпіонату «Київ-Баскет». Початок матчів у спорткомплексі Вінницького національного медичного університету – о 14.00. Вхід глядачів – вільний.

– «Київ-Баскет» у поточному чемпіонаті виграв всі матчі. За нього виступають одразу шість представниць національної збірної України. «Київ-Баскет» – новоутворений клуб, який має гарне фінансування і тому залучає кращих баскетболісток країни. Цікаво буде перевірити свої можливості в боротьбі з таким потужним суперником, – сказав Олександр Аносов.    

Де займатися?

Тренування юнаків і дівчат відбуваються у Вінницькій міській СДЮСШОР з баскетболу (вул. Пирогова, 4, тел. 69-71-49, 050-175-77-25 – директор Олександр Аносов). Заняття – безкоштовні.  Новачків приймають із десяти років.

– Існує спеціальний відбір. Всі наші новачки проходять тестування. Але ми нікого не виганяємо. Якщо дитина дуже хоче займатися баскетболом – вона продовжує тренуватися, незважаючи на показники, – каже Олександр Аносов.   

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up